New Wine kesätapahtuma 2019

Hengellinen New Wine -tapahtuma jälleen Himos Parkissa.

New Wine Finland ry on seurakuntien uudistumiseen tähtäävä yhteiskristillinen verkosto, joka järjestää viisi päiväisen kesätapahtuman Himoksella.  New Wine tapahtuma on järjestetty Himoksella vuodesta 2004 alkaen ja se kokoaa noin 1500 – 2200 seurakuntalaista päivittäin.

New Wine tapahtumassa kokoonnutaan yhteen, Jumalan läsnäoloon, saaden hengellistä latautumista kuin voimaannuttamista omaan arkeen ja elämään.  Tapahtumassa on paljon niin seurakunnassa työskenteleviä, kuin eri seurakuntien jäseniä.  Tapahtuma kerää koko suuren perheen yhteen; tapahtuma onkin perheen ja ystävien yhdessäoloa, lomailua ja osallistumista monipuoliseen hengelliseen ohjelma tarjontaan omien mieltymysten mukaan.

 

Ohjelma keskittynyt Himos Parkkiin

Himos Park alue toimii tapahtuman ohjelman toteuttamiseen hyvin, koska melkeinpä kaikki ohjelmapisteet ovat samassa pihapiirissä, joten siirtyminen ohjelman mukaan eri seminaareihin ja spotteihin käy helposti.

Aamu aloitetaan ja päivä päätetään yhteiseen iltajuhlaan, joka järjestetään Himos Parkin tapahtumateltassa. Tapahtumatelttaan mahtuu vajaa 2000 hlöä istumaan yhtä aikaa ja perheen pikkuisille on tapahtumateltan vieressä leikkiteltta.  Tänä vuonna tapahtumateltan tekniikkaan panostettiin aiempia vuosia enemmän ja näin esiintymislavalta tuleva ohjelma on parempi äänentoistoltaan ja valaistukseltaan.  Tapahtumateltta on 2400 m2 ja se pystytetään koko kesäajaksi Himos Parkkiin. 

 

Päivällä ohjelmassa on yhteensä 28 erilaista seminaaria ja spottia, joissa on laaja-alaisesti erilaisia hengellisiä ohjelmia ja luentoja. New Wine Finland ry:n johtajiston merkitys ohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa on suuri. Se vaatii ponnistuksia jo ennen tapahtumaa, ja New Wine tapahtuman aikana.

Himoksella viihtyy lapset ja nuoret jäätelökioskin jonossa ja tietenkin omissa ohjelmissaan

3 – 14 vuotiaille on New Wine kesätapahtumassa  suunniteltu ohjelmaa kuudelle eri ikäryhmälle;  Muksut, Kids, Sankarit, Supersankarit, Jengi ja K-13.    Lasten ohjelmat ovat aamulla ja seminaarien aikaan, jolloin vanhemmat saavat syventyä omaan ohjelmaansa.  Lisäksi on nuorille yli 15 vuotiaille omat ohjelmat ja viimeisenä iltana on EDM Bileet.

Lapset ja nuoret viihtyvät oman ohjelmansa parissa,  jossa on hengellisiä spotteja ja urheilumielellä jalkapalloa tms.  Himos Parkissa on myös uimaranta ja saunakin lämpenee. Moni lapsi pääsee kesäpäivien aikana jäätelökioskille ja Mono pizzeriaan herkuttelemaan, mutta tietenkin parasta on yhdessä olo ja yhteys Jumalaan.Talkoohengessä koko valtaisa tapahtuma

Vaikka Himos Parkissa on paljon valmiina: asfaltoidut kentät, rakenteet, teltat ja laaja kalusto, niin silti tapahtuman eri pisteiden rakentaminen, niiden ylläpito, ohjelman järjestäminen koko päiväksi useisiin pisteisiin, ensiapu, liikenteenohjaus jne tarvitsevat talkoohenkeä ja tekeviä käsipareja.  New Wine -kesätapahtumaan on vuosittain saatu talkoohengellä tulevia osallistujia kiitettävästi ja heidän työnsä arvo on mittaamaton.  Suuri talkoolaisten määrä tuo osansa upeasta tunnelmasta, joka tapahtumassa on ja vahvistaa järjestävää organisaatiota laaja-alaisella osaamisella.

New Wine tapahtuma päättyy sunnuntaina Ylistysjuhlaan Himos Parkin tapahtumateltassa.  Jälleen moni perhe ja yksittäinen kulkija on saanut ikimuistoisen kesäloman New Wine -tapahtumassa ja kokeneet iloa ylistäessään Jumalaa ja saaden Pyhän Hengen voiman elämäänsä.