Murtomaahiihto Himoksella

HimosLomat

Himoksen Ensilumenlatu- muuallakin voi hiihtää, mutta miksi?

Pituudeltaan ja leveydeltään kenties koko Keski-Suomen paras Ensilumenlatu on avattu! Himoksen Ensilumen latu lähtee Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteen suuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta.

Lue lisää »

Hiihtoladut Himoksella

Tarkista ajantasaiset latutiedot kartalla klikkaamalla tästä.

Himoksen ladut ovat Himosrannasta suorassa yhteydessä Jämsän latuverkostoon ja Pykälään. Himosrannasta hiihtolatu jatkuu rinteiden suuntaan Patalahden jään yli, yhdistää Pohjois-Himoksen sekä Länsi-Himoksen rinnealueet ja nousee Pohjoisrinteiden huipulle, jossa on haastava 5 km:n valaistu latu. Huipun ladun varrella on laavu. Golfkenttää kiertävät ladut yhdistyvät Jämsän keskustaan päin kulkevalle ladulle.

Länsi-Himoksen rinteiden edustalle, Kuikkajärven ympärille on rakennettu tykkilumen latu, joka on avoinna talvisesonkikauden ajan. Lisäksi lapsille on tehty oma Peikkometsän latu. Peikkometsän latu on lähellä lasten laskettelurinteitä, pulkkamäen ja leikkipuiston kupeessa. Himoksen Peikkometsän  latu on tasamaastoinen noin 300 metrin pituinen lenkki. Himosvuoren latuosuuskunta panostaa Himoksen latujen kunnossapitoon omalla latukoneella ja tehostetulla latuhuollolla.

Katso ajankohtainen latutilanne osoitteesta: https://ladulle.fi/ladut/jamsa

hiihtoladut himoksella