Maastopyöräily Himoksella

Tämä blogitekstimme on Kati Laitisen käsialaa. Kati on Tavoitteena terveellisempi elämä – TTE -Facebook-yhteisön perustaja ja ylläpitäjä, ja syyskuussa 2020 hän oli vieraanamme viettämässä biljardi- ja maastopyöräilyaiheista lomaa.

Katin löydät myös Instagramista @katjuuzka

 


Maastopyöräily Himoksella

Voisikohan olla hienompaa tapaa tutustua Himoksen upeaan luontoon, kun pyöräillen? Maisemat vaihtuvat sopivan tiuhaan ja pyörän selästä ehtii nähdä paljon enemmän kuin kävellen. Meidän viiden päivän loman aikana ehdimme kyllä myös kävellä, mutta pyöräiltyä tuli joka päivä.

Himos tarjosi kyllä maastopyöräilyyn loistavat puitteet, kunhan aina pienen etsimisen jälkeen löydettiin hyviä fillarireittejä. Himos Centeriltä on saatavilla ihan reittikarttoja sekä täältä HimosLomien nettisivuilta.

Valmiita mtb reittejä löytyy useampia ja eri pituisia. Maastopyöräilyreitit vaihtelevat haastavuudeltaan ja suosittelen hieman tutustumaan ensin vaihtoehtoihin. Meillä aina hetki vierähti, että saatiin kiinni siitä mistä reitti starttaa.

Meillä oli reissussa mukana omat sähköpyörät, mutta Himos Centeriltä olisi voinut vuokrata niin perus fillareita kuin sähköavusteisia eFatbikejakin. Ja kurkkasin, että kun vuokraat pyörän niin kypärä kuuluu hintaan. Huippu homma.

Käy kurkkaamassa mtb kartta ja tarkemmat pyörävuokratiedot HimosLomien fatbiket ja pyöräily -sivulta. Jos sinulla ei ole omaa fillaria niin mtb vuokraus kannattaa ehdottomasti loman ajaksi.

Meidän lomalle sattui ihan huikeat kelit. Syyskelit toki selvästi, kun alkoi jo vähän olla kylmä, mutta aurinko paistoi joka päivä. Kun on maastopyöräily varusteet kunnossa niin ei kylmäkään ole ongelma. Kerrospukeutumista, pipo ja kypärä päähän sekä ajohanskat käteen.

Nousimme pyörillä useamman kerran Himoksen rinteet ylös ja se on muuten mukavaa touhua tuolla sähköfillarilla! Pystyi samalla nauttia mielettömän upeista maisemista, jotka Himosvuorelle noustessa avautuivat.

Osa rinteiden yllä olevista reiteistä oli itselle suht haastavia kaikkine kivikkoineen ja mäkineen. Mutta se tästä lajista tekeekin niin siistiä kun joutuu haastamaan itseään – ja kaikki reitit mekin selvititettiin. Muutaman kerran päästiin laskemaan vauhdilla rinteiden vierellä kulkevia polkuja pitkin alas, kun taas osalla kerroista laskeuduimme alas kivisiä pieniä polkuja, joissa jarrut olivat kovassa käytössä.

Ja tuo luonto Himoksella on upea. Oltiin lomalla syyskuun loppupuolella, mutta vielä ei ruskaa näkynyt niin paljon, kun ennalta toivoin. Siitä huolimatta joka kerran, kun ylös kavuttiin, oli pysähdyttävä hetkeksi ihailemaan kaunista Suomea. Kaikki ne järvet ja puut, joita ylhäältä näkyi silmän kantamattomiin, jäivät kyllä mieleen.

Hyvä puoli Himokselle reissattaessa on myös sijainti. Ei tarvitse aina matkustaa pohjoiseen asti kokeakseen upeat ulkoilumaastot ja jyrkät rinteet. Maasto Himoksella oli tosi vaihtelevaa. Samalle pyöräilyreitille saattoi sattua niin varjoisia metsiä kuin kosteikkoja ja sammalpeitteitäkin, joiden yli pyöräillessä sai jännätä miten syvälle renkaat uppoavat. Välillä ylitettiin pieniä puroja, ja taas saatoimmekin palata takaisin aukealle, josta pääsi ihailemaan näitä jo mainittuja upeita maisemia.

Osa kivikoista ja kallioista meni talutushommiksi, mutta suurin osa oli ajettavissa pyörällä. Täytyy todeta, että sähköpyörästä oli kyllä apua näillä reiteillä. Olisi ollut himppasen haastavampaa peruspyörällä ajella niillä reiteillä!

Joidenkin reittien varrelle sattui laavuja ja grillipaikkoja, joten jos päätät valita pidempiä pyöräilyreittejä, niin varaa ihmeessä reppuun eväät ja nauti upeasta Himoksen luonnosta pitämällä tauko jollain näistä laavuista.

Paljon nähtiin ja koettiin, paljon jäi varmasti vielä näkemättä. Jos pyöräily yhtään houkuttaa – erityisesti sähköpyöräily – ota ihmeessä pyörä lainaan ja lähde testaamaan. Voin melkein luvata ja vannoa, ettet tule pettymään. Et pyöriin etkä Himoksen maastoon. Maisemat olivat niin mielettömän upeat!

Kiinnostuitko? Lue lisää Himos Center vastaanotosta vuokrattavista sähköavusteisista Fatbikeistä täältä!

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi