Tarina Himos Truck Show’n takana

Tämä blogikirjoitus on markkinointiviestinnän harjoittelijamme Lotan käsialaa. Blogia varten hän on haastatellut Himos Truck Show’n järjestäjiä Aleksi Pohjaa ja Tony Häyrystä.
Himos Truck Show

Mistä kaikki alkoi?

Himos tunnetaan majoitusten, rinteiden ja kauniin luonnon lisäksi myös sen monipuolisista tapahtumista. Himokselta löydät kaiken ikäisille monipuolisia tapahtumia ja aktiviteetteja joihin osallistua.

Tässä blogissa esittelemme ensimmäisen kerran vuonna 2021 järjestettyä Himos Truck Show’ta mikä järjestetään uudelleen entistä isompana ja hienompana vuonna 2022! Himos Truck Show’ssa pääset ihastelemaan maalattuja ja kustomoituja rekkoja, viettämään aikaa rekkojen keskellä ja ihmettelemään pienoismalleja. Illan kruunaa upea valoshow, jonka tarjoaa paikalla olevat ajoneuvot.

Olemme saaneet kaksi kappaletta Himos Truck Shown järjestäjistä haastatteluun: Aleksi Pohjan ja Tony Häyrysen, jotka avaavat hieman Himos Truck Shown taustaa. Nämä herrat kuuluvat viiden hengen porukkaan, jotka ovat aivot tapahtuman taustalla.

– Ollaan kierrelty useammissa saman tyylisissä tapahtumissa ja vertailtu mitä aktiviteetteja sieltä löytyy. Siitä syntyi halu tehdä samanlainen tapahtuma, joka olisi oman näköinen. Siltä pohjalta lähdettiin suunnittelemaan ja heittelemään visioita, keräämään porukkaa kasaan ja oltiin yhteydessä Himokseen. Sitten kysyttiin, onko HimosLomien tapahtumavastaavalla aikaa tavata ja kerrottiin mitä me olemme vailla. HimosLomat innostu vallan kovin ja siitä lähti homma pyörimään, kertovat Aleksi ja Tony.

Näin Himos Truck Show sai alkunsa. Kolmessa kuukaudessa idea oli muuttunut konkreettiseksi ja tapahtumaan valmistautuminen saattoi alkaa.

– Lähtökohta kun alettiin suunnittelemaan oli se, että kaikki viihtyisi eikä kenenkään tarvitse nyrpistellä, vaikka vähän tulisikin jotain, niin asia hoidettaisiin rauhallisesti. Lähettiin suunnittelemaan tapahtumaa sillä pohjalla, että päivä vietetään rennolla fiiliksellä. Se oli myös yksi iso syy miksi ei ollut esimerkiksi palkintojenjakoa. Tarkoituksena on pitää hauskaa ja nähdä tuttuja ympäri Suomea, miehet tiivistävät.

Himos Truck Show’ssa on ilmainen sisäänpääsy.

– Tapahtuman ilmaisuuden pointtina on, ettei tapahtumaan osallistuminen kaadu siihen, ettei ole varaa tulla, korostaa Tony Häyrynen.

Himos Truck Show järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021, jolloin tapahtuma oli menestys.

– Asetettiin tavoitteeksi ensimmäiselle vuodelle 10–20 ilmoittautumista, mutta yhtäkkiä kiinnostus kasvoi ja  meillä oli kasassa 120–130 ilmoittautumista, muistelevat Aleksi ja Tony.

– Näytteilleasettajia saatiin, asiakkaita saatiin ja ylimääräiseltä riitelyltäkin vältyttiin. Tapahtuma onnistui paremmin kuin oli osattu odottaa. Pieni hallittu kaaos kuuluu tietenkin jokaiseen tapahtumaan, miehet kertovat hymyssä suin.

Kotoisa, viihtyisä ja rento. Näillä adjektiiveillä Aleksi ja Tony kuvailisivat tapahtumaa.

Tapahtuma kehittyy

Vuoden 2022 Himos Truck show’hun on suunniteltu enemmän aktiviteetteja ja tarkoitus on kehittää tapahtumaa.

– Jos keksisi jotain uutta lapsille ja nuorille, ja nyt kun korona hommat on helpottanut, niin jos saisi vähän enemmän musiikkitouhuja, pohtii Tony.

Tänä vuonna Himos Truck Show’ssa on luvassa mahtavien rekkojen ja viihtyisän valoshow’n lisäksi erilaisia esiintyjiä ja enemmän aktiviteettia lapsille ja nuorille. Tänä vuonna myös pienoismallit pääsevät takaisin tapahtumaan.

Erilaiset pienoismallit ovat myös löytäneet tiensä Himos Truck Show’hun.

– Olen nuorempana rakennellut kuorma-autojen pienoismalleja, ja sitten niitä on ollut tällaisten tapahtumien yhteydessä. Lapsia ja nuoria kiinnostaa rakentelu, ja on kuitenkin koko perheen tapahtuma, niin sopi sinne hyvin, kertoo Aleksi vanhasta harrastuksestaan.

– Ja tuntuivat kauko-ohjattavat kaivurit kiinnostavan aikuisia yhtä lailla, lisää Tony.

Himos Truck Shown logon tunnistaa helposti tekstin lisäksi siinä olevista rekoista.

– Meidän porukastamme Lasse piirteli paperille jotain, että ”eiks tällänen olisi hyvä” ja kaikki oli heti, että joo tämä on hyvä. Jokilaakson Merkinnässä tehtiin logo sen mukaan tietokoneella kunnolla. Tulihan siitä muutama vedos erilaisia ja loppu viimein saatiin logosta hierottua sellainen, joka miellytti jokaista. Oli kyllä muutenkin helppo, kun kaikilla samanlainen maku eikä ollut vastarannan kiiskejä, kertovat miehet logon tarinasta.

Himos Truck Show

Miksi Himos?

– Paikkaa on tullut pähkäiltyä paljonkin, jos joskus järjestäisi jotain tämän tyylistä tapahtumaa. Optimaalisin sijainti kaiken suhteen olisi sellainen, että palvelut ovat lähellä. Lisäksi majoittuminen pitäisi onnistua helposti sekä paikka olla keskellä Suomea, jotta isoille autoille on helpot kulkuyhteydet tapahtumaan.

Muita vaihtoehtoja ei itseasiassa edes mietitty- Himos oli ilmiselvä valinta.

– Ajateltiin, että kun kerran jotain tehdään, niin tehdään kunnolla, eikä tingitä tapahtumapaikasta ja järjestelyistä, korostavat miehet yhdessä tuumin.

– Himos Parkissa tunnelmakin on kohdallaan ilta-aikaan, kun on valoja ripustettu pitkin poikin. Alueella on sellainen tosi mieluisa idyllinen tunnelma.

Onko Himos Truck Showsta tulossa joka vuotinen tapahtuma?

– Kyllä. Vastaavat Aleksi ja Tony samaan aikaan vahvasti ja itsevarmasti.

”Tervetuloa viihtymään rentoon koko perheen tapahtumaan” näillä sanoilla päättyy Aleksi Pohjan ja Tony Häyrysen haastattelu.

”Ajateltiin, että kerran kun jotain tehdään, niin tehdään kunnolla”

 

Kaikki kirjaavat vielä kalenteriinsa 23.7.2022 ja saapuvat Himos Parkkiin viettämään mahtavaa päivää taiteen ja logistiikan keskelle. Muistutetaan vielä, että tapahtumaan on ilmainen pääsy, eli kesän budjettia ei tarvitse muokata päästäkseen paikalle!

Käythän myös seuraamassa Himos Truck Shown somet, niin kuulet uutiset tapahtumasta ensimmäisenä!

Himos Truck Show Facebookissa

Himos Truck Show Instagramissa

Ja lähtölaskennan tapahtumaan löydät osoitteesta www.himostruckshow.fi

 

Kiinnostaisiko sinuakin järjestää tapahtuma Himoksella? Lue lisää mitä voimme tapahtumajärjeställe tarjota »

HimosLomat
Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi