Biljardikilpailut Himoksella

Tämä blogitekstimme on Kati Laitisen käsialaa. Kati on Tavoitteena terveellisempi elämä – TTE -Facebook-yhteisön perustaja ja ylläpitäjä, ja syyskuussa 2020 hän oli vieraanamme viettämässä biljardi- ja maastopyöräilyaiheista lomaa.

Katin löydät myös Instagramista @katjuuzka

 


Biljardikilpailut Himoksella

Viikonloppuna 18.-21.9.2020 kisattiin Himos Areenalla Diamond Summer Tourin päätöskisa. DST on koko Suomen laajuinen, kiertävä ulkobiljardifestivaali. Tapahtuma järjestetään useammalla paikkakunnalla kesän aikana ja kiertueen finaalitapahtuma järjestetään perinteisesti Himoksella.

Kierros starttasi tänä kesänä Imatralta ja jatkui Helsinkiin. Seuraavana oli Raisio, josta tultiin Jämsään. Vielä ennen päätöskisaa oli pelipaikkoina Vantaa ja Helsinki ja nyt 17.-20.9.2020 pelattiin uudelleen Jämsässä, Himos Areenalla. Kaikilla kisoilla on aina oma järjestäjänsä ja he päättävät kisakonseptin pelilajeineen, tasoituksineen, palkintoineen ja osallistujamaksuineen.

Nämä tapahtuvat on tarkoitettu kaikille iästä ja tasosta huolimatta. Tarkoitus on pitää hauskaa, sekä nauttia lajista ja Suomen kesästä. Tapahtuma on järjestetty jo useana vuonna peräkkäin. Itse olin alkukesästä Imatran kisassa mukana, mutta Himoksella olin ensimmäistä kertaa.

Osallistujia tässä Himos Areenan päätöskisassa oli noin 120. Suurin osa osallistujista oli miehiä, mutta on hienoa nähdä, että lajin parissa on myös naisia pistämässä miehille kampoihin!

Kisat starttasi jo torstaina lämppärikisalla ja itse pääkisan pariin päästiin perjantaina. Pääkisan lajina oli 9-pallo ja pelit pelattiin kuuteen voittoon. Jokaisella pelaajalla oli oma taitotason mukainen tasoitus. Näin tasoitettiin kilpailijoiden tasoeroja. Tapahtuma huipentui finaaliin sunnuntaina.

Viikonloppu sisälsi pelaajille muitakin oheiskilpailuja. Muita kisoja olivat mm. 7-pallo ja 9-pallon shoot out -kisat henkilökohtaisena ja parikilpailuna. Sunnuntaina järjestettiin myös pääkisasta 16 parhaan ulkopuolelle jääneille 8-pallo kisat.

Itsehän olin täysin katsojan roolissa kannustamassa kavereita. Voin kertoa, että biljardin seuraaminen vierestä on todella jännittävää ja samalla piinaavaa. Laji itsessään on rauhallinen, ja kun lyöntejä mietitään ja suunnitellaan, niin katsojan roolissa ehtii jo jännittää hetken jos toisenkin kilpailijoiden onnistumista. Mielenkiintoista ja mukavaa ajanvietettä. Sitä elää täysin toisen puolesta pelin aikana ja iloitsee onnistumisista sekä tietenkin harmittelee virheitä. Eiköhän tämä sama toistu kaikkia lajeja seuratessa.

Suurin osa kilpailijoista on toisilleen ennalta tuttuja ja tuota yhteisöllisyyttä on mukava seurata vierestä. Vaikka kisataan toisia vastaan, ei silti olla hampaat irvessä vaan hyvällä fiiliksellä ja toisia kannustaen. Naurua sai kuulla pitkin viikonloppua, joka teki mukavan rennon ilmapiirin kilpailutilanteesta huolimatta.

Tupa kitchen & bar

Himos Areena tarjosi upeat puitteet kisalle ja viereinen Tupa kitchen & bar tarjosi niin pelaajille kuin muillekin maistuvat ruokailut. Tarjolla oli aamupala, lounas ja iltaisin à la a carte -lista. Yhtenä iltana kävimme listaa testaamassa. Päädyimme maistamaan alkupaloiksi etanoita, pääruoaksi härkää ja vielä mudcakea jälkkärinä.

Himos Areena on mielestäni upean näköinen kaikkine kattokruunuineen ja discopalloineen. Areena on todella suurikokoinen ja siellä mahtuu kyllä järjestämään isompiakin tapahtumia. Vierailumme oli vähän sesongin ulkopuolella, joten muuten alue oli tapahtuman aikana todella rauhallinen ja pääosin kaikki Areenalla liikkujat olivat nimenomaan tätä biljarditapahtumaa varten tulleet paikalle.

Itse majoituimme Himoshovi 6 mökissä, joka sijaitsi muutaman sadan metrin päässä Areenalta rinteille päin. Oli helppo käydä pelien välissä mökissä pyörähtämässä. Koska Himos tarjoaa mielettömät puitteet ulkoilulle, niin pelien välissä ehdittiin jopa nauttimaan upeasta syksyisestä säästä auringon paistaessa.

Kilpailun järjestäjänä toimi perinteisesti Suomen Biljardikauppa Oy, joten iso kiitos heille sekä Himos Areenalle onnistuneesta tapahtumasta.
Ehdottomasti mukana ensi vuonnakin! Rohkeasti vaan muutkin lajin pariin – niin pelaajana tai sitten ihan katsojana kuten itsekin!

 

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi