Himos hiihtokoulu

Kuusi syytä varata Himoksen hiihtokoulutunti

Tällä kertaa kynän varressa vierailee Himoksen hiihtokoulun kausiopettaja

Hiihtokouluun kannattaa suunnata aina, kun haluat aloittaa laskettelun tai lautailun turvallisesti ja tehokkaasti. Ja silloin, kun haluat uutta kipinää harrastukseesi. Tietenkin hiihtokoulussa on myös hauskaa! Hiihdonopettajat ovat motivoinnin ja innostamisen ammattilaisia.

hiihtokoulu

Laskettelun tai lautailun aloittaminen

1. Lähdet rinteeseen ensimmäistä kertaa tai edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo pitkä tovi.

Laskettelu ja lautailu kannattaa ehdottomasti aloittaa hiihtokoulutunnilta.

Hiihdonopettajan seurassa uuteen lajiin pääsee tutustumaan turvallisesti. Opettaja osaa valita oikeat harjoitukset ja oppilaan taitotasolle sopivan mäen.

Opettajan johdolla opit laskettelun alkeet tehokkaasti. Yhden hiihtokoulutunnin aikana pääset harrastuksessa eteenpäin pikakelauksella. Tietenkin oivallat laskettelun salat myös kokeilemalla ja erehtymällä, mutta sillä tavoin otat tarpeettomia riskejä ja kulutat aikaa monin kerroin enemmän.

Hiihdonopettaja on motivoinnin ja innostamisen ammattilainen. Opettaja rakentaa oppitunnin niin että siinä on riittävästi haastetta ja roppakaupalla onnistumisen kokemuksia.

 

2. Lapsesi haluaa aloittaa laskettelun tai lautailun.

Hiihtokoulussa lapsi saa turvallisen ja tehokkaan alun alamäkiharrastukselleen. Opettaja osaa valita lapsen taitotasolle ja kelille sopivat suorituspaikat. Opettaja myös tietää, miten lasta kannattaa auttaa rinteessä ja minkälaisin sanankääntein ja harjoituksin lapset oppivat helpoiten erilaisten hissien käytön.

Hiihdonopettajan kärsivällisyys ei lopu koskaan. Eikä lapset laitakaan opettajaa yleensä niin koville kuin omat vanhempansa; lapsen on helpompi ottaa ohjeita vastaan opettajalta.

Opettajilla on valtava määrä erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Ammattitaitoa on valita oikeat tehtävät eri ikäisille ja eri taustaisille lapsille.

Yksi hyvä syy laittaa lapset hiihtokouluun on perherauhan vaaliminen.

hiihtokoulu

Haluatko lisäkipinää harrastukseen tai onko mielessä lajinvaihto?

3. Sinä tai lapsesi kaipaatte uutta kipinää alamäkiharrastukseen.

Hiihtokouluun kannattaa suunnata silloin, kun Suomen pienet mäet alkavat tympimään. Laskettelun ja lumilautailun tekniikkaa voi hioa loputtomiin. Aina löytyy uusia harjoituksia, uusia temppuja ja uusia tekniikkaoivalluksia.

Sukset ja laudat ovat kehittyneet viimeisen 20 vuoden aikana. Jos lasket samalla tekniikalla kuin 90-luvulla, niin hiihtokoulutunti avaa sinulle aivan uuden maailman.

Tunnin jälkeen sinulla on paljon harjoiteltavaa ja saat lisäkipinää harrastukseesi. Tekniikkaharjoituksia tekemällä tutuista ja lyhyistäkin rinteistä saa paljon iloa irti.

Lapsille, tai miksei sinullekin, uutta intoa saattaa löytyä tempputunnilta tai ratalaskutunnilta.

4. Haluat kokeilla uutta lajia.

Ihan parasta on kokeilla uutta lajia! Vaihda sukset lautaan, tai lauta suksiin. Tai kokeile telemarklaskua. Oppimisen ilo tuo hymyn niin pienen kuin isommankin alamäkiharrastajan kasvoille.

Himos hiihtokoulu

Ammattilaisilta saat hyviä neuvoja ja vinkkejä

5. Olet päivittämässä laskuvälineitäsi.

Jos olet juuri vaihtanut laskuvälineesi uusiin tai harkitset uusien välineiden ostoa, niin pyydä apua hiihdonopettajalta. Opettajan kanssa voitte hioa laskutekniikkaa ja pohtia, millaiset välineet sopivat juuri sinulle.

Näin vältät hutiostokset. Kalliit huippuvälineet saattavat olla laskutaidoillesi aivan liian vaativat ja siksi rahan hukkaa. Toisaalta alennusmyynnistä ostetut sukset tai lauta voivat olla taidoillesi sopimattomat, etkä pääse niiden kanssa kehittymään.

 

6. Haluat hioa murtomaahiihtotekniikkaasi.

Hiihtokoulussa voi opetella myös tasamaahiihtoa. Tekniikan hiominen tekee hiihdosta sujuvampaa ja nautinnollisempaa.

 

Hiihtokoulutunnin voit varata hiihtokoulun toimistolta puh: 0405800902.

Tervetuloa hiihtokouluun!