Koiran kanssa lomalla Himoksella

Loma koiran kanssa Himoksella

Kalenterissa kovasti odotettu loma jo häämöttää ja reissusuunnitelmat ovat muuttumassa todeksi. Mutta mitä tehdä, kun kotona on karvainen kaveri, joka ei missään nimessä halua jäädä pois reissusta? Tässä kirjoituksessa kerromme vinkkejä ja tarpeellista tietoa koiran omistajalle, joka lomailee Himoksella.

Nykyään yhä useammin myös perheen lemmikki pääsee mukaan lomamatkalle. Himoksella lemmikin kanssa lomailu onnistuu helposti, sillä palvelutarjonnastamme löytyy vaihtoehtoja, joissa viihtyy myös perheen nelijalkainen jäsen. Himoksen kauniissa maisemissa luonnon lähellä kelpaa koiran kanssa ulkoilla ympäri vuoden.

Mökki, huvila vai huoneisto? – minne majoittua lemmikin kanssa?

HimosLomien majoituisvalikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja, joihin myös karvaisempi asiakas on tervetullut majoittumaan. Verkkokaupastamme voit valita suodattamalla hakutuloksiin kätevästi ainoastaan ne kohteet, joissa lemmikit on sallittu. Esimerkiksi mukavaa mökkimajoitusta on saatavilla niin luonnon helmasta kuin tapahtumien ytimestäkin Himos-keskuksen alueelta. Mikäli taas haluat majoittua hieman tasokkaammin, on huviloissa ja luksushuviloissa viihtyisät puitteet loman viettoon ja monessa kohteessa lisäviihtyvyyttä tuo ulkoporeallas. HimosLomien majoituskohteissa maksat lemmikkimaksua vain 30 € / viipymä.

Mikä kumma on koiran ravintolaetiketti?

Vuodesta 2012 lähtien ovat koirat olleet tervetulleita ravintolaan, mikäli ravintolat näin sallivat. Monissa ravintoloissa koirat ovatkin jo arkipäivää. Tupa kitchen & bar toivottaa karvaiset ystävät tervetulleiksi etuteltan terassille, jossa samalla omistaja voi nauttia ravintolan herkuista. Ja saattaa sitä joskus tipahtaa karvakuonollekin pieni suupala pöydän alle. Lisäksi Mono pubin terassin anniskelualueelle voi ottaa lemmikin mukaan, kunhan vain koira muistaa ravintolaetiketin!

Luonnossa koiran kanssa

Luonnossa liikkumisesta nauttii Himoksella niin omistaja kuin lemmikkikin ympäri vuoden. Himoksen monipuoliset maastot tarjoavat erilaisia patikointireittejä, joissa koirillakin riittää ihmeteltävää ja haisteltavaa. Onnistunut metsäretki vaatii tietenkin evästauon luonnonhelmassa, joten muistathan pakata mukaan välipalat myös karvaiselle kaverille! Luonnossa koiran kanssa liikkumisessa tulee kuitenkin huomioida myös muut alueella patikoivat. Himoksen mökkialueilla on jätepisteitä, joihin voit kätevästi jättää koirankakkapussit niin polut ja ympäristö pysyvät siisteinä. Vinkkejä koiran kanssa liikkumiseen luonnossa voit lukea luontoon.fi-sivustolta.

Kesähelteillä myös karvainen ystävä tarvitsee tietysti viilennystä ja Himos Parkin rannassa voikin koiraa uittaa vapaasti, kunhan vain huomioi myös muut Patalahdessa polskuttelijat. Talvisin aktiivisempia karvatassuja voi kytkettynä liikuttaa koiraladulla oman hiihtolenkin lomassa. Koiralatu löytyy lumitilanteen salliessa Länsi-Himoksen alueelta. Ladulle jää taatusti ylimääräiset energiat niin lemmikiltä kuin omistajaltakin. Toinen vauhdikas vaihtoehto kelien salliessa on retkiluistelu Patalahden jäällä.

Palvelut lemmikille Himoksen alueella

Joskus voi sattua ikävästi ja lemmikki loukkaantuu tai sairastuu kesken matkan. Jämsässä, n. 10 minuutin ajomatkan päässä Himokselta, palvelevat eläinlääkäriasemat Jämsän pieneläinklinikka ja Huiskuhäntä. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat eläinlääkäreiden omilta sivuilta.

Täydelliseen lomaan kuuluu oleellisesti tietenkin hyvä ruoka ja herkuttelu. Mikäli karvakuonon lomaherkut loppuvat kesken matkan, Jämsän Musti & Mirri-liikkeen monipuolisesta valikoimasta löytyvät niin herkut, ruuat kuin lelutkin lemmikin loman piristykseksi.

15 minuutin ajomatkan päässä Himokselta sijaitseva Jämsän koirahoitola tarjoaa hoitopaikan koiralle omistajan loman ajaksi, mikäli matkakohteeseen ei lemmikkiä syystä tai toisesta voi ottaa mukaan. Tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ratkaisu, mikäli haluat lemmikin lähelle sinua Himos-lomasi ajaksi.

Himoksen alueelta löytyy monipuolista tekemistä, joissa myös lemmikki voi olla menossa mukana. Karvakuonon ei siis välttämättä tarvitse jäädä kotiin ulvomaan ikävästä, kun muu perhe lähtee nauttimaan lomasta. HimosLomat toivottaa lämpimästi tervetulleeksi myös karvaiset asiakkaat.

Viihtyisää lomaa lemmikin kanssa Himoksella!

HimosLomat