Sähköavusteiset läskipyörät eli eFatbiket kuljettavat pitkin Himosta

Himos Centeristä voi nyt vuokrata myös sähköavusteisia läskipyöriä eli eFatbikeja! Pyörät ovat vuokrattavissa ympäri vuoden, vaikka tavalliset polkupyörät laitetaan talviteloille syksyllä. Tällä hetkellä vuokrattavissa on vähintään kuusi aikuisten sähköavusteista läskipyörää, yksi lasten sähköavusteinen maastopyörä sekä yksi lasten ilman avustavaa sähkömoottoria oleva läskipyörä.

HimosLomilla vuokrattavissa olevat pyörät ovat maastoon tarkoitettuja BLACK -pyöriä, joita pystyy hyvin käyttämään sekä ensikertalainen että kokeneempi läskipyöräilijä. Normaalista polkupyörästä poiketen pyörässä on 4,8 tuumaa eli noin 10 senttiä leveät renkaat. Normaalia leveämmät renkaat mahdollistavat ajamisen kaikkina vuodenaikoina ja kaikenlaisessa maastossa. Ne toimivat hyvin muun muassa lumessa, pehmeässä hiekassa, poluilla ja asfaltilla.

Leveärenkainen sähköpyörä on melko painava, kaiken kaikkiaan pyörä painaa noin 25 kg. Pyörän paino ja leveämmät renkaat vaativat ensikertalaiselta hiukan totuttelua, mutta alun helpommassa maastossa tehdyn testailun ja tuntuman haun jälkeen monet ovat tykästyneet fatbikellä ajoon ikihyviksi!

Sähköavustus on 5-portainen ja sen lisäksi pyörässä on myös normaalit vaihteet. Helpoimmillaan valitsemansa reitin saa poljettua hyvin leppoisasti ja hikisempää lenkkiä vaativat voivat ottaa avustuksen kokonaan pois.

Uusin Himoksen ympärivuotinen aktiviteetti yllätti suosiollaan

Varsinkin lauantaipäivät tuntuvat olevan sähköpyörille kiireisiä. Kannattaakin varata pyörät etukäteen, varsinkin jos porukkanne on isompi. Myös useamman pyörän toimittaminen Himokselle onnistuu, eli porukan koko ei ole rajoittava tekijä!

Parhaimmillaan fatbiket ovat olleet niin suosittuja, että uudet vuokraajat ottavat lenkiltä tulevilta pyörät vastaan suoraan Himos Centerissä ja lähtevät omalle reippailulleen. Pyöräily pitkin metsäpolkuja ja -teitä on joskus kelin takia varsin mutaista ja vetistä hommaa, eli vaatetus kannattaa miettiä. Paras vaihtoehto on säänkestävä vaatetus, joka ei mene pilalle roiskeista.

Vuokra läskipyörissä on tuntiperusteinen ja jo parin tunnin pyöräilyllä saa varmasti nähtyä ja koettua paljon. Himoksen reitistö, jota läskipyörällä voi ajaa, on todella kattava pyöräteistä polkuihin. Suosituimpia reittejä polkupyöräilijöille ovat olleet Pohjois-Himoksen päällä olevat Huipun reitti ja Paljakan reitti. Teillä ajamista suosiville hyviä reittejä tarjoaa Jämsänniemen polkupyöräreittikartta. Reittiehdotuksia ja karttoja on saatavilla paitsi nettisivuillamme myös Himos Centerin vastaanotosta.

 

Fatbike kantaa sekä nuoret että vanhat, perheet, kaveriporukat ja yritysryhmät omatoimisesti tai safarina

HimosLomien kautta on mahdollista varata myös Fatbike-safareita, joihin sisältyvät pyörävuokran, kypärän ja oppaan lisäksi myös taukohetken naposteltavat. Hinta on 69 € per henkilö ja safari kestää vajaan kolme tuntia. Reittiä voidaan aina vähän muokata ryhmän taitotason ja innostuneisuuden mukaan, jotta kaikki osallistujat saavat positiivisen kokemuksen.

Ryhmän taito- ja kuntotason ei tarvitse olla samalla viivalla, koska sähköavusteisella pyörällä avustuksen tehoa voidaan säätää. Kovakuntoisimmat voivat osallistua reiteille täysin ilman sähköavustuksen tuomaa tukea ja muu joukko voi oman kuntonsa mukaan säätää sähköavustuksen määrää viiden avustustason avulla.

Kun seuraavan kerran tulet Himokselle, ota meihin yhteyttä ja vuokraa omaan käyttöösi sähköavusteinen fatbike tai varaa porukallesi safari. Mutta varoituksena on sanottava, että tämä huikea aktiviteetti saattaa tehdä sinusta sähköpyöräharrastajan! Tosin, sehän ei ole lainkaan huono asia.

Lue vielä eteenpäin niin löydät muutaman vinkin kokeneiltä pyöräilijöiltä!

Kokemuksia eFatbikeistä kokeneilta:

  • Tutustu pyörään ja sen liikkuvuuteen helpossa maastossa ennen kapeille poluille tai jyrkille rinteille suuntaamista. Paksut renkaat, pyörän paino ja sähköavustus tuovat liikkeeseen omia erikoisuuksiaan.
  • Anna sähköavustukselle mahdollisuus! Usein ensikertalaiset hoksaavat sähköavustuksen käytön vasta lenkin loppupuolella. Siksi onkin tärkeää tutustua fillariin helpommassa maastossa heti aluksi, ettei tahtomattaan tee reissusta itselleen liian hankalaa.
  • Varaudu tarpeeksi lämpöisillä vaatteilla. Koska kaikkea liikkumista ei tarvitse tehdä itse, pyöräilyssä ei tule niin lämmin kuin normaalisti.
  • Älä säikähdä lentävää kuraa! Märät polut ja tiet saattavat aiheuttaa räiskeitä, joten ulkovaatteet kannattaa olla vedenpitävää ja helposti puhdistettavaa materiaalia.

 

Varaa fatbikesafari tai pyörät omatoimiseen käyttöön HimosLomat keskusvaraamosta!

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi