Markkinointiviestinnän harjoittelujakso HimosLomilla

Tähän blogiin on markkinointiviestinnän harjoittelijamme Lotta koonnut omia ajatuksiaan harjoittelujaksostaan HimosLomilla.

Hei,

Olen Lotta, liiketoiminnan opiskelija Mäntän Saskysta. Viimeinen vuosi opintoja on takana ja valmistuin elokuussa merkonomiksi! Suoritin HimosLomien myyntipalvelussa myynnin ja markkinointiviestinnän tutkinnonosat 8 kk aikana.

Noin 10 kk sitten lähdin etsimään työssäoppimispaikkaa ja aikani pohdittuani päätin, että haluan hakea paikkaa Jämsästä, tähän valintaan vaikutti vahvasti parisuhde. Tiesin, että Jämsästä löytyy majoituksia ja laskettelua tarjoava Himos. Päädyin hakemaan Himokseen, sillä en edes ollut varma mitä muuta paikkakunnalta löytyy ja Himos kuulosti mielenkiintoiselta ja niin vain sainkin harjoittelupaikan. Tämä oli ensimmäinen kerta kun poistuin mukavuusalueeltani ja lähdin etsimään työssäoppimispaikkaa kotikuntani turvallisten ja tuttujen yritysten ulkopuolelta. Voin sanoa, että kannatti!

Aloittaminen uudessa paikassa

Uudet tilanteet ja uudet paikat ovat monesti jännittäviä, niin tässäkin tilanteessa, varsinkin kun koulu ja opettajat sijaitsivat huomattavasti kauempana, kun aikaisemmin. Päässäni pyöri myös ajatus sopeutumisesta, sillä en opiskellut matkailualaa, vaan liiketoimintaa. Pahin alkujännitys hävisi kuitenkin jo ensimmäisenä päivänä hyvän vastaanoton ja selkeän luottamuksen kautta.

Harjoitteluni alkoi laajalla perehdytyksellä, onneksi, sillä opittavaa riitti varsinkin kun Himos oli minulle pitkälti täysin vieras paikka. Alussa tehdystä perehdytyksestä huolimatta opin vähintään joka viikko jotain uutta. Olen hoksannut sen, että täällä oppii parhaiten tekemällä, menemällä ja kysymällä. Uusia asioita oli paljon ja kysymyksiä riitti, mutta kaikkiin kysymyksiin sain aina vastauksen. Kiitos kaikille kärsivällisyydestä, erityisesti myynnin Anniinalle ja markkinoinnin Saanalle!

Monipuoliset työtehtävät

Olen harjoitteluni aikana päässyt tekemään ja näkemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä niin markkinoinnissa, kuin myynnissäkin. On mukavaa opiskella monipuolisessa ympäristössä, jossa on mahdollisuus päästä kokemaan niin tapahtumissa työskentelyä, kuin toimistossa tapahtuvaa asiakaspalvelua ja markkinointia. Olen oppinut paljon myös yleisesti matkailualasta ja matkailualan opinnoista. Myös matkailualan lainsäädäntöjä on tullut luettua.

Pääsin toteuttamaan Himos Truck Show’n somemarkkinointia ja olemaan mukana muissakin markkinoinnin projekteissa. Myös HimosLomien nettisivuihin olen päässyt käsiksi ja mm. lisäilemään tapahtumakalenteriin tapahtumia. Myynnissä olen toteuttanut asiakaspalvelua HimosLomien nettisivuilla olevassa chat-osiossa ja vastaillut asiakkaiden sähköposteihin. Mökkivarauksiakin olen tehnyt ja lähettänyt asiakkaille erilaisia mökkivaihtoehtoja sähköpostitse.

Himos Truck show oli kesän ehdoton kohokohta!

Monen monta sovellusta on tullut tutuksi, ja niistä varmaan ikuisesti tulen muistamaan varausjärjestelmän kanssa taistelemisen ja stressaamisen siitä, että poistan sieltä jotain vahingossa. Blogien kirjoittaminen on aiheuttanut myös muutamia tuskan parahduksia, sillä blogeja en ole ikinä kirjoittanut, mutta tässä sitä ollaan, kaksi blogia kokeneempana 💪

On ollut mielenkiintoista päästä seuraamaan erilaisten tapahtumien järjestämistä ja siihen liittyvää markkinointia ja suunnittelua. Ihan joka päivä ei pääse seuraamaan suurien tapahtumien kuten Himos Juhannuksen ja Himos Metal Festivalin suunnittelua.

Kiitos työtehtävien monipuolisuuden ja haastavuuden, olen saanut itsevarmuutta ja ideaa tulevaisuudelle. Olen oppinut todella paljon harjoitteluni aikana ja tiedän, että näistä opituista asioista tulee olemaan hyötyä tulevaisuudessa.

Tässäkö tää oli?

Vaikea uskoa, että harjoitteluni on nyt ohi. Aina kun katsoin kalenteria kesän aikana, mietin, että mihin se aika on oikein mennyt. Koen oppineeni viimeisen puolen vuoden aikana paljon työtehtävistä, työympäristöstä ja tiiminä toimimisen tärkeydestä, sekä pääsin tutustumaan matkailualan monipuolisuuteen.

Suosittelen kaikille opiskelijoille Himosta harjoittelupaikkana ja työpaikkana. Täällä pääset tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja mahtava työporukka takaa sen, että täällä viihtyy huonoinakin päivinä.

Kiitos kaikille Himoksen työntekijöille, jatkakaa samaan malliin!

HimosLomat
Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi