Tekemistä Jämsässä

Jämsä sijaitsee vain 7 km päässä Himoksesta. Tässä muutama vinkki Jämsän kärkikohteisiin.

Jämsän monitoimiareena
Liikuntapuisto ja Pumptrack-rata

Vain 7 km päässä Himoksesta, Jämsän maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Kesähelteillä voit pulahtaa uimaan ja viettämään aikaa puiston nurmialueilla aurinkoa ottaen ja eväistä nauttien. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun, Pumptrack-rata, jossa voi kurvailla polkupyörällä, potkulaudalla tai rullalaudalla, sekä  Liikennepuisto, josta löytyvät ihan oikeasta liikenteestä tutut liikennevalot, tankkausasema sekä liikenneympyrä.

Tutustu lisää täältä.
Katso alueen esittelyvideo täältä.

Osoite: Keskuskatu 18 B, Jämsä

Pumptrack-rata

Alueelta löytyy upeat ja monipuoliset liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet. Jämsän huippusuosittu Pumptrack-rata löytyy aivan keskustan kupeesta, Lasten Liikennepuistoa vastapäätä,  maauimalan vierestä. Tämä Suomen pisin rata on avoinna keväästä syksyyn ja vapaasti kaikkien vauhtihirmujen ja kuntoilijoiden käytössä, ikään katsomatta. Radalla voit tasapainoilla polkupyörillä, BMX-pyörillä, potkulaudoilla, skeittilaudoilla, rullaluistimilla jne. Muistathan käyttää kypärää radalla liikkuessasi.

Lisätietoja radan käytöstä ja vuokravälineistä »

Lasten liikennepuisto

Liikennepuisto sijaitsee aivan Jämsän keskusta-alueella Citymarketia vastapäätä, osoitteessa: Piispasentie 2, Jämsä. Pumptrack-rata ja maauimala ovat tien toisella puolella.

Liikennepuistosta löydät oikeastakin liikenteestä tutut liikennevalot, tankkausaseman sekä liikenneympyrän. Aukioloaikoina alueella on myös kahviopalvelut sekä hyvin varusteltu leikkikenttä.

Liikennepuisto avoinna kesällä, katso aukioloajat ja lisätiedot täältä »

Uimarannat Jämsässä

Jämsässä on 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa. Lisäksi Himoksella on uimarannat Himos Parkissa sekä Honkarannan mökkialueella.

Lue lisää »

Jämsän museot

Jämsästä löytyy lukuisia kotiseutumuseoita, maaseutuun, paperiteollisuuteen ja ilmailuteollisuuteen liittyviä museoita. Suurin osa museoista on avoinna kesäisin tai tilauksesta, mutta ympärivuotisiakin kohteita löytyy.

Lue lisää »

Juveninkoski

Luontokohteet

Jämsästä löytyy myös ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto on pannut parastaan. Varsinkin keväällä koskien kuohut ja Juvéninkosken vesiputous ovat upeaa katseltavaa.

Lue lisää luontokohteista »

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitsevassa Saunakylässä on maailman laajin suomalaisten savusaunojen kokoelma, joka pitää sisällään yli 20 historiallista savusaunaa eri aikakausilta. Saunakulttuuriin pääsee tutustumaan toden teolla kesälauantaisin yleisillä saunavuoroilla, jolloin Saunakylässä lämpiää useampi savusauna!

Tutustu saunakylään »

Hirvikartano

Hirvikartanon komeissa maisemissa pääset tutustumaan hirviin, täpläkauriisiin sekä poroihin. Kierroksen jälkeen voit nauttia Ravintola Hirvikartanon maukkaista antimista vanhassa kartanon tuvassa.

Varaa kierros etukäteen alta!

Tutustu Hirvikartanoon »

Shoppailu

Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä. Tässä on muutama valintamme hyvistä käyntikohteista lomailun ohessa.

Huopaliike Lahtinen

Suomen vanhin perinteisten pitkävartisten huopikkaiden valmistaja keskellä keskisuomalaista maalaismaisemaa.

Avoinna ma-pe klo 9–16.
Osoite: Partalantie 267, 42100 Jämsä
Puh. 014 768 017
www.lahtiset.fi

Käsityöliike Mäen Huopaa ja Lankaa

Huopatuotteita ja paikallisten kädentaitajien töitä, lankoja ja käsityötarvikkeita, 2ndRound. Avoinna ma-la.

Osoite: Koskentie 1, 42100 Jämsä
Puh. 040 775 0400
www.huopaajalankaa.net

Witikkalan Kartano

Romanttinen sisustus-, lahjatavara-, ja vaatemyymälä museokahvilan yhteydessä.

Osoite: Koskentie 12, 42100 Jämsä
Puh. 0500 400 148
www.witikkalankartano.fi

Vehkala

Uniikki farkku- ja nuorisovaatteiden myymälä. Yksi seudun vanhimmista kaupparakennuksista. Avoinna ma-la.

Osoite: Mottilantie 8, 42100 Jämsä
Puh. 040 040 6454
www.vehkala.com

Himos Keskusvaraamo |  020 711 9200 |  himoslomat@himoslomat.fi