Himoksen valokuitutilanne koheni: Alppihimos ElmoNetin kuituun

12.1.2023 / ElmoNet Oy
TIEDOTE MEDIALLE

Jämsän Himoksella valokuidun saatavuus on ollut heikkoa eivätkä valokuituyhtiöt ole osoittaneet kiinnostusta investoida alueelle, vaikka valokuitu olisi kysytty mukavuus vuokrakohteissa.

Konkreettinen muutos saatiin joulukuussa, kun kotimainen valokuituyhtiö ElmoNet kytki 20 paritalon ja 40 huoneiston Kiinteistö Oy Alppihimoksen rakentamaansa valokuituun. Valokuituverkkoa on mahdollista laajentaa kysynnän mukaan.

Valokuitu kevään yhtiökokousten ykkösteema

Alppihimoksen kiinteistöjä isännöivä Hannu Karstinen sanoo päätöksen valokuidun hankinnasta syntyneen yhtiökokouksessa yksimielisesti sen jälkeen, kun ElmoNet oli antanut tarjouksensa rakentamisesta. Palveluntarjoajia oli kartoitettu jo vuosia.

– Meillä on osaava hallitus, jossa ymmärretään valokuidun merkitys. Vuokrattavista huoneistoista suurin osa vuokrataan HimosLomien kautta ja valokuitu lisää kohteiden vuokrattavuutta.

Nyt vierailijat pääsevät rinteestä mökkiin ja nettiin. Karstisen yritys hoitaa noin 80 kiinteistöä, ja valokuidun kysyntä on taloyhtiöissä kasvanut merkittävästi. Yhtiökokouksissa osakkaat päättävät, lähdetäänkö valokuituasiaa viemään eteenpäin. Karstinen suosittelee taloyhtiöitä käymään keskustelun aiheesta, sillä rakentajia ei kaikilla alueilla ole kilpailuksi asti ja prosessit voivat olla pitkiä.

– Vielä 2020 valokuitu oli monille hyvinkin uusi asia, mutta viime vuosina aihe on noussut keskusteluun etätöihin siirtymisen vuoksi. Olemmekin ottaneet taloyhtiönetin kaikkien hallituskokousten esityslistalle.

ElmoNet valmis laajentamaan

ElmoNetin valokuituverkkoa on mahdollista laajentaa Himoksella kysynnän mukaan. Laajentaminen edellyttää, että alueelta saadaan riittävästi tilaajia rakentamisen käynnistämiseksi. Valokuitu on mahdollista saada niin taloyhtiöihin kuin omakotitaloihin ja vapaa-ajan kohteisiin. Aiheesta voi olla yhteydessä ElmoNetin asiakaspalveluun.

Lisätiedot:
Satu Heikkilä
myyntineuvottelija, Jämsä
044 746 4238
satu.heikkila@elmonet.fi

ElmoNet on alueellinen valokuiturakentaja, joka tuo varmatoimisen valokuidun koteihin, kyliin ja kuntiin. Toimimme Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Takanamme on 125 vuotta historiaa, ja aiemmin meidät tunnettiin nimellä Pohjois-Hämeen Puhelin. Olemme vakavarainen ja asiakasomisteinen yhtiö, jolta saa paikallisena palveluna myös valokuidun päälle tuotettavat palvelut kuten kaapeli-TV:n ja viihteen. Autamme kyläyhdistyksiä valokuiturakentamisen Ely-hankkeissa ja taloyhtiöitä omissa nettitarpeissaan. Lisäksi vuokraamme valokuituverkkoja koko toimialueellamme muille operaattoreille. Palveluksessamme on noin 50 henkeä ja olemme ICT-talo Elmon emoyhtiö.

Himos Keskusvaraamo |  020 711 9200  |  himoslomat@himoslomat.fi