Vastuullisuus

HimosLomat

Jotta Himoksella on kaikki, myös tulevaisuudessa

HimosLomat haluaa lisätä vastuullisuutta ja kestävän matkailun mahdollisuuksia Himoksen ja koko Keski-Suomen alueella.  Meillä on käynnissä erilaisia kehitysprojekteja jo olemassa olevien toimintojen kehittämiseksi, ja olemme mukana edistämässä kestävää matkailua Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -kehityspolulla. Olemme mukana Green Key – vastuullisuusohjelmassa, ja tavoitteena on saavuttaa sertifikaatti kesän 2024 aikana.

Uusien hankkeiden tärkeänä näkökulmana on vastuullisuuden ja kestävän kehityksen osa-alueiden huomiointi koko tuotteen ja palvelun elinkaaren aikana. Tällä sivulla voit tutustua jo toteutettuihin, keskeneräisiin ja suunnitteluasteella oleviin projekteihin ja hankkeisiin, jotka ovat joko omiamme, yhteistyössä tehtyjä tai muiden toteuttamia hankkeita, jotka koskettavat meitäkin.

Vastuullisuustekoja Himoksella

Puhtaasti paikallinen

HimosLomat on ylpeä jämsäläisyydestään ja jämsäläisistään. Lähes 100 % henkilöstöstämme, alihankkijoistamme ja yhteistyökumppaneistamme on Jämsästä tai lähiseuduilta.

Joulu Himoksella
Ympärivuotisuus

HimosLomat toivottaa tervetulleeksi matkailijat Suomesta ja ulkomailta ympäri vuoden! Ympärivuotisuudella voidaan varmistaa jatkuvan liikevaihdon lisäksi tasaisempi henkilöstön tarve. Sitä kautta olemme myös luotettavampi työnantaja ja yhteistyökumppani.

Tapahtumatuotantoa tapahtumat edellä

Onnistuneiden tapahtumien järjestäminen Himoksella vahvistaa HimosLomien tahtotilaa ympärivuotisena kohteena monenlaisille asiakasryhmille. Hyvin suunniteltujen ja toteutettujen terveysturvallisten tapahtumien järjestäminen on intohimomme.

Himos Golf vihertää myös toiminnoissaan

Himos Golfin golfautojen katos on päällystetty aurinkopaneeleilla sähkökäyttöisien golfautojen lataamista varten. Asennettujen 44 paneelin yhteenlaskettu tuotto on 15,83 kWp.

Myös kentänhoidossa on käytössä yhä enenevissä määrin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja polttomoottorilaitteiden sijaan.

Lisäksi koko Himos Golfin 18-reikäinen kenttä on rakennettu olemassa olevaan maastoon ilman suuria maanmuokkauksia ja ympäristöä kunnioittaen.

Vihreää EPD-merkittyä vesivoimaa Vattenfallilta

HimosLomat ostaa EPD-ympäristömerkittyä sähköä Vattenfallilta.

EPD on asiakirja ja ympäristöseloste, joka antaa läpinäkyvää ja vertailukelpoista tietoa tuotteiden ympäristövaikutuksista. Se kertoo tuotettua kilowattituntia kohti kuluneista resursseista, syntyneistä päästöistä, jätteistä, kierrätyksestä ja maankäytöstä. EPD on läpinäkyvä tapa osoittaa yrityksen ympäristövaikutus, jota asiakkaat arvostavat.

Kesäloma Himos
Aurinkoenergialla esiintyvät artistit

Kesällä 2021 Himos Areenan aurinkoinen katto sai kruunukseen yhteensä lähes 100 aurinkopaneelia. Näiden paneelien tuotto on 33,84 kWp. Tällä aurinkosähköllä on tarkoitus kattaa osa vuotuisesta sähkönkulutuksesta paitsi hotellin tiloissa myös Himos Areenalla sekä sitä ympäröivällä mökkialueella. Kun aurinkosähkön tuotanto on kovimmillaan, ylimääräinen osa tuotetusta aurinkoenergiasta tullaan myymään sähköverkon kautta.

Yhtä suurta perhettä

35 vuoden ajan HimosLomat on palvellut asiakkaita Himoksella. Pienestä perheyrityksestä on vuosien varrella kasvanut organisaatio, joka haluaa säilyttää perheyrityksen arvot ja välittömyyden.

Tasa-arvoinen ja tasavertainen kohtelu

Hyvä asiakaspalvelu on yksi toimintamme kulmakivistä. Haluamme, että kaikki asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme kokevat olevansa arvostettuja. Myös työyhteisön sisäinen kunnioitus ja tasavertaisuus on meille tärkeää.

Virtaa sähköautoille

Sähkö- ja hybridiautojen määrä Suomessa kasvaa jatkuvasti. Tavoitteenamme on tarjota tulevaisuudessa sähköautoille sopivia latauspisteitä enenevissä määrin. Tällä hetkellä sähköauton lataus onnistuu lomaillessa esimerkiksi Onnela- mökissä!

Oma huolto ja siivous

HimosLomien Mökkipalvelut on yrityksemme osa, joka vastaa mökkien huolloista, korjauksista ja siivouksesta. Se on henkilöstömäärältään myös suurin osastomme. Omat huolto- ja siivoustiimit varmistavat sen, että meillä on talossa kohteemme tuntevaa ja mökkien ominaisuuksiin erikoistuneita osaajia.

Joutsenmerkittyä hotellitekstiilipalvelua

Käytämme Comforta Oy:n Joutsenmerkittyä hotellitekstiilipalvelua, joka noudattaa vastuullista energian, veden ja kemikaalien kulutusta. Joutsenmerkitty hotellitekstiilipalvelu auttaa meitä mm. suosimaan kemikaaleja, jotka täyttävät tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset sekä pienentämään ympäristövaikutuksiamme, koska tekstiilien kuljetus ja jakelu on vastuullista.

Kestävät hankinnat ja korjaaminen

Mökkejä ja erilaisia huollettavia tiloja on HimosLomien vastuulla paljon. Pääperiaatteemme on korjata mahdollisimman paljon, jotta turhan ostamiselta ja hävikiltä säästyttäisiin. Jos on tarve ostaa uutta, valitsemme yhteistyökumppaneidemme tai toimittajiemme varastosta parhaiten sopivan vaihtoehdon. Ohjenuorana suurimmassa osassa ostoja toimii mökin omistajien asettamat mökkikohtaiset vaatimukset.

Willi Länsi – huvikeskuksen ympärivuotiset palvelut

Jouluna 2023 avattu Willi Länsi-huvikeskus tarjoaa tekemistä vuoden jokaisena päivänä niin matkailijoille kuin paikallisille! Lämmitysmuotona on ekologinen maalämpö, ja tämän lisäksi Willin Lännen kattoa koristaa liki 200 aurinkopaneelia.

Willi Länsi
Himoksen matkailualueen jätevirtojen selvitys 2021-2022

Himoksen matkailukeskuksessa vierailee vuosittain satoja tuhansia matkailijoita. Suuret matkailijamäärät tuovat mukanaan myös kasvavat jätevuoret.  Tämän hankkeen tavoitteena on selvittää mitä voidaan tehdä Himoksen matkailukeskuksessa syntyvän jätteen määrän pienentämiseksi ja jätehuollon kehittämiseksi. Tavoitteiden toteuttamiseksi hankkeessa laaditaan Jämsän kaupungin ympäristöohjelma, jossa kuvataan mitkä ovat Jämsän kaupungin tavoitteet ilmastonmuutoksen torjumiseksi, kiertotalouden edistämiseksi ja kestävän matkailun kehittämiseksi. 

Hankkeen toteuttaa Jämsän kaupunki ja rahoittaa Keski-Suomen liitto. Lue lisää »

HimosLomat |  020 711 9200  |  himoslomat@himoslomat.fi