mökkihuolto himoksella

Kurkista keskusvaraamon mökkihuoltoon

Himoksen keskusvaraamon mökkihuollossa riittää hommia!

HimosLomilla on vuokravälityksessä reilut 300 mökkiä, joissa on yhteensä melkein 4000 vuodepaikkaa. Siistijöillä onkin melkoinen työ, kun sesonkiviikoilla kaikki mökit ovat käytössä! Sesongin aikana usein edellinen asiakas lähtee klo 12 ja uusi asiakas tulee klo 16, joten neljän tunnin aikana täytyy saada siivottua kymmeniä, jopa satoja mökkejä. Siistijöitä onkin sesonkihuippujen aikana töissä lähes 40 henkeä ja siivousautot pörräävät tiuhasti mökkikylässä.

Siivousaikataulujen laadinassa tarvitaan ennustajan taitoja. Asiakkaista osa jättää mökin täysin siistiin kuntoon, kun taas toisen asiakkaan mielestä siivouksen kanssa ei ole niin tarkkaa – meitä erilaisia siivoojia on todella monenlaisia. Me HimosLomilla olemme pyrkineet laatimaan selkeät siivousohjeet, mitä kaikkea siivouksen tulisi sisältää, jotta kaikilta osin mökkisiivous Himoksella olisi hyvällä tasolla.

koivula mökit

Yhä useammat varaajat ostavat lähtösiivouksen Himos Mökkipalvelulta, jolloin heidän ei lähtiessä tarvitse ryhtyä siivoustalkoisiin. Mökin siivous ei olekaan pieni homma, kun samaan aikaan täytyy pakata ja jopa ruokailla lähtömetreillä, jotta jaksetaan kotiin asti. Aiemmin pidettiin usein ns. hyvän vanhemman meriittinä, että lähtösiivouksen suorittaa itse. Tältäkin osin ajat ovat muuttuneet ja yhä useammat ostavat ostavat lähtösiivouksen ja nauttivat rennosti lomastaan loppuun asti.

mökkihuolto himoksella

Mökkisiivousporukan täytyy puhaltaa hyvin yhteen hiileen – niin tapahtuukin Himos Mökkipalveluiden henkilökunnalla. Siivousryhmien keskenäisen yhteistyön ja viestinnän vastaanoton sekä huollon kanssa täytyy toimia aukottomasti, jotta kaikki mökit ovat ajallaan siivottuina ja muutenkin huollettuina. Mökkisiivouksessa työskentelee läpi vuoden 14-16 siistijää, mutta talvi ja kesäsesonkien aikana tarvitaan lisämiehitystä niin, että siistijöitä on tuplamäärä. Lisäksi osa siivouksista ostetaan ostopalveluna, jotta kaikki kohteet saadaan varmasti ajallaan siivottua.

mökkihuolto himoksella

Huoltomies aina paikallaan

Himos Mökkipalveluiden palveluihin sisältyy siivouksen lisäksi myös mökkien huoltotyöt. Huolto vuosihuoltaa mökit, jolloin mm. kiuaskivet vaihdetaan, jääkaappien taustat imuroidaan, kaikki pinnat ja kalusteet käydään läpi ja tehdään tarvittavat korjaukset. Säännöllinen vuosihuolto näkyy helpotuksena sesokien aikana, koska ennakoivan huollon on nähty vähentävän kiireellisiä työkeikkoja. Yllättäviä huollon tarpeita toki jonkin verran ilmaantuu vuosihuolloista huolimattakin.

Osa huoltokeikoista liittyy vähemmän varsinaisiin korjauksiin, siillä toisinaan huoltomiesten täytyy esimerkiksi käydä opastamassa kiukaan käyttöä ulkomaalaisille asiakkaille. Joillekin asiakkaille saattaa myös tulla yllätyksenä, että mökin lämminvesivaraajassa on rajoitettu määrä lämmintä vettä. Huolto ei toki pysty sekunneissa lämmintä vettä taikomaan, mutta asiakkaita autetaan aina parhaan mukaan! Lomalaiset ovat usein onneksi hyvällä tuulella ja huolto saa toisinaan tarjouksia jäädä kahville ja makkaralle.

 

Himos keskusvaraamo
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi