Lumilajit Himoksella

HimosLomat
Talvinen pakkaskeli houkuttelee lumilajien pariin! Tutustu alla Himoksen hiihtolatuihin ja retkiluistelureittiin ja suunta nauttimaan ulkoilmasta.

Hiihtoladut Himoksella

Tarkista ajantasaiset latutiedot kartalla klikkaamalla tästä.

Himoksen ladut ovat Himosrannasta suorassa yhteydessä Jämsän latuverkostoon ja Pykälään. Himosrannasta hiihtolatu jatkuu rinteiden suuntaan Patalahden jään yli, yhdistää Pohjois-Himoksen sekä Länsi-Himoksen rinnealueet ja nousee Pohjoisrinteiden huipulle, jossa on haastava 5 km:n valaistu latu. Huipun ladun varrella on laavu. Golfkenttää kiertävät ladut yhdistyvät Jämsän keskustaan päin kulkevalle ladulle. Kentän viheriöiden suojaamiseksi golfkentällä kulkeva latu on suljettu talvelta 2023-24. 

Länsi-Himoksen rinteiden edustalle, Kuikkajärven ympärille on rakennettu tykkilumen latu, joka on avoinna talvisesonkikauden ajan. Lisäksi lapsille on tehty oma Peikkometsän latu. Peikkometsän latu on lähellä lasten laskettelurinteitä, pulkkamäen ja leikkipuiston kupeessa. Himoksen Peikkometsän  latu on tasamaastoinen noin 300 metrin pituinen lenkki. Himosvuoren latuosuuskunta panostaa Himoksen latujen kunnossapitoon omalla latukoneella ja tehostetulla latuhuollolla.

Voit vuokrata maastohiihtovälineet rinneyhtiöltä »

Retkiluistelu

22.2.2024 Vaikeiden olosuhteiden takia jäärata on toistaiseksi pois käytöstä.

Retkiluistelu luonnon jääradoilla sopii lähes ikään ja kuntoon katsomatta kaikille. Luonnon jääradan pituus Himoksen Patalahdella on noin 1,5 km. Starttipaikka sijaitsee Patalahden rannassa vain 150 m Himos Centeriltä pohjoiseen.

Retkiluistelupaketti 22 € / 3 h, 25 € / päivä (sis. luistimet ja kengät, kypärä, sauvat)

Välineitä saatavilla koossa 25-47.
Lapset alle 12 v. -50 %, alle 4 v. ilmaiseksi.

Retkiluistelukoulu, kesto 2 h

Asiantuntevalta oppaalta kuulet parhaat vinkit retkiluistelun saloihin! Tapaat oppaan HimosLomat Centerissä, jossa yhdessä katsotte oikean kokoiset luisteluvälineet jokaiselle. Välineiden sovituksen jälkeen matka jatkuu jäälle, ja todellinen hauskuus voi alkaa! Hinta sisältää retkiluisteluvälineet ja opastuksen.

Hinta
2-6 hlön ryhmä: 34 € / hlö
7-15 hlön ryhmä: 30 € / hlö
16 hlöä tai enemmän: 26 € / hlö

Lapset alle 12 v. -50 %, alle 4 v. ilmaiseksi.

Lisätiedot ja varaukset

Himos Safarit
Puh. 020 711 9261

HimosLomat myyntipalvelu
Puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi

Lumikenkäily

Himoksen maastoon voi tutustua perinteisillä lumikengillä ja nyt myös liukulumikengillä! Vuokraa Himos Centerin vastaanotosta, nappaa kartta matkaan ja suuntaa lumiseen luontoon. Retken kruunaa retkireppu, josta löytyy kaikki tarvittava päivän retkeä varten.

Liukulumikengät 25 € / 2 h, 35 € / päivä
Sauvat sisältyy hintaan.
Malli soveltuu kengille, joiden pohjan pituus on 24-38 cm.

Lumikengät
Aikuiset 10 € / 2 h, 20 € / päivä
Lapset 10 € / päivä

Alueen reiteistä löydät lisätietoa täältä »

Lisätiedot ja varaukset

Himos Safarit
Puh. 020 711 9261

HimosLomat myyntipalvelu
Puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi

Himoksen Ensilumenlatu

Muuallakin voi hiihtää, mutta miksi?

Pituudeltaan ja leveydeltään kenties koko Keski-Suomen paras Ensilumenlatu on avattu ja liput ovat myynnissä kaikille halukkaille. Himoksen Ensilumen latu lähtee Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteen suuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta.

Lue lisää ja osta liput »

HimosLomat |  020 711 9200  | himoslomat@himoslomat.fi