Kultakurkku 2018 Himos Areenalla

Kultakurkku semifinaali ja finaali Himos Areenalla 11.-12.10.2019

Kultakurkku karaoke valtaa jälleen Himoksen!

Jo 22-vuotias Kultakurkku karaoken loppukilpailu saapuu Himokselle jälleen 11.-12.10.2019! Kultakurkku karaoke on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista karaoketapahtumista. Karaoken suosio kasvaa vuosittain ja kilpailun myötä laulajia saapuu paikalle ympäri Suomen ja jopa Ruotsista asti. Mukaan mahtuvat myös kannustusjoukot ja ystävät, sillä tapahtuma on suunnattu kaikille musiikin ystäville.

Tänäkin vuonna Kultakurkku karaoken lopputapahtuma taltioidaan ja Alfa-TV tekee viikonlopusta tv-ohjelman jo kolmatta kertaa. Finaalin tv-taltiointi saavuttaa AlfaTV:ssä noin 400 000 katsojaa. Uusintalähetysten kautta tavoitetaan lähes miljoona katsojaa. Tapahtumassa on mukana myös ISTV, johon kuvataan suoraa lähetystä lauantaina 12.10. koko päivän ajan.


Kuva: Minna Karhunen

 

Kultakurkku karaoken semifinaali ja finaali

Kultakurkku karaoke on yksilökilpailu, jossa vuosittain järjestettävistä alkukarsinnoista jatkoon päässeet laulajat kokoontuvat kilpailemaan loppukilpailuun voitosta. Alkukarsinnat huipentuvat kaksipäiväiseen semifinaali- ja finaalitapahtumaan, jonne jokainen alkukarsinnoista jatkoon päässyt laulaja saa kutsun. Kilpailuun kutsutaan vuosittain liki 1000 laulajaa ja loppukilpailuun osallistuu yli 400 laulajaa.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä käydään semifinaalin 1. osa, josta jatkoon päässeet jatkavat lauantain semifinaaliin 2. osaan. Uutuutena kisassa on myös haastajasarja, jossa perjantain semifinaalin pudonneista laulajista valitaan 60 laulajaa, jotka saavat uuden mahdollisuuden lunastaa paikkansa lauantai-illan finaaliin. Finaalissa palkitaan jokaisen sarjan voittajat. Kilpailusarjat ovat alle 30-vuotiaat, 30-49-vuotiaat, 50-65-vuotiaat sekä yli 65-vuotiaat. Jokaisessa sarjassa miehet ja naiset kilpailevat erikseen.

Kilpailun tuomaristo kiinnittää huomiota myös kokonaisuuteen itse laulun lisäksi. Tiukassa tasatilanteessa laulajien tulkinta, esiintyminen ja ulkoinen habitus voi olla ratkaiseva tekijä voittajien valinnassa. Vuoden 2019 tuomaristossa mukana ovat mm. Kruuvaus-yhtyeen Emmi (Fysioterapeutti AMK, muusikko AO) ja Tiina (Musiikkipedagogi AMK), musiikkipedagogi ja laulunopettaja Anu Savela, radio-juontaja, artisti ja tangokuningatar 2008 Hanna Talikainen sekä YLEn aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.


Kuva: Minna Karhunen

 

Karaokea ja rentouttavaa yhdessäoloa

Kilpailun lisäksi Kultakurkku karaoke tarjoaa reilusti oheisohjelmaa, joten tapahtumaan on kaikki tervetulleita! Oheisohjelmassa on kaikille avoin yleisökaraoke, arvontaa, tanssia ja iloista yhdessäoloa. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla hemmotteluhoitoja, kuten pikakampauksia ja -meikkejä, hierontoja sekä kynsihoitoja. Tapahtuman yhteistyökumppanit tarjoavat hemmotteluhoitoja tutustumishintaan tapahtuma-asiakkaille – aikoja voi varata ennakkoon tai paikan päällä. Lisää tapahtuman aikataulusta ja oheisohjelmasta löytyy osoitteesta https://viihdesallap.fi/kilpailutapahtumat/kultakurkku-karaoke/

Jyri Kataja-Rahko kiteyttää karaoken osuvasti: ”Karaokelavoilla ei syrjitä eikä herjata, karaokelavoilla kannustetaan toisia ja pidetään hauskaa ikään, sukupuoleen, tai väriin katsomatta. Karaokekulttuuriin on puolestaan iskostunut Kultakurkku.” Jyri toteaa.

Tervetuloa vuoden energisimpään ja lauluntäyteiseen Kultakurkku karaoken lopputapahtumaan 11.-12.10.2019 Himos Areenalle – tapahtumaan on koko viikonlopun ajan vapaa pääsy!

Lisätietoja kilpailusta:

Ohjelmatoimisto ViihdeSallap
+358 40 512 2304
toimisto(at)sallap.fi
www.viihdesallap.fi
Facebook & Instagram: @viihdesallap

Oikeudet muutoksiin pidätetään.
Kaikki blogitekstin kuvat: Minna Karhunen.