mökkihuolto himoksella

Keskusvaraamon mökkihuollossa riittää hommia!

Keskusvaraamon mökkihuollossa riittää hommia!

HimosLomilla on vuokravälityksessä reilut 300 mökkiä, joissa on yhteensä melkein 4000 vuodepaikkaa. Siinä onkin siistijöillä melkoinen työ, kun sesonkiviikoilla kaikki mökit ovat käytössä! Sesongin aikana usein edellinen asiakas lähtee klo 12 ja uusi asiakas tulee klo 16. Neljän tunnin aikana täytyy saada siivottua kymmeniä, jopa satoja mökkejä. Tämän vuoksi siistijöitä on tällaisien sesonkihuippujen aikana melkein 40 henkeä ja siivousautot pörräävät tiuhasti mökkikylässä!

Siivousaikataulujen laadinassa tarvittaisiin ennustajan taitoja. Asiakkaista osa jättää mökin täysin siistiin kuntoon, toisen asiakkaan mielestä siivoustaso ei ole niin tarkkaa – meitä erilaisia siivoojia on niin monenlaisia. Olemme pyrkineet laatimaan selkeät siivousohjeet, mitä kaikkea siivouksen tulisi sisältää, jotta kaikilta osin mökkisiivous Himoksella olisi hyvällä tasolla.

koivula mökit

Nykyään yhä useimmin varaajat ostavat lähtösiivouksen Himos mökkipalvelulta. Näin ollen lähtiessä ei tarvitse päättää lomaa siivoustalkoisiin. Mökin siivous ei nimittäin ole pieni homma, kun samaan aikaan täytyy pakata ja jopa ruokailla lähtömetreillä, jotta jaksetaan kotiin asti. Aiemmin pidettiin usein ns. hyvän vanhemman meriittinä, että lähtösiivouksen suorittaa itse. Tältäkin osin ajat ovat muuttuneet ja yhä useammat ostavat ostavat lähtösiivouksen ja nauttivat rennosti lomastaan loppuun asti.

mökkihuolto himoksella

Mökkisiivousporukan täytyy puhaltaa hyvin yhteen hiileen – niin tapahtuukin Himos Mökkipalveluiden henkilökunnalla. Siivousryhmien keskenäinen yhteistyö ja viestintä vastaanoton sekä huollon kanssa täytyy toimia aukottomasti, jotta kaikki mökit ovat ajallaan siivottu ja muutenkin huollettu. Mökkisiivouksessa on läpi vuoden 14-16 siistijää, mutta talvi ja kesäsesonkien aikana tarvitaan lisämiehitystä niin, että siistijöitä on tuplamäärä. Lisäksi osa siivouksista ostetaan ostopalveluna, jotta kaikki kohteet saadaan varmasti ajallaan siivottua.

mökkihuolto himoksella

Huoltomies aina paikallaan

Himos Mökkipalvelun huolto vuosihuoltaa mökit, jolloin mm. kiuaskivet vaihdetaan, jääkaappien takataustat imuroidaan, käydään kaikki pinnat ja kalusteet läpi ja tehdään tarvittavat korjaukset. Vuosihuolto auttaa sesongin aikana,jotta kiireellisiä työkeikkoja olisi vähemmän, mutta niitä ei voida tietenkään kokonaan välttää.

Osa huoltokeikoista on myös rennompia tapauksia, täytyy esimerkiksi käydä opastamassa mm. kiukaan käyttöä kv-asiakkaille. Kaupungissa asuville saattaa myös tulla yllätyksenä, että mökeissä voi olla muutamia muurahaisia tai lämminvesivaraajassa on rajoitettu määrä lämmintä vettä. Huolto ei pysty sekunneissa lämmintä vettä taikomaan, mutta asiakkaita autetaan aina parhaan mukaan! Lomalaiset ovat usein onneksi hyvällä tuulella ja huolto saa jopa tarjouksia jäädä kahville ja makkaralle.