Syksyinen mökkiviikonloppu Himoksella

Kaupallinen yhteistyö @jaananmukana | www.instagram.com/jaananmukana |  www.facebook.com/jaananmukana | www.pienempimina.fi

Tämän kertaisen blogikirjoituksemme on kirjoittanut Jaana, joka vietti ystäviensä kanssa mukavan mökkiviikonlopun Himoksella!

Poreallas ystävät

Kotimaan matkailu sesongin ulkopuolella

Mikä voisikaan olla parempaa, kuin viettää rento mökkiviikonloppu ystävien kanssa? Ei, minäkään en keksi sellaista asiaa kovin helposti. Viimeisen vuoden aikana kotimaanmatkailu on nostanut suosiotaan ja ei mikään ihme, löytyyhän meidän kotimaasta valtavan paljon nähtävää!

Tämä ei tosissaan ole meidän ensimmäinen ystävien keskeinen mökkireissu, vaan järjestyksessään seitsemäs perättäinen vuosi, kun olemme kerääntyneet ystävien kanssa viettämään rentouttavaa viikonloppua syksyn pimenevinä päivinä.

Syksy on ajankohtana ollut meille kaikista paras. On melko mahdoton tehtävä löytää kuuden naisen kalentereista kesällä yhteinen vapaa viikonloppu. Sesongin ulkopuolella mökit ovat tavallisesti halvempia ja mökkivalikoima on laajempi, kun vilkkain mökkeilysesonki on jo takanapäin. Lisäksi onhan se nyt ihanaa, että syksyn pimeyteen on varattu pientä piristystä.

Tänä vuonna pääsimme viettämään perinteistä viikonloppuamme Himokselle ja voin kertoa, ettei ollut viimeinen kerta! (Myöhempää löydät ehkä yhden syyn sille, miksi uutta reissua suunniteltiin heti ensi syksylle.) Himos oli keskeiseltä sijainniltaan erittäin toimiva meidän porukalle, sillä vuosien saatossa olemme hajaantuneet eri puolille Suomea. Todistettavasti Himokselle pääsee myös julkisilla, sillä noudin erään meidän seurueen jäsenistä rautatieasemalta. Näppärää!

 

Patikointi Himoksella

 

Patikointia Paljakan reitillä ystävien kanssa

Himoksen alueelta löytyy paljon erilaisia aktiviteetteja niitä haluaville. Näin syksyllä sopivia aktiviteetteja voisi olla esimerkiksi patikointi, mönkijäsafari tai fatbiken vuokraaminen. On ihanaa, kun mökkialueelta ei tarvitse lähteä minnekään kauas ja rentouttavasta viikonlopusta ehtii oikeasti nauttimaan!

Viikonloppumme sijoittui erittäin hyvään sienestysaikaan ja me päätimmekin valita aktiviteetiksi patikoinnin ja sienimetsälle lähdön. Himoksen alueelta löytyy 4-12 kilometrin pituisia merkittyjä patikointireittejä, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva reitti. Kerroin Himos Centerissä sienihaaveistamme ja saimme sieltä vinkiksi lähteä Paljakan patikointireitille, jossa maasto voisi olla sienille kaikista suotuisin. Himos Centeristä saimme käyttöömme myös retkireput, jotka selässä lähdimme patikoimaan erittäin toiveikkaina runsaasta sienisaaliista!

 

Syksy ja patikointi

Retkireppu piti sisällään

  • 2 kuksaa
  • 2 makkaratikkua
  • pieniä puuklapeja nuotion sytyttämiseen
  • sytytyspaloja
  • tulitikut
  • puukko
  • muovipussi
  • paperia

Reppu itsessään oli todella laadukas ja kestävä Savotan reppu, joka yllätti meidät kaikki tilavuudellaan. Repun lisäksi käytetyin tuote oli puukko, sillä emme varustautuneet kovinkaan hyvin ennakkoon tälle meidän sieniretkelle. Lopuksi tajusimme, että olimme käyttäneet repun jokaista tuotetta patikointimme aikana. Ja löytyikö niitä sieniä? Aivan valtava määrä!

Paljakan patikointireitin varrelta löytyi myös laavu, jossa paistoimme makkarat retken päätteeksi. Laavulta löytyi valmiiksi isompia puita, mutta retkirepusta löytyneiden pienten puuklapien, sytytyspalojen ja tulitikkujen avulla nuotion sytyttäminen oli todella helppoa. Makkarat saatiin paistettua ja nuotion sytytyksen aikana taidettiin jo perata sienisaalista. Muutaman tunnin patikoinnin jälkeen lähdimme takaisin mökille sienisaaliin kanssa.

 

Herkkuja mökissä

Majoituksena ihastuttava Villa Lily

Saimme viikonlopuksi käyttöömme aivan ihanan Villa Lily -huvilan. Majoittauduimme tuohon huvilaan erittäin mukavasti, eikä kenenkään tarvinnut nukkua tällä reissulla sohvalla. Huvilasta löytyi 4 makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja kaksi erillistä vessaa. Suihku- ja saunatilat olivat tilavat ja takaterassilta löytyi meidän uusi lempiasia. Poreamme. Poreammeen lämpöisessä vedessä oli ihana rentoutua retkeilyn jälkeen.

Viikonloppuihimme kuuluu tavallisesti myös paljon ruoanlaittoa, eikä tämä reissu ollut poikkeus siinä asiassa. Villa Lilyn tilavassa keittiössä loihdittiin viikonlopun aikana ihania ruokia ja nautimme myös perinteikkäästi myös melkoisen runsaasta juustotarjoilusta. Herkullisista perinteistä kannattaa pitää kiinni. Kaiken kaikkiaan viikonloppumme oli ihana ja saimme jokainen ladattua akkuja pitkän ja pimeän syksyn varalle.

Himos ja Villa Lily antoivat upeat puitteet viikonlopullemme ja tämä ei tosissaan tainnut olla viimeinen kerta, kun tämä porukka suuntaa syksyllä kohti Himosta.

 

HimosLomat