Vesterinen yhtyeineen Himos Areenalla 2019

Vesterinen yhtyeineen: Mahtavaa päästä soittamaan teille!

Vesterinen Yhtyeineen -yleisö on saanut elää tämän todeksi kerta toisensa jälkeen ja marraskuun 30.päivä tämän pääsevät kokemaan kaikki Himos Areenalle pikkujoulun viettoon tai muuten viihtymään saapuva kansa. Valtavaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen yhtyeineen tuo tuolloin Himokselle Faaraoiden aika -kiertueensa.

Musiikin riemu tulee varmasti näkymään ja kuulumaan molemmin puolin esiintymislavaa. Yhtye on kymmenessä vuodessa onnistunut luomaan konsertteihinsa sellaisen tunnelatauksen, että yleisö hurmioituu jopa kiljumaan riemusta.
– Meistä vaan on tosi hienoa soittaa! Soittaminen vie meidät mukanaan, ja se näyttää helposti tarttuvan myös yleisöön, kertoo yhtyeen laulaja Tero Vesterinen miettineensä mistä hyvä pöhinä heidän keikoillaan syntyy.

Hyvä pöhinä on kiinni myös bändin sisäisestä kemiasta.
– Kaikilla meillä on oma iso roolinsa musiikissa ja soittamisessa. Soittamisen ilo ja hyvä keskinäinen kemia yhdessä luovat kuuntelijoille sellaisen vilpittömän kokemuksen, että bändillä on hauskaa, ja se tarttuu yleisöön. Ja tietysti hyvä musiikki! Jos se olisi kauheaa, ei auttaisi, vaikka lavalla olisi kuinka hauskaa.

Vesterinen yhtyeineen Himos Areenalla 2019
Kuva: AJ Savolainen

 

Himos Areenan kotikenttäetu

Vesterinen Yhtyeineen soitti edellisen kerran Himoksella Iskelmäfestivaaleilla kesällä.
– Pitkästä aikaa. Muistaakseni meillä on ollut Himoksella omakin keikka, mutta siitä on aikaa.

Himos Areenan keikasta Tero Vesterinen kertoi odottavansa perinteistä hurmoksellista iltaa, mitä heidän keikoillaan on viime aikoina ollut.
– Tilakin on omiaan sellaiseen. Syksyn keikoillamme on valomiehenä Jouni Järvinen. Se on mukavaa Himos Areenaa ajatellen, sillä hän on tehnyt Himoksella paljon juttuja ja vastannut talon puolesta valokamoista, joten pääsemme hyödyntämään ikään kuin Jounin kotikenttää.

Keikan etkot livenä somessa

Vesterinen Yhtyeineen vuorovaikutus yleisön kanssa on hieno itse konserttihetkessä, mutta myös konsertin etkoilla ja jatkoilla. Bändin naisvahvistukset, Heini Ikonen ja Jepa Lambert, livettävät takahuoneesta ennen yhtyeen lavalle astumista.
– Livetilan kautta yleisö saa vähän keikkanostetta jo ennakkoon. Muistelen, että jollakin hevibändillä oli aikoinaan lavalla monitoreja, joista näkyi takahuoneeseen, kun bändi valmistautui keikkaan. Se oli jotenkin hauskaa.

Vesterinen Yhtyeineen haluaa säilyttää kosketuksen yleisöön ja käy tervehtimässä kuulijoitaan mahdollisuuksien mukaan myös keikan jälkeen.
– Kohtaamiset yleisön kanssa ovat hienoja ja arvokkaita, saa kuulla kasvotusten ihmisten kokemuksia musiikistamme, mutta aina niihin ei virta yksinkertaisesti riitä. Tapaamiset ja kuvien ottamiset saattavat venähtää helposti yli tunnin mittaisiksi, ja syövät varsinkin myöhäisinä iltoina seuraavan päivän keikkaa.

Vesterinen yhtyeineen Himos Areenalla 2019
Kuva: AJ Savolainen

 

Oma pää pitää paluussakin

Kun Vesterinen Yhtyeineen aloitti kymmenen vuotta sitten, oli heidän ajatuksenaan tehdä musiikkia, mistä he itse pitävät periaatteella ”se kantaa mihin kantaa, jos kantaa”. Selkeästi se on kantanut.
– Tavoitteet ovat samat myös tänä päivänä. Pyrimme pitämään musiikkimme uskollisena omalle visiollemme musiikista, ettei se hötkyilisi kaiken maailman virtausten mukana. Järkähtämätön oma pää on ehkä yksi asia, mihin bändimme koko voima perustuu.

Tänä syksynä yhtye palasi takaisin entiseen levy-yhtiöönsä Universal Musicille. Tero Vesterinen uskoo, että bändi pystyy jatkossakin pitämään oman päänsä.
– Luulen, että yhteistyöstä tulee hyvä. Jälleen kerran. Puikoissa on sama mies, Vuorisen Martti, jonka kanssa teimme aikoinaan sopimuksen. Hän oli vahvasti mukana kolmessa ensimmäisessä levyssämme ja arvostuksemme häntä kohtaan on suuri. Se vaikutti isosti paluuseemme.

Paluunsa yhteydessä yhtye juhli myös kultalevyjään, sillä debyyttilevyltä Jönköping julkaistu Kukaan ei koskaan -single sekä Kirottu yksinäisyys -albumilta Faija käyttää napapaitaa -single ylittivät kultarajan.

Vesterinen yhtyeineen Himos Areenalla 2019

Seitsemäs albumi työn alla

Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut urallaan kuusi studioalbumia, yhden kokoelmalevyn ja yhden livelevyn. Parhaillaan he työstävät seitsemättä albumiaan, joka julkaistaan Universalin kautta.
– Tuleva levy jatkaa samaa omaa linjaamme, eli teemme sellaista musaa, mistä itse tykkäämme. Olemme tehneet uusia lauluja koko yhtyeen voimin. Biisejä on jonkin verran valmiina, mutta yllätykset, mitä levylle varmasti tulee, on vielä kokematta, sillä esimerkiksi tuottajaa ei ole vielä päätetty.
Tarkkaa aikataulua levyn valmistumiselle ei ole lyöty lukkoon.
– Emme hirttäydy tiettyihin aikarajoihin. Menemme musa edellä.

Kymmenhenkiseksi kasvaneen bändin edellinen albumi, Faaraoiden aika, julkaistiin maaliskuussa. Faaraoiden aika syntyi Tero Vesterisen faaraotervehdyksestä, kun hän yhden keikan jälkifiiliksissä tervehti bändikavereitaan tavalla, miten hän kuvitteli Tutankhamonin tervehtineen. Läpästä syntyi biisi ja hamosta yhteisöllisyyden ja välittämisen vertauskuva.

Yh­tei­söl­li­syys ja toi­sis­taan vä­lit­tä­mi­nen nä­kyy myös yh­ty­een ta­vas­sa teh­dä mu­siik­kia. Monet artistitkin pienentävät kokoonpanojaan ja tulevat keikalle taustanauhat messissä, mutta Vesterinen Yhtyeineen on suurentanut kokoonpanoaan.
– Meidän keinomme, että pystymme livenä tuottamaan visiotamme, on ollut ottaa lisää käsiä, soittajia ja soittimia messiin.

 

Vesterinen yhtyeineen nähdään Himos Areenalla la 30.11.2019!

Katso Himos Areenan ajankohtainen ohjelmisto täältä »

Majoitusvaraukset myös HimosLomat keskusvaraamosta: