HimosLomat vastuullisuus

Vastuullinen loma Himoksella – kestäviä valintoja ja ympäristöystävällisiä käytäntöjä

HimosLomat toimii vastuullisesti, mutta tiesitkö mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa? Syksyllä 2024 saimme arvostetun BIOSPHERE© -sertifikaatin, joka todistaa sitoutumisemme vastuulliseen matkailuun. Lisäksi olemme osa Sustainable Travel Finland -ohjelmaa, joka ohjaa meitä entistä pidemmälle kestävyyspolulla. Meillä Himoksella vastuullisuus ei ole pelkkää puhetta, vaan se näkyy konkreettisissa teoissa – täällä jokainen voi lomailla hyvällä omatunnolla!

Aurinkovoimalla säteilevät tapahtumat ja vihreä energia Himoksella

Himos Areena

Vastuullisuus näkyy Himoksella heti ensimmäisestä askeleesta alkaen. Tiesitkö, että Himos Areenan katolta löytyy 94 aurinkopaneelia, jotka tuottavat osan sähköstä suoraan tapahtumien pyörittämiseen?

Mutta aurinkoenergia ei lopu tähän – myös Willi Länsi -huvikeskus hyödyntää sekä aurinkoenergiaa että maalämpöä, mikä tekee siitä yhden ympäristöystävällisimmistä huvipaikoista Suomessa. Willi Länsi kerää aurinkoenergiaa lähes 200 paneelin voimin. Lasten ja aikuisten suosikkikeskus tarjoaa vauhdikkaita seikkailuja, mutta taustalla pyörii vastuullinen energiankäyttö.

Vihreämpää golfia Himos Golfissa

Himos Golf

Golfin pelaaminen Himoksella on paljon muutakin kuin sporttinen elämys – se on myös ympäristöystävällinen valinta. Himos Golfin sähkögolfautot ladataan aurinkopaneeleilla, ja kenttä on suunniteltu siten, että se kunnioittaa alueen luonnollista maastoa. Nauti kierroksestasi luonnon helmassa ja tiedä, että olet osa vastuullista golfkokemusta.

Himos Hotelli ja vedenkulutuksen säästö

Myös Himos Hotelli panostaa kestävyyteen. Hotellin huoneissa on asennettu vedenvirtaaman säätimiä, joiden avulla voimme vähentää vedenkulutusta ilman, että se vaikuttaa lomasi mukavuuteen. Tämä pieni, mutta merkittävä toimenpide auttaa säästämään vettä.

Paikalliset raaka-aineet ravintoloissa

Himoksen ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä, mutta tiesitkö, että ruokamme perustuu mahdollisimman paljon paikallisiin raaka-aineisiin? HimosLomat tekee tiivistä yhteistyötä lähialueiden tuottajien kanssa, joten lautasellasi saattaa olla lähitiloilta tulevaa lihaa, juureksia ja muita herkkuja. Paikallisuus on meille tärkeää, ja se maistuu jokaisessa annoksessa.

Työllistämme paikallisia tekijöitä

HimosLomat työntekijät

HimosLomat on perheyritys, ja työntekijöistämme 96 % asuu Jämsässä ja lähiseudulla. Sesonkeihin työllistämme lisää osaajia seudulta ja lähikaupungeista. Aktiviteetti- ja safaripalvelumme on usein nuorelle se ensimmäinen työpaikka, jossa hän saa kosketusta niin työelämään kuin matkailun asiakaspalveluunkin. Myös hankinnoissa käytämme ensisijaisesti paikallisia osaajia toimintamme eri osa-alueissa.

Kestävämpää tekstiilihuoltoa hotellitekstiileissä

Vastuullisuus ulottuu myös puhtaanapitoon. Yhteistyökumppanimme Comforta hoitaa Himoksen hotellitekstiilit ympäristöystävällisillä menetelmillä, ja heidän toimintansa on Joutsenmerkittyä. Tämä tarkoittaa, että tekstiilit puhdistetaan mahdollisimman pienellä energiankulutuksella ja vettä säästäen. Näin voimme varmistaa, että jokainen yöpyminen on ympäristöystävällinen valinta.

Korjaaminen ennen uusimista – kestävä valinta

Kun Himoksella jokin kaipaa huoltoa, emme osta uutta, ellei ole pakko. Meillä keskitytään korjaamiseen ja kestävien ratkaisujen löytämiseen. Tämä vähentää turhaa kulutusta ja pidentää tuotteiden elinkaarta – kestävä kehitys on meillä arkipäivää.

Vastuullinen matkailu osana Sustainable Travel Finland -ohjelmaa

Olemme ylpeitä siitä, että olemme mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, joka ohjaa toimintaamme kohti entistä vastuullisempaa matkailua. Tämä ohjelma auttaa meitä seuraamaan kehitystä, asettamaan uusia tavoitteita ja parantamaan toimintamme kestävyyttä vuosi vuodelta. Sitoutumisemme ympäristöön on pitkäjänteistä ja jatkuvaa.

HimosLomilla vastuullisuus on tapa toimia. Lue lisää.