Ainutlaatuinen eläinpuisto pyöräilymatkan päässä Himokselta

Hirvikartanon Malla-poro vasoi 30. toukokuuta terveen tytön, joka sai nimekseen Hilla. Poron kantoaika on noin 7 kk ja vaadin synnyttää normaalisti yhden vasan kevään aikana. Syntyessään vasat ovat hyvin kehittyneitä ja nousevat jaloilleen jo alle tunnin ikäisinä. Vastasyntyneellä on sisäelinten ympärillä paljon rasvaa ja päällä tuuhea turkki, joten pienokainen kestää hyvin alkukevään viileyttä. Ja sitähän tänä keväänä oli Hillan syntymäpäivänäkin!

Jo aiemmin toukokuussa hirviemo Sylvi sai esikoisensa. Hirvilehmät ovat huolehtivia äitejä ja luovat syviä suhteita vasoihinsa niiden ollessa alle vuoden ikäisiä. Muutenhan hirvet tyypillisesti elävät varsin itsenäistä elämää. Hirvikartanolla vietetäänkin nyt vilkasta alkukesää, kun kartanon uusimmat tulokkaat tutustuvat maailmaan!

Tutustu Hirvikartanon palveluihin hirvikartano.fi

Malla-poron vasa Hilla.

Hirvikartanon omistaja Paavo.

Hirviemo Sylvi esikoisensa kanssa.

 

Kesäloma Himoksella täynnä tekemistä koko perheelle

HimosLomien kesän viikko-ohjelmassa on ohjattu safari Hirvikartanolle sähköavusteisilla pyörillä. Reitti kulkee Pohjois-Himoksen ohi, ja on maastoltaan sellainen, että pyörällä kulku sujuu hyvin kaikilta mukaan osallistuvilta. Haastavimpiin mäkiin on helppo sitten lisätä pyörästä tehoa lisää.

Himoksella on myös sähköavusteiset eFatbiket lapsille, joten tämä reissu on kiva käydä koko perheen kesken. Lasten pyörässä lapsen suositeltu minimipituus on n. 125 cm.

Kesän viikko-ohjelman eFatbike-safari vie Hirvikartanon maille tutustumaan metsän sarvekkaisiin. Hirvikartanolla onkin ainutlaatuinen mahdollisuus tavata hirvet, täpläkauriit ja porot silmästä silmään ja päästä jopa taputtamaan tai kenties pussaamaan niitä.  Eläimet ovat esillä omassa ympäristössään, omilla ehdoillaan.

HimosLomien kesän viikko-ohjelmassa on monipuolisesti muutakin tekemistä koko perheelle. Loman aktiviteetit on näppärää varata jo ennakkoon netistä himoslomat.fi/kesan-viikko-ohjelma/