Hiihtoloma Himoksella

Talviloma 2021 – ideoita lapsiperheen talvilomaan Suomessa

Talviloma 2021 vietetään valtaosin Suomessa. Monet vanhemmat miettivätkin nyt, millainen talviloma olisi hauska lasten näkökulmasta. Tästä blogitekstistämme löydät perusteluita, miksi sinun kannattaisi varata lapsiperheen talviloma nimenomaan Himokselta.

Lapsen ja aikuisen näkemys onnistuneesta lomasta saattaa poiketa jonkin verran, mutta me HimosLomilla uskomme vakaasti, että vieraanamme viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Lue eteenpäin niin kerromme lisää talviloman ideoista!

Tupa kitchen & bar lastenlista

Talviloma lasten kanssa Himoksella

Kaipaatko ideoita talvilomalle lasten kanssa? Lasten kanssa reissaamisessa oleellista on muistaa, ettei asioista kannata tehdä liian monimutkaista. Pienet, arjesta poikkeavat jutut ja hyvällä tuulella olevat aikuiset ovat lapsen näkökulmasta tärkeämpiä lomatunnelman luojia kuin kireä, kymmenen tunnin lentomatka kalliiseen rantakohteeseen.

Himos on lähellä Etelä-Suomen suuria kaupunkeja. Koska pääkaupunkiseudultakin ajomatka Himokselle on vain reilut 2 h, ei lomareissu välttämättä vaadi edes täyttä viikon lomaa. Pitkä viikonloppukin riittää hienosti, kun vähäinen määrä autossa istumista säästää kaikkien hermoja. Talviloma lasten kanssa onnistuu parhaiten silloin, kun lomalle lähtee lasten ehdoilla.

Talviloman vuokramökki ratkaisee monta haastetta, joihin useat perheet törmäävät varsinkin pienten lasten kanssa matkustaessa. Esimerkiksi ruokailuiden järjestäminen joustavalla aikataululla on mökissä yhtä helppoa kuin kotona. Parivuotiaan tehotaaperon kanssa ravintolassa istuminen saattaa nostaa vanhempien niskakarvat pystyyn jo pelkän ajatuksenkin tasolla, joten hyvin varusteltu mökkikeittiö helpottaa lomastressiä ratkaisevasti. Oma sauna, pyykkikone ja hyvät tilat ulkoiluvaatteiden kuivatukseen ovat myös monille perheille kriittisiä tekijöitä talvilomakohteen valinnassa. Vuokramökin edut hotellimajoitukseen verrattuna ovatkin lapsiperheiden kohdalla selvät.

Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua mökkikeittiön tarjontaan, niin toki meiltä ravintolapalveluitakin löytyy. Tupa kitchen & barista löytyy jokaiselle talvilomalaiselle jotakin, sillä listalla on kaikkea pizzasta pihviin. Tuvan keittiön väki on valmistellut myös lasten makuhermoille sopivan ruokalistan »

Lasten moottorikelkka Himos

Talvilomaohjelmaa perheelle, joissa on pieniä lapsia

Pienten lasten talviloman suosikkiohjelmaa Himoksella ovat lasten moottorikelkkakoulu, tutustuminen Peikkometsän seikkailurataan sekä Hirvikartanon eläimet. Lasten moottorikelkkakouluun on mahdollista osallistua talven viikko-ohjelman mukana, tai sitten lastenkelkan voi vuokrata omaan käyttöön Himos Centerin edustalla olevalle radalle 20 min ajaksi. Lasten omasta moottorikelkasta voit lukea lisää aikaisemmasta blogistamme »

Myös retki Peikkometsään löytyy talven viikko-ohjelmasta. Peikkometsässä lasten on mahdollista tavata Himoksen ihan oikeat peikot, kiipeillä seikkailuradalla sekä paistella makkarat nuotion ääressä. Retki Peikkometsään on sopivin 3-8 -vuotiaille lapsille, ja alle 6-vuotiaiden on suositeltavaa osallistua ohjelmaan oman aikuisen kanssa. Seikkailu kestää noin 1,5 h, ja sen jälkeen mökille palaa ihanan punaisia poskia sopivanmittaisen happihýppelyn päätteeksi!

Retki Hirvikartanolle jää sekä aikuisen että lapsenkin mieleen, sillä paikan sympaattiset eläimet ja isäntäväki saavat kenet tahansa viihtymään. Hirvikartanon hirvet ovat tottuneita ihmisiin ja niitä on mahdollista syöttää oppaan ohjeiden mukaan. Monet vieraat ovatkin saaneet herkkupaloja hirville antaessaan melkoisia pusuja, eikä sellaista kohtaamista kunnioitusta herättävän villieläimen kanssa heti unohda. Hirvien lisäksi samasta pihapiiristä löytyy myös suloisia poroja ja täpläkauriita. Eläinten lisäksi Hirvikartanolla palvelee myös tunnelmallinen ravintola, jonka herkkuihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Ravintolan asiakkaille hirvitarhan vierailu on maksuton, muutoin 7 €/hlö.

Himokselta löytyy myös pikkuväelle sopivaa, tasaista latua esimerkiksi ensilumenladulta sekä Peikkoladulta Himoslaakson alueelta. Pulkkamäkipuuhien osalta ehdoton paikka on HimosLumila, jossa mäenlaskun ja evästelyn parissa hujahtaa helposti koko päivä!

Talviloman ohjelmaa perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia

Jos perheessäsi on jo leikki-ikäisiä isompia, vauhdikkaampaa ohjelmaa kaipaavia junioreita, suosittelemme ehdottomasti hyppäämään mukaan moottorikelkkasafarille tai eFatbike-safarille. Moottorikelkkasafarille mukaan pääsee esimerkiksi aikuisen ajaman kelkan kyydissä tai itse ajaen (kuljettajalla oltava vähintään T-ajokortti). Viikko-ohjelmasta löytyvä yösafari on upea kokemus, kun kelkkojen ajovalot valaisevat reittiä talvisen taivaan alla.

Sähköavusteisia fatbikeja löytyy aikuisten kokoa, mutta hiukan pienemmille pyöräilijöille tarjolla on sähköavusteisia maastopyöriä. Sähköavustus mahdollistaa eri kuntotasolla olevien pyöräilijöiden sujuvan lenkkeilyn yhdessä. Pyörillä on mahdollista lähteä opastetulle safarille, tai sitten voit vuokrata ne omatoimiseen käyttöön. Sähköavusteiset pyörät ovat todella suosittuja, joten suosittelemme varaamaan menopelit jo ennakkoon Himos Center vastaanotosta puh. 020 711 9210!

Himos on tunnettu tietenkin myös laskettelurinteistään. Jos perheen nuoriso kaipaa vastapainoa ulkoilulle, löytyy Himokselta myös Pakohuone. Varaa Pakohuone oman lomaporukkasi käyttöön ja testaa miten hyvin yhteispelinne toimii paineen alla.

Talviloma 2021 varataan nyt!

Talviloma Himoksella tarjoaa myös  tunnelmallisia iltoja ulkoporeissa tai Himoksen saunapihan löylyissä sekä ihanan rentoa yhdessäoloa.

Tutustu talviloman vuokramökkeihin verkkokaupassamme – valikoimastamme löydät niin ulkoporealtaalliset huvilat, perustasoiset mökit kuin tilavat luksuskohteetkin.

Vie lapset talvilomalle, josta jää koko perheelle hyvä mieli. Me teemme sen helpoksi.

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi

Psssst… Nopeimmin teet lomavaraukset verkkokaupastamme »

Pyydämme huomioimaan, että Korona pandemian aikana aktiviteettien ja palveluiden saatavuudessa voi esiintyä rajoituksia lyhyelläkin varoajalla.