Ohjeita majoittujalle

Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia mökkivuokraajia eniten askarruttaviin kysymyksiin.

Jäikö jokin vielä mietityttämään? Myyntipalvelumme auttaa kaikissa mökkivuokraukseen liittyvissä kysymyksissä!

HimosLomat, myyntipalvelu
Puh. 020 711 9200
himoslomat(at)himoslomat.fi

MAJOITTUMINEN

Avainten nouto

Avaimet noudetaan Himos Centerin vastaanotosta, osoitteesta Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä. Vastaanottomme ajantasaiset aukioloajat päivitetään viikoittain tuloinfoon.

Mikäli ette ehdi saapua vastaanoton aukioloaikoina, voitte noutaa majoituskohteenne avaimet Himos Centerin yösäilöstä. Päivystysnumerostamme 020 711 9213 saatte koodin, jolla pääsette noutamaan avaimet mihin kellonaikaan hyvänsä.

Sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi voitte täyttää matkustajailmoituksen ennakkoon ja lähettää täytetyn ilmoituksen sähköpostilla osoitteeseen vastaanotto(at)himoslomat.fi.

Avain luovutetaan varaajalle henkilökohtaisesti. Ilmoita vastaanottoomme etukäteen, mikäli avaimen noutaa joku muu. Avaintennoutajan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä tulee olla mukanaan henkilöllisyystodistus.

Mökkeihin on yksi asiakasavain. Vastaanotossamme on vara-avain hätätapauksia varten.

Sisään- ja uloskirjautumisajat

Majoitus on käytössänne saapumispäivänä klo 16 alkaen ja uloskirjautuminen tulee tehdä lähtöpäivänä klo 12 mennessä. Viikoilla 52-1 ja 8-9 sisäänkirjautumisaika on saapumispäivänä klo 18 alkaen ja uloskirjautuminen lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

Mikäli varaustilanne sallii, suurimpaan osaan majoituskohteita on mahdollista varata aikainen sisäänkirjautuminen saapumispäivänä klo 10 tai vaihtoehtoisesti myöhäinen lähtöluovutus lähtöpäivänä klo 18. Huoneissa hinta on 30 € ja mökeissä 50-200 € mökistä riippuen.

Aikaista sisäänkirjautumista tai myöhäistä lähtöluovutusta ei ole mahdollista varata hiihtolomaviikoille. Myöhäinen lähtöluovutus ei myöskään ole mahdollinen perjantaisin.

Vaihtopäivät

Lauantai ei ole mahdollinen varausten alkamis- tai päättymispäivä, vaan viikonloppu myydään aina perjantaista sunnuntaihin.

Sesonkiaikoina vaihtopäivissä voi olla rajoituksia, jolloin varauksilla on minimiaika. Tällaisia ovat esimerkiksi:

 • joulu min. 3 vrk 23.-26.12.
 • välipäivät 26.12.-30.12. min. 2 vrk
 • uusivuosi min. 3 vrk 30.12.-2.1.
 • loppiaisviikko min. 2 vrk
 • hiihtolomaviikot min. 2 vrk
 • pääsiäinen min. 3 vrk to-su/pe-ma
 • festivaaliajat koko tapahtuma-aika to-su

MÖKIN VARUSTEET

Aloituspakkaus

Kaikissa vuokramökeissä on ns. aloituspakkaus, jolla lomailija pääsee loman alkuun. Jokaista varausta kohden mökkiin on toimitettu aloituspakkaus wc- ja talouspaperia, muutama leivinpaperiarkki sekä 10 kpl astianpesukonetabletteja, jotta pääsette sujuvasti loman alkuun. Mikäli tarvitsette loman aikana näitä lisää, tulee tarvikkeet hankkia itse.

Grillit

Mikäli mökissä on sähkö- tai kaasugrilli, se on mainittu mökin varusteluettelossa. Pieniä hiiligrillejä ei kirjata mökin varusteluetteloihin. Siistijämme jättävät siistissä kunnossa olevat pallogrillit mökkeihin, mutta huonoon kuntoon päässeet pallogrillit toimitetaan jätekeräykseen.

Kaasugrilleissä on valmiina kaasupullo. Mikäli grillin kaasu loppuu lomasi aikana, ole yhteydessä päivystysnumeroomme ja tulemme vaihtamaan tilalle uuden pullon.

Suurimmassa osassa kohteissa grillit ovat käytössä kesäkaudella toukokuusta syyskuun loppuun. Osassa luksushuviloita grillit ovat käytössä ympärivuotisesti, jolloin tästä on maininta kohdekuvauksessa.

Keittiövarusteet

Mökeissä on normaalit ruoanlaittovälineet, kuten kattilat, paistinpannu ja uunivuokia. Kaikista mökeistä löytyy myös kahvinkeitin. Mikäli tiedät tarvitsevasi lomasi aikana tiettyä ruonlaittovälinettä, kuten sähkövatkaajaa tai sauvasekoitinta, suosittelemme ottamaan sellaisen itse mukaan.

Turvallisuussyistä mökeissä ei ole valmiina mausteita tai muita ruokatarvikkeita. Otathan mukaasi siis myös omat suolat ja pippurit.

Keittiövarustukseen kuuluu tarvittavat siivousvälineet, käsitiskiaine sekä 10 kpl astianpesukonetabletteja. Vuokramökeissä ei ole valmiina käsipyyhkeitä.

Mökin astiat

Astiastot on mitoitettu mökin henkilömäärän mukaisesti. Astiamäärä on mökin vuodelukumäärä +2, eli kuuden hengen mökissä astiat on kahdeksalle hengelle.

Kattausastioita mökeissä on yleisesti melko vähän, joten juhlavampaa kattausta varten mökkiin kannattaa ottaa omat kattausastiat mukaan.

Peitot ja tyynyt

Mökeissä on valmiina peitot ja tyynyt, mutta niissä ei ole liinavaatteita eikä pyyhkeitä. Voit tuoda liinavaatteet ja pyyhkeet itse mukanasi tai vuokrata ne HimosLomilta. Osassa kohteissa liinavaatteet tulee varata aina majoitusvarauksen yhteydessä, ja tästä on erikseen maininta kohdekuvauksessa.

Mökkien varustukseen ei kuulu käsipyyhkeet keittiö- tai wc-tiloissa, joten ne tulee ottaa itse mukaan.

Siivousvälineet

Mökeissä on valmiina siivousvälineet sekä puhdistusaineet. Käytämme mökeissä kertakäyttöisiä siivousliinoja, jotka ovat hygieenisiä ja vaivattomia. Siivousliinat kestävät käytössä n. 3 vrk, jonka jälkeen ne voidaan hävittää. Mökin keittiössä on yksi siivousliina ja lisää siivousliinoja löytyy mökin siivouskomerosta.

Pyykinpesuaineet eivät sisälly mökkien varustukseen.

MAJOITUKSEN LISÄPALVELUT

Aamiainen

Sesonkiaikoina Tupa kitchen & barissa tarjolla runsas aamiaisbuffet. Aamiaislipukkeet voit ostaa onlinesta majoitusvarauksen yhteydessä tai Himos Center vastaanotosta ennakkovaraajan hinnalla 12,50 € / kpl.

Tarkista ajankohtaiset aamiaiskattaukset Tupa kitchen & barin aukioloajoista »

Lasten tarvikkeet

Lasten kanssa matkustaminen helpottuu, kun varaat mökkiin valmiiksi matkasängyn ja syöttötuolin. Syöttötuolin hinta on 10 € ja matkasängyn 45 € (sis. peti- ja liinavaatteet).

Lemmikit

Lemmikkieläimiä voi tuoda mökkeihin, joissa lemmikit ovat sallittuja. Lemmikkieläimistä peritään 30 € lemmikkieläinmaksu, jonka voi lisätä varaukselle varausvaiheessa tai sisäänkirjautumisen yhteydessä. Vuokraaja on vastuussa lemmikkieläimestä ja sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

Osassa majoituskohteita lemmikit ovat kielletty. Kielto on ehdoton, ja siitä on maininta mökin kohdekuvauksessa.

Lisätietoa lemmikin kanssa matkailusta Himoksella löydät täältä: https://himoslomat.fi/2021/05/17/koiran-kanssa-lomalla/

Liinavaatteet

Voit vuokrata liinavaatteet HimosLomien kautta. Liinavaatesetti sisältää lakanan, pussilakanan, tyynyliinan sekä käsi -ja kylpypyyhkeen. Liinavaatesetin hinta on 15 € valmiiksi mökille toimitettuna tai 20 € valmiiksi vuoteisiin pedattuna.

Liinavaatteita voi vuokrata myös Himos Centerin vastaanotosta.

Käytämme Comforta Oy:n Joutsenmerkittyä hotellitekstiilipalvelua, joka noudattaa vastuullista energian, veden ja kemikaalien kulutusta. Ympäristökuormituksen pienentämiseksi hotellissa ja rantamotellissa lakanat ja pyyhkeet vaihdetaan asiakkaan pyynnöstä.

Lähtösiivous

Majoitushinta ei sisällä lähtösiivousta. Voit halutessasi siivota mökin lähtiessäsi itse tai tilata siivouksen HimosLomilta. Siivouksen hinta vaihtelee mökkikoon mukaisesti. Osassa mökeissä lähtösiivous on pakollinen ja se lisätään varaukselle automaattisesti majoitushinnan lisäksi.

Tiettyinä aikoina kaikkiin majoitusvarauksiin lisätään lähtösiivous, jonka järjestelmä lisää automaattisesti majoitushinnan lisäksi. Siivous näkyy varauksella eriteltynä tuoterivinä. Kyseiset ajankohdat voi tarkistaa https://himoslomat.fi/majoitus/varausehdot/tapahtuma-ajat/.

Kokousvälineet

Oletko  järjestämässä mökkikokousta? Voit varata mökkiin valmiiksi kokousvälinesetin, joka sisältää videotykin, valkokankaan, fläppitaulun ja tussit, sekä nettiyhteyden. Kokousvälineiden hinta on 100 € valmiiksi mökkiin toimitettuna.

Majoittujamäärä

Majoituskohteessa ei saa majoittua useampi henkilö, kuin mitä kohdetiedoissa on mainittu, ellei siitä ole erikseen sovittu HimosLomien kanssa. Lisähenkilöistä veloitetaan erillinen lisähenkilömaksu, joka on 30 €/ hlö. Juhlien järjestäminen kohteissa on sallittu, joten henkilömäärä mökeissä voi ylittyä hetkellisesti. Lisähenkilömaksu peritään yön yli majoittuvista aikuisista, lapsista maksua ei peritä.

Teltalla tai asuntovaunulla / -autolla leiriytyminen loma-asunnon pihassa on kielletty.

Paljut

Siirrettävien paljujen tuonti vuokramökeille on sallittua kesäaikana toukokuusta lokakuulle. Tarkemmat ohjeet paljujen käytöstä löydätte täältä. Osassa mökeissä on paljuntuontikielto, josta on mainittu mökin kohdekuvauksessa.

Talviaikana marraskuusta huhtikuulle omien paljujen tuonti mökeille on turvallisuussyistä kiellettyä.

Ulkoporealtaat

Himoksen alueella n. 200 mökissä on ulkoporeallas. Ulkoporeallas on sähkölämmitteinen allas, joka on käyttövalmis koko majoittumisenne ajan. Altaasta peritään käyttömaksu, joka sisältää altaan huollot ennen ja jälkeen varauksen. Mikäli majoittumisen aikana tulee ongelmia ulkoporealtaan käytön kanssa, altaiden huoltoyhtiö OnSeasonin päivystys auttaa ympäri vuorokauden, puh. 029 170 7120.

Ulkoporealtaiden käyttöohje »

VASTUULLINEN LOMAILU

Kierrätys ja alueen siisteys

Jokaisella mökkialueella on omat lajittelupisteet, jotka on tarkoitettu asumisessa syntyneen, tavanomaisen päivittäisjätteen keräilyyn. Jätteitä lajitellaan Himoksella seuraavasti:

Poltettava energiajäte

 • kaikki palavat jätteet, mm. pahvit, pakkaukset, muovipullot, pakkausmuovi
 • likaiset sanoma- ja aikakauslehdet, styrox
 • muut jätteet, tekstiilit, PVC-muovi ja biojätteet

Lasi

 • pantilliset juomapullot voi jättää keittiön tiskipöydälle
 • muut lasipullot ja -purkit lasikeräykseen

Metallijäte

 • pantilliset juomatölkit voi jättää keittiön tiskipöydälle
 • muut metalliset tökit kierrätykseen

Kartonki

 • pahvi- ja kartonkipakkaukset

Kierrättäminen on tärkeää, mutta tärkeimmät päätökset tehdään jo kaupassa. Kiinnitäthän lomaostoksia tehdessäsi huomiota pakkauksiin ja reissulle varattavan ruoan määrään, jotta kierrätettävää tulisi mahdollisimman vähän. Anna myös kokille lomapäivä ja hyödynnä alueen ravintolapalveluita lomasi aikana!

Vie roskat roskiksiin myös alueella liikkuessasi – näin Himos pysyy siistinä meille kaikille!

Muiden huomioiminen

Huomioithan lomasi aikana myös muut lomailijat ja alueen asukkaat. Mökkialueella on hiljaisuus klo 23-07, jolloin metelöinti ja muu häiriköinti on kielletty. Jos majoittujat aiheuttavat kohtuutonta häiriötä, perimme häiriötä aiheuttaneelta 500 € sakon. Päivystys 24 h auttaa kiireellisissä tapauksissa, puh. 020 711 9213.

Kaikilla HimosLomien välittämillä mökeillä on yksityinen omistaja – kohtelethan lomasi aikana heidän omaisuuttaan kunnioittavasti. Vastuullisesta lomailusta ja säästeliäästä energiankäytöstä kiittävät sekä luonto että kohteen omistaja!

Mökin lämmitys

Olemme säätäneet mökkien lämpötilat 20 asteeseen ja ilmalämpöpumput 22 asteeseen. Mikäli tämä tuntuu viileältä, kannattaa mökkiin tuoda lämmintä lomatunnelmaa lämmittämällä takassa pesällinen puita. Myös villasukat ja mökkeily kuuluvat erottamattomasti yhteen, älä siis käännä lämmitystä täysille vaan vedä mieluummin villasukat jalkaan!

Jos mökissä lämpötila on talvella noussut liian lämpimäksi, alenna huonelämpötilaa termostaatista. Tuuleta vain pikaisesti, älä pidä ikkunoita ja ovia pitkiä aikoja auki.

Kesällä viilennys on kuitenkin paikallaan. Pidäthän ilmastointia kuitenkin päällä vain kun olet paikalla mökissä!

Ongelmatilanteet

Jos huomaat majoituskohteessa puutteita, on siitä ilmoitettava heti majoittumisen aikana HimosLomien vastaanottoon, puh. 020 711 9210. Pyrimme tekemään korjauksen tai hyvityksen mahdollisuuksien mukaan heti.

Himos Mökkipalvelut vastaa mökkien huolloista, korjauksista ja siivouksesta. Omat huolto- ja siivoustiimit varmistavat, että meillä on talossa kohteemme tuntevaa ja mökkien ominaisuuksiin erikoistuneita osaajia.

Päivystyksestä vastaa AiCan Turva, jonka päivystäjät osaavat auttaa yleisimmissä ongelmatilanteissa myös ilta- ja yöaikaan.

Ruokailut

Lomaostoksia tehdessäsi kiinnitä huomiosi pakkauksiin ja reissulle varattavan ruoan määrään, jotta kierrätettävää tulee mahdollisimman vähän.

Ravintoloissamme käytetään kotimaisia raaka-aineita ja sesongin kasviksia, joten anna porukan kokille vapaapäivä ja hyödynnä alueen ravintolapalveluita.

Sauna ja lämmin vesi

Kiuasta käytettäessä on noudatettava yleistä varovaisuutta. Tarkista, että kiukaan päällä tai läheisyydessä ei ole palavia tuotteita. Kiuas kytketään päälle aikakytkimestä ja lämpötilaa säädellään termostaatista. Tarkemmat kiukaan käyttöohjeet löytyvät mökkikirjasta tai majoituskohteen seinältä.

Saunan löylyt ovat mukavimmillaan 60-80 asteessa – älä siis anna lämpimän saunan odottaa turhaan! Saunan kiukaan ollessa päällä voi osassa mökeissä olla käytössä ns. lämmönalennus, eli osa lämmöistä menee pois päältä kiukaan ollessa päällä. Kun kiuas sammutetaan, palautuu lämmitys automaattisesti normaaliksi. Kiuasta ei kannatakaan pitää turhaan päällä, vaan kytkeä se pois päältä heti viimeisen saunojan jälkeen.

Mökin lämmin vesi riittää normaaliin käyttöön – suihkuttele siis pikaisesti. Jos lämmintä vettä käytetään runsaasti, se loppuu vesivaraajasta ja veden uudelleen lämpiäminen kestää useita tunteja. Maltillisella vedenkäytöllä säästät siis energiaa ja varmistat mukavan suihkun myös mökkiseurueen viimeiselle suihkuttelijalle!

Huolehdithan ulkoporealtaaseen kannen päälle, kun et käytä allasta. Tämä säästää sähköä ja allas pysyy lämpimänä ja käyttökuntoisena pidempään.

Sähköauton lataus

Sähköauton latauspisteet yleistyvät pikkuhiljaa myös vuokramökeillä ja HimosLomien valikoimasta löytyy jo reilu kymmenkunta latauspisteellistä mökkiä. Sähköautoja saakin ladata vain niille tarkoitetuista / symbolilla merkityistä latauspisteistä, muissa mökeissä sähköauton lataaminen on kielletty.  Lataaminen muista pistokkeista voi aiheuttaa paloturvallisuusriskin ja vuokraaja on velvollinen korvaamaan mahdolliset latauksesta aiheutuneet haitat.

Yleisiä sähköauton latauspisteitä löytyy Länsirinteiden parkkipaikalta, jossa on 10 sähköauton latauspaikkaa, rinteiltä päin katsoen toisessa rivissä. Lisätietoja rinneyhtiön nettisivuilta »

Takan käyttö

Takkaa käytettäessä on noudatettava yleistä varovaisuutta. Huolehdithan, että takan pelti on auki ennen kuin sytytät tulen. Myös liesituuletin tulee sammuttaa ennen takan sytyttämistä. Pellin voi sulkea vasta, kun tulipesä ja hiilet ovat täysin sammuneet. Takkaan ei saa jättää tulta mökin ollessa tyhjillään.

Takkapuita löydät joko mökin omasta puuvarastosta, terassin puulaatikosta tai mökkialueen yhteisestä puuvarastosta, joka on merkitty mökkialueen karttaan. Mikäli puut loppuvat, olettehan yhteydessä HimosLomat vastaanottoon, puh. 020 711 9210. Vastaanotossa on myös myynnissä polttopuita pusseittain.

Huomioithan varovaisuuden myös kynttilöiden ja ulkotulien kanssa. Ulkotulien käyttö terassilla ja kuistilla on kielletty pakkauksessa olevan paloturvallisuusohjeen mukaisesti.

LOMAN JÄLKEEN

Löytötavarat

Löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun, joka huolehtii tavaroiden lähettämisestä asiakkaille. Löytötavaroita voi tiedustella puhelimitse numerosta 0600 03393, hinta 1,98 €/min +pvm.

Palaute

Toivomme, että lomasi oli onnistunut ja viihdyit Himoksella. Lomasi jälkeen lähetämme sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit käydä antamassa palautetta palveluistamme ja toiminnoistamme. Käsittelemme kaikki palautteet asiakaspalvelussamme ja mikäli olet jättänyt yhteystietosi, olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Voit jättää myös julkisen kohdearvostelun varaamastasi majoituskohteesta. Kohdearvostelut tulevat mökin kohdesivulle, jossa ne ovat näkyvillä vuoden ajan.

HimosLomat |  020 711 9200  | himoslomat(at)himoslomat.fi