Patikointi Keski-Suomen luonnossa

HimosLomat

Himoksen vaihtelevissa maastoissa ja upeissa maisemissa risteilee useita merkittyjä patikointipolkuja. Reitit ovat 3-12 km pitkiä, ne sopivat erinomaisesti 2-3 tunnin päiväretkiksi ja niitä voi helposti yhdistää oman tarpeen ja taitotason mukaan.

RETKEILYREITIT

Etsitkö kiinnostavia päiväretkikohteita? Retkeilyreitit Himoksella mutkittelevat metsiemme vaihtelevissa maastoissa. Himosvuoren laelle nousevilta reiteiltä avautuvat upeat maisemat yli järvien ja metsien, kun taas ajoittain retkeilijä johdatetaan varjoisaan kuusikkoon halki kosteiden sammalpatjojen, yli pienten purojen. Paljakan kaunis patikointireitti puolestaan houkuttelee retkeilijää pidentämään askeltaan poronjäkälän peittämillä, tasaisilla kallioilla.

Himoshuipun reitti 6 km
Huipun eräpolku 4 km
Paljakka 4,4 km
Kivilaavunreitti (osin merkkaamaton, kartta löytyy) 12 km

Karttoja omatoimiseen retkeilyyn Himoksen alueella on saatavissa Himos Centerin vastaanotosta. Huomioithan, että talviaikaan reiteillä ei ole erillistä kunnossapitoa.

Järjestämme myös elämyksellisiä luonto- ja patikointiretkiä oppaan kanssa yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kysy lisää näistä sekä muista Jämsän alueen luontonähtävyyksistä!

Lisätietoja puhelimitse myyntipalvelustamme
Puh. 020 711 9200

patikointi keski-suomen luonnossa

Lähde päiväretkelle luonnonhelmaan.

LÄHIALUEEN LUONTOKOHTEET

HimosLomat

Jämsästä löytyy myös ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto on pannut parastaan!

Isojärven kansallispuisto
Juveninkoski
Rotkojärvi
Synninlukko (esteetön reitti)
Vororotti

Lue lisää lähialueen luontokohteista »

PATIKOINTI

Miksi patikointi on erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa? Tutkimusten mukaan jo lyhytkin aika luonnossa laskee stressitasoja ja verenpainetta, joten patikoiminen, retkeily tai pidemmät vaellukset ovat tehokkaita teitä rentoutumiseen. Kiivaskin ajatustyö rauhoittuu, kun keskityt asettelemaan jalkojasi kapealla metsäpolulla tai kiipeät viettämään kahvihetkeä sileän, auringon lämmittämän kallion laelle.

Retkeily- ja patikointireitit Himoksella ja Himoksen lähiympäristössä ovat monipuolisia, ja ne tarjoavat luonnossa liikkujille kursailematta keskisuomalaisen luonnon parhaita paloja. Tervetuloa hiljentymään kirkkaiden vesien äärelle tuulen huminaa kuunnellen!

VAELLUSREITIT KESKI-SUOMI

Kymmenien kilometrien mittaista, yhtenäistä vaellusreitistöä Himokselta ei löydy, mutta lyhyemmät patikointireitit kiinnostavat mökeissämme majoittuvia lomalaisia. Monet retkeilypaikkamme sopivat hienosti niin lapsiperheille kuin patikoinnin aloittelijallekin, mutta pidempiä retkeilyreittejä valitsemalla haastetta löytyy myös kokeneelle luonnossa liikkujalle.

Himoksen patikointireittien lisäksi helpolta päiväretkietäisyydeltä löytyvät muun muassa Isojärven kansallispuisto, Juveninkoski, Rotkojärvi, Synninlukko ja Vororotti. Jämsän seudun luontokohteet osoittavat upeasti jääkauden voiman luonnon muovaajana – meiltä löydät niin jylhiä rotkoja kuin kuohuvia koskiakin.

Mukavan mökkimajoituksen varaaminen HimosLomat Keskusvaraamosta mahdollistaa siis lukuisia luontoretkiä Keski-Suomessa niin, että illalla pääset mökkisaunan löylyihin ja unille pehmeään sänkyyn.

PATIKOINTI JA NUOTIOPAIKAT

Himoksen patikointireittien varrelta löydät hyvin nuotiopaikkoja. Pakkaa siis retkeilyreppuusi mukaan esimerkiksi makkaraa, eväsleipiä, kahvia ja muita mieluisia energianlähteitä! Himoshuipun reitin varrella on kaksi laavua, joista toinen sijaitsee Huipun eräpolulle saattelevassa risteyksessä. Myös Paljakan retkeilyreitin varrelta löytyy pieni laavu. Kaikilta näiltä kolmelta nuotiopaikalta löydät polttopuut valmiina, joten nuotion lämmössä vietettyä hengähdystaukoa varten tarvitset mukaasi vain sytykkeet.

Retkeilyssä parasta on kiireettömyys ja se, että tauon voi pitää juuri sellaisessa paikassa, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Nuotiota ei toki saa tehdä muualle kuin sitä varten tarkoitetuille laavuille, mutta esimerkiksi pillimehut ja eväskeksit maistuvat mainiolta vaikkapa kaatuneen kelon rungolla istuskellen.

PATIKOINTI TALVELLA

Himoksen patikointireiteille voit lähteä myös talvella. Himoksella liikkuu paljon aktiivista polkujuoksuväkeä, joten useimmiten polut ovat juoksijoiden jäljiltä avoinna, vaikka lunta olisikin maassa. Toisaalta myös lumikenkien vuokraaminen onnistuu helposti Himos Center vastaanotossa sijaitsevasta Himos Safarien vuokraamosta, joten runsaslumisenakaan talvena ei tarvitse jäädä aurattuja teitä tallaamaan.

Lumesta notkuvat puut ja hiljaiseksi jäätynyt luonto on aivan omanlaisensa kokemus. Kylmällä säällä kerrospukeutuminen on erityisen tärkeää, jotta vaatetuksen sääteleminen on mahdollista liikkumisen ja mahdollisen hikoilun mukaan. Hätävaraksi reppuun kannattaa pakata lisäksi ainakin kuivat hanskat ja sukat, ettei pakkanen pääse puraisemaan kosteiden varusteiden läpi!

PATIKOINTI- JA VAELLUSKOHTEET SUOMESSA

HimosLomat

Monet ehkä ajattelevat, että Suomen ainoat vaelluskohteet sijaitsevat Lapissa tai Itä-Suomen rauhassa. Totta onkin, että pohjoisen Suomen pitkät vaellusreitit ovat erittäin kauniita, mutta niistä nauttiminen vaatii usein viikonkin verran lomaa. Patikointikohteen valitseminen Keski-Suomesta säästää useimmilta suomalaisilta matkustamiseen käytettyä aikaa, joten itse matkakohteessa rentoutumiseen jää enemmän aikaa.

Vaellus Suomessa on onneksemme toteutettavissa matalalla kynnyksellä, sillä luonnossamme on turvallista liikkua, sään ääri-ilmiöihin törmäämme vain harvoin ja valtaosa retkeilyyn suunnitelluista kohteista on merkitty hyvin.

Olisiko patikointi Suomessa siis sinun seuraavan lomasi punainen lanka? Mitä jos suunnittelisit esimerkiksi kolmen vuorokauden irtioton arjesta ja käyttäisit lomapäiväsi muutamien tuntien mittaisiin patikointiretkiin Himoksella?

Lisätietoja puhelimitse myyntipalvelustamme
Puh. 020 711 9200