Vastaanoton päivät Himos Centerillä

Tämän kertainen blogimme on vastaanoton käsialaa. Tervetuloa tutustumaan heidän työhönsä!

”Kun aloitin vastaanottovirkailijan työt Himos Centerillä, HimosLomien vastaanotossa, pelkäsin jopa hieman tylsistyväni seisoessani 8 tuntia päivässä saman tietokoneen äärellä, vastaanottotiskin takana. Nyt 10 kuukautta myöhemmin voin todeta, että Himos Center on varmasti tapahtumarikkain työpaikka, jossa olen koskaan ollut. Seuratessani kokeneempien kollegoideni työskentelyä olen huomannut, että aina on tilanteita, joihin ei voi etukäteen valmistautua. Jopa 10 vuoden jälkeenkin asiat voivat vielä yllättää! ”

Palvelua ja avunantoa

Vastaanoton tärkein tehtävä on toimia keskuksena lähes kaikelle mitä Himoksella tapahtuu. Olemme yhteyshenkilö huoltojen, siivousten, asiakkaiden ja myyjien välillä. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on palautteiden vastaanotto ja ongelmien ratkominen. Palautetta saamme päivittäin laidasta laitaan, ja mahdolliset ongelmatilanteet vaativat nopeaa reagointikykyä ja ammattitaitoa. Yleisimpiä huolenaiheita mökin vuokranneilla asiakkailla ovat esimerkiksi palovaroittimen piippaava paristo, polttopuiden saatavuus, saunan päälle laitto tai sulakkeen palaminen. Me vastaanotossa konsultoimme ja tiedotamme huoltohenkilökuntaa, jotta saunat ja mökit saadaan lämpöiseksi, ja infoamme puutteista sekä epäkohdista tarpeen tullen siistijöitä ja polttopuiden toimittajaa.

Päivä vastaanotossa alkaa yleensä lukemalla päivystyksen lähettämä raportti, tarkistamalla edellisen illan tulemattomat kuoret ja kirjaamalla sisään edellisen päivän sulkemisen jälkeen saapuneet majoittujat. Tarkistetaan mahdolliset aikaiset tulot ja avataan puhelinlinjat ja Himos Centerin ovet.

Konkreettisesti työpäivät koostuvat mm. asiakkaiden sisään- ja uloskirjaamisista, avaimien tarkistuksesta ja huoltopyynnöistä. Lisäksi työpäivään mahtuu välinevuokrausta ja asiakkaiden opastusta sekä ongelmien ratkaisua. Esimerkiksi sähköavusteiset fatbiket ovat kovassa suosiossa, joten niitä tulee ja menee päivän aikana useita kertoja vastaanotosta. Me opastamme niiden käyttöön ennen vuokraamista ja tarkistamme pyörän kunnon sen palautuessa sekä huolehdimme pyörät lataukseen seuraavaa varaajaa varten.

Moninaiset tehtävät

Työvuoro kestää yleensä noin 8 tuntia, mutta vuoron ajankohta riippuu aina viikonpäivästä. Arkisin työtä tehdään yhdessä vuorossa, mutta yleisesti ottaen perjantai on viikon vilkkain tulopäivä. Silloin vastaanotto on avoinna pidempään ja työtä tehdään kahdessa vuorossa.

Tavanomaisten työpäiviemme lisäksi päiviämme värittävät muun muassa polttari– ja synttäriseurueet, joiden kujeiluun on hauska lähteä mukaan. Olemme eteviä muun muassa piilottamaan vastaanottoon polttarisankarille vihjeitä tai jopa juksaamaan hänet esiintymään Himos Areenalle! Joten kaasot ja bestmanit – saa nykäistä hihasta 😉

Himos Areenan keikkaliput ja muut aktiviteetit

Kotimaiset huippuartistit aloittavat Himos Areenan pikkujoulukauden marraskuussa, mikä näkyy vastaanotossamme viikonloppujen vilkkautena. Suosittu irtiotto arjesta onkin ulkoilua, laskettelua, yhdessäoloa, mökkeilyä ja livekeikkoja täydellisessä tasapainossa. Mikäli Himos Areenan keikkaa ei ole loppuunmyyty, niin vastaanotosta voi ostaa vielä lipun illan keikalle. Vinkki! Vastaanotosta saat ostettua Himos Areenan keikkalipun useimmilla työnantajan tarjoamilla kulttuuri- ja liikuntaeduilla – Smartumilla, Edenredillä ja Epassilla.

Mikäli lomasi teema on löhöilyn sijaan luonto ja liikunta, vastaanotostamme löytyy välineet myös luonnonläheistä lomaa varten. Vuokrattavana on mm. fatbikeja, sekä kesäaikaan erilaisia vesivälineitä kuten SUP-lautoja ja veneitä. Talvella menopeleiksi on tarjolla potkukelkkoja, retkiluistimia ja pulkkia. Hurjempaan menoon Himos Safarit vuokraa sekä mönkijät että moottorikelkat. Tiesitkö, että myös vuokravälineitä saat vuokrattua näppärästi kulttuuri- ja liikuntaeduilla vastaanotosta!

Luonnosta jalan nauttivat asiakkaat opastamme parhaille patikointimaille ja nuotiopaikoille. Mikäli arvelet, että retkellä makkarannälkä yllättää, käy Center Market Himoksessa makkaraostoksilla ja vuokraa vastaanotosta retkireppu, josta löydät kaiken tarvittavan retkieväiden nauttimiseen. Reppuun on pakattu näppärästi sytytyspuut, tulitikut, makkaratikut ja kuksat kahdelle. Hyviä vinkkejä nuotiopaikkoihin Jämsän seudulla löydät Notskilla-sivuilta »

Joulu Himoksella

Yllätykselliset tilanteet

Loppujen lopuksi meidän tavoitteenamme on huolehtia siitä, että kaikkien loma sujuisi rennosti ja mukavissa merkeissä. Välillä saamme yllättää lemmikkiystävät yhteistyökumppaneiden tarjoamilla yllätyspusseilla ja junioriasiakkaita huomioimme hassunhauskoilla puuhakirjoilla.

Meidän vastaanoton työntekijöiden yksi hyvä ominaisuus on tilannetaju. Kohtaamme päivittäin monia erilaisia asiakkaita, sillä työ koostuu enimmäkseen asiakaspalvelusta. Yllättäviä tilanteita tulee aika ajoin vastaan, joten siksi käymme läpi säännöllisesti yhdessä työporukan kanssa, miten töissä on mennyt sekä mitä meillä olisi parannettavaa tai kehitettävää. Palaverit ovat tärkeä osa työmme kehittämistä, sekä kehittymistä myös yksilötasolla. Kollegoiden kokemat tilanteet ja ratkaisut antavat aina työkaluja omaan salkkuun vastaaviin tilanteisiin.

Vastuuvuoro päivystäjälle

Päivän päätteeksi, kun vastaanotto sulkee ovensa, siirtyy vuoro päivystäjälle.
HimosLomilla asiakkaiden käytössä on 24/7 päivystys, eli apua on saatavilla ja majoittumaan pääsee myös vastaanoton aukiolojen ulkopuolella. Vastaanotto on tehnyt valmiiksi päivystäjälle saapumattomien kuoret ja listan, jotta aukioloaikojen ulkopuolella saapuvat majoittujatkin saavat avaimen varaamaansa kohteeseen. Päivystäjä raportoi illan- ja yön aikaisista tapahtumista vastaanottoon. Raportti luetaan aamulla töihin saavuttua, jotta vastaanotossa pysytään tilanteissa ajan hermoilla.

”Työ vastaanottovirkailijana on kehittänyt minua paljon. Vaikka matkailualan opiskelusta on saanut hyvän pohjan tälle työlle, olen saanut käytännön työssä oppia, kuinka kohdata ja palvella asiakkaita paremmin ja kuinka jokainen asiakaskohtaaminen on tärkeä. Olen oppinut suosittelemaan tekemistä ja osaan suositella paikkoja, joihin tutustua. Myös englanninkieltä tulee käytettyä, joten tämän työn sanastoa on tärkeä osata.”

Tervetuloa Himokselle!

HimosLomat
Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi

Voit myös klikkailla tästä suoraan varaamaan lomasi HimosLomien verkkokaupasta »