Lasten moottorikelkka

Moottorikelkka lapsille? Himoksella voit kokeilla tätäkin!

Himos tunnetaan monipuolisista ohjelmapalveluista ja aktiivisista lomista! Olemme huomioineet perheen pienimmätkin lomailijat, joten tarjoamme vauhdikkaiden talvilajien kuningasta, moottorikelkkailua, myös lapsille. Pienikokoiset moottorikelkat vetävät lapsia puoleensa magneetin lailla, eikä syyttä. Kelkan sarvien yli virnistelevät pikkukasvot ovat loman parasta antia myös vanhemmille!

Lasten moottorikelkka Himos

Turvallinen moottorikelkkarata lapsille

Lasten mutkitteleva kelkkarata löytyy Himos Centerin pihapiiristä, vuokraamo puolestaan Himos Centerin vastaanotosta. Kelkkarata sijaitsee tasaisella alueella, joten rata on aloittelijaystävällinen tarjoten myös kokeneemmille kuskeille vauhdikkaita elämyksiä.

Radalla ajetaan lapsille suunnitelluilla, uusilla moottorikelkoilla. Lähtöalueelta näkee koko radan, joten vanhempien on helppo seurata lastensa kelkkakokeilua. Lasten moottorikelkalla on mahdollista ajaa lähes heti kun maa on valkoisena – lumimäärän suhteen pienillä kelkoilla päästään siis liikkeelle paljon ennen kuin aikuisten moottorikelkoilla on mahdollista ajaa.

Kenelle lasten moottorikelkka sopii?

Lasten moottorikelkalla voi ajaa alle 45 kg painoiset lapset. Parhaiten kelkan kanssa pärjäävät 4-vuotiaat ja sitä vanhemmat, mutta myös nuoremmat hurjapäät voivat kokeilla kelkkailua vanhemman avustuksella. Tällöin huoltaja painaa kaasua ja kävelee kelkan vierellä lapsen istuessa kyydissä. Kelkat ovat joka tapauksessa yksipaikkaisia, eikä kelkan kyydissä saa missään olosuhteissa olla kahta ihmistä samaan aikaan. Useimmiten kelkkailijat ovat 5-6 -vuotiaita ja pääosin poikia, mutta toki mukaan mahtuu paljon innokkaita tyttöjäkin.

Himos Safarien henkilökunnan mukaan lasten moottorikelkalla ajaminen on pyörällä ajoa helpompaa, joten erityisiä suorituspaineita ei tästä lajista tarvitse kenenkään ottaa. Pieni alkujännitys kuuluu asiaan, mutta valtaosa pikkukelkkailijoistamme on pelkkää hymyä ajelun jälkeen!

Lasten moottorikelkka Himos

Miten lasten moottorikelkkaa pääsee kokeilemaan?

Kuten sanottu, moottorikelkkavuokraamo sijaitsee Himos Centerin vastaanotossa ja on avoinna vastaanoton aukioloaikojen puitteissa. Ajankohtaiset aukioloajat pääset katsomaan täältä »
Lastenkelkan voi vuokrata omatoimiseen ajeluun 20 minuutin ajaksi, mutta kelkalla pitää toki pysyä sille tarkoitetulla, turvallisella radalla. Himos Safarien henkilökunta opastaa vuokrauksen aluksi kelkan käytössä. Hinta lasten moottorikelkan vuokralle on 20 € / 20 min.

Toinen vaihtoehto kelkkakokeilulle on Himos Safarien viikko-ohjelmasta talvikaudella löytyvä lasten moottorikelkkakoulu. Ryhmän mukana kelkkakoulun läpäisseet saavat ikiomat lasten kelkkakortit! Katso viikko-ohjelmat täältä »

Moottorikelkkailua varten lapsi tarvitsee vain säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja iloista kokeilumieltä. Himos Safarien henkilökunta huolehtii sopivankokoisen kypärän lainasta!

Lasten kommentteja moottorikelkkailusta

”Äiti, minä haluan oman moottorikelkan” lienee lasten moottorikelkkakokeilun jälkeen useimmin kuultu vaatimus. Vauhdikasta elämystä on usein fiilistelty myös kommentein ”ajoin ihan kaasu pohjassa!” sekä ”lumi vaan pöllysi, kun ajoin!”.

Himos Safarien henkilökunnalle paras palkkio on kuitenkin lasten vilpitön innostus ja spontaanit ”milloin tullaan tänne uudestaan?” -huudahdukset!

 

Tervetuloa kokeilemaan lasten moottorikelkkaa Himokselle!

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi