Mökkeily kesälomalla – mutta missä ja miten?

Mökkeily kesälomalla – mutta missä ja miten?

Moni meistä toivoo, että saisi kesällä viettää mökkilomaa oman perheen kesken.  Ei tuttavien mökillä siskonpedissä, ei työleirillä, vaan ihan vain rentoa mökkeilyä omalla porukalla.  Ja mieluusti mökkeilyä vain muutama päivä, jotta kesällä ehtii muutakin tekemään.

Lisäksi saisi mökkitekemistä olla perheen jokaiselle jäsenelle, jota voi oman aikataulun, auringonpaisteen ja fiiliksen mukaan tehdä.  Jos muistelee omaa lapsuuttaan, niin kesästä muistaa perheen yhteiset tekemiset ja olemiset.  Sen saman muistijäljen jokainen vanhempi varmasti haluaa lapsilleen antaa.  Yhteistä puuhastelua, ei erikoista, mutta silti jotain.


Iltasella voi soudella ja kalastella. Voi sitä onnen tunnetta pienessä ihmisessä, jos kala nappaa!  Siitähän tehdään helposti koko kesän kalakeittoa, siitä yhdestä ahvenesta.

Perheen teineille voi olla vähän haastavampaa kehittää ohjelmaa, tai saada heidät ylipäätään perheen yhteiselle matkalle mukaan. Olisiko sup-lautailu tai melontaretki ja miksei ihan soutuveneellä soutelu heille mieleistä kesälomaohjelmaa?  Tai yhteinen patikointiretki Himoksen upeissa maastoissa, hyvin merkityillä reiteillä, jossa välillä pysähdytään laavulle paistamaan makkarat.

kalastus himoksella

Jämsän keskustassa, Himokselta 5 km päässä on kaiken ikäisten lasten ja koko perheen upea aktiviteettipuisto.  Siellä varmasti viihtyy koko päivän, eväsreppu vain mukaan ja vähän pelivälineitä. Aktiviteettipuistossa on liikennepuisto, maauimala, upea pumptrack-rata sekä erilaisia monitoimikenttiä ja frisbeegolf.  Kaikki sijaitsevat samalla alueelle, joten koko perheen kesken on helppo viettää päivä, jos toinenkin puistossa.  Kotoa on muistettava vain ottaa mukaansa pelivälineitä, sillä niitä ei ole vuokrattavana Himoksella eikä Jämsässä. Lue lisää Jämsän kesätarjonnasta täältä »

jämsä pumptrack

Jos perheessä osa haluaa välillä shoppailla, niin sekin mahdollista muutaman kilometrin säteellä. Himos Marketissa on monenlaista pientä matkamuistoa, mm. Finnmarin sisustustuotteita. Huopaliike Lahtinen tehtaanmyymälöineen on vain 20 min ajomatkan päässä, siellä on tarjolla palkittuja erilaisia huopatöitä; tossuja, hattuja, laukkuja.  Maakunnassakin mainetta niittänyt Jämsän keskustassa sijaitseva Witikkalan kartano on täynnä sisustusta, ihastuttavia vaatteita sekä idyllinen kahvila. Televisiosta tututusta Vehkala farkkukaupasta löydät farkkuja ja paljon muuta.  Pajalan kenkä on kenkien aarreaitta, satoja kenkäpareja ja huippuammattimaiset myyjät – Pajalasta löydät varmasti oman parisi (ellet useammankin…)!

Jos perheessänne on golfareita, niin heidätkin kannattaa ottaa mukaan.  Upea Himos Golf -kenttä toimii vaativammallekin pelaajalle vaihtelevan maastonsa vuoksi.

 

Himoksella on eri tasoisia ja kokoisia mökkejä järven läheisyydessä. Muutamia mökkejä ja luksushuviloita jopa ihan omalla uimarannalla. Olisiko perheellesi sopivin ihan perinteinen mökki vai ennemminkin tasokas huvila?  Soita Himoksen keskusvaraamoon ja kerro toiveesi, pyrimme löytämään juuri teille parhaan mahdollisen kesämökin Himokselta. Voitte olla muutaman päivän tai koko viikon, jopa viikkoja, jos niin haluatte.  Festivaalit on pidetty, joten Himoksen mökkikylä on hiljentynyt kesän ja alkusyksyn verkkaisempaan ja kesäilloista nautiskelevaan oloonsa. Voit myös tutustua vapaana oleviin mökkeihin täällä »

Himokselle on helppo tulla omalla autolla, sillä Himos sijaitsee keskellä Suomea, 9-tien verrassa ja sovimme monenkin matkaohjelmaan.  Särkänniemeenkin on vain tunnin ajomatka!

Helppoa, kivaa, rentoa ja omanlaista kesämökkeilyä perheellenne – olisiko kohteena Himos?

Katso lisää vinkkejä kesälomailuun Himoksella »


Lisätiedot ja varaukset:

Himos keskusvaraamo |  HimosLomat Oy
Länsi-Himoksentie 4 | 42100 JÄMSÄ
Myyntipalvelu 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi