Loma lasten kanssa: millainen on hyvä kohde ja mitä pitäisi huomioida?

Loma lasten kanssa Suomessa on monelle perheelle luontainen ja helppo valinta. Keräsimme tähän blogitekstiin hyvän perhelomakohteen kriteereitä sekä joitakin pointteja, mitä lomaa lasten kanssa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon.

Toiset ovat sitä mieltä, että lasten kanssa ei voi matkustaa. Toiset taas ovat sitä mieltä, että perheen kasvaessa lapset eivät ole vaikuttaneet vanhempien matkustusmieltymyksiin mitenkään ja koko maailma on edelleen avoinna. Näiden ääripäiden väliin sijoittuu luultavasti valtaosa matkustavista lapsiperheistä, eli he, jotka matkustavat lasten kanssa, mutta tietävät, että ihan kaikenlaisiin kohteisiin ei lasten kanssa kerta kaikkiaan kannata lähteä.

Kun mietit, minne lähtisit lomalle lasten kanssa, valitse ensisijaisesti kohde, jossa on lapsille runsaasti tekemistä. On paljon mukavampi seurata lasten iloisia touhuja jonkin aktiviteetin parissa, kuin yrittää itse toimia viihdesirkuksena aamusta iltaan!

Mönkijäsafari Himos

Mihin lasten kanssa lomalle?

1.Valitse lasten lomalle kohde, johon ei ole liian pitkä matka

Ellet sitten sattumalta pidä autossa tylsyyttä narisevien lasten äänestä! Juna- tai bussimatka voi olla joillekin lapsille eksoottinen loman aloitus, joten älä unohda julkisia kulkuneuvoja lomapohdinnoistasi. Kovin pitkä matka lomakohteeseen syö myös aikaa itse kohteessa olemiselta, joten varsinkin muutaman päivän mittaisen loman osalta lyhyt matka on oleellinen asia.

Himos sijaitsee lähellä Etelä-Suomen suuria kaupunkeja, Jyväskylästä meille ajaa 45min, Tampereelta reilun tunnin ja Helsingistä vähän yli 2h. Juna tuo Jämsän keskustaan, ja Onnibus pysähtyy näppärästi Himoksen tiehaarassa 9-tiellä. Meille on todella helppo tulla.

2. Valitse lapsiperheen lomalle kohde, jossa on tekemistä kaikille

Tästä puhuttiinkin jo. Älä vie lapsia paikkaan, jossa heille ei ole tekemistä. Monipuoliset ulkopuuhat ovat erityisen hyviä vauhdikkaille viikareille, sillä useampi tunti ulkoilmassa lupailee vähemmän sisarusriitoja sisällä ollessa! Huomioi lasten ikä: parivuotias katselee ehkä mieluummin kotieläimiä tai laskee pulkalla, kun taas useat 10-vuotiaat toivovat liikunnallisia haasteita, mielenkiintoisia ostospaikkoja tai vaihtoehtoisesti jotain älyllistä pähkinää.

Himoksella viihtyvät kaikenikäiset lapset. Ulkoilmatekemistä riittää laskettelusta pulkkailuun ja hiihtoon sekä moottorikelkkailusta potkukelkkoihin ja lumikenkiin. Pakohuone houkuttelee isompia lapsia, kun taas Nurmolandian kotieläinpiha on pienten suosikki. Ja kukapa nyt Peikkometsän seikkailuita osaisi vastustaa?

3. Valitse lasten kanssa kohde, jossa kaikilla on tilaa nukkua

Lapsiperheen onnistuneen loman ytimessä ovat myös hyvät yöunet. Väsykiukku iskee niin taaperolle, kouluikäiselle kuin ihan aikuisellekin – myös lomalla. Jos nukutte perhepedissä kotona, niin perhepeti on teille varmasti paras ratkaisu myös lomalla. Jos taas kaipaatte jokainen enemmän tilaa ympärillenne, niin suosittelemme varaamaan riittävästi tilaa myös loman majoituskohteeseen. Tärkeintä on, että jokainen nukkuu mahdollisimman hyvin.

Himoksen sadoista mökeistä ja huviloista löydät paljon erilaisia kohteita erilaisiin tarpeisiin. Perustason pieni mökki sopii pienemmälle perheelle, kun taas isoissa huviloissa majoitutte sujuvasti vaikka viiden tai kuudenkin lapsen kanssa. Huvilassa tai paritalossa on mukava lomailla myös esimerkiksi ystäväperheen kanssa samaan aikaan, jolloin lastenhoitovastuuta pystyy hyvin jakamaan aikuisten kesken. Muksut viihtyvät paremmin, kun leikkikavereita on enemmän, ja aikuisillekin toisten aikuisten seura on yleensä mieleistä.

Hiihtoloma Himoksella

4. Valitse matkakohde, jossa loma tuntuu lomalta

Usein vanhempien toiveissa on mahdollisimman halpa loma, eikä ihme, sillä lasten kanssa lomaillessa erinäisten pääsylippujen ja matkalippujen yhteishinta voi kohota melko korkeaksi. Älä kuitenkaan säästä ihan kaikessa, vaan valitse juuri teidän lomallenne tärkeimmät jutut, joihin haluat panostaa. Toiset satsaavat mieluiten gourmet-ruokaan, toiset taas tasokkaaseen majoitukseen. Kolmannelle tärkeimpiä ovat elämykset.

Himoksella erittäin suosituiksi loman spesiaalijutuiksi ovat nousseet ulkoporealtaat. Porealtaallisia majoituskohteita HimosLomat Keskusvaraamosta löytyy jo yli 100! Erityisesti ulkopore tuo arjesta poikkeavaa luksusta lomaan, kun lämpimiin vesiin on ihana uppoutua raikkaan ulkoilupäivän jälkeen. Rentoutuminen ja pikaisesti saapuva Nukkumatti ovat ulkoporeiden mieluisia sivuvaikutuksia. Tutustu Himoksen huviloihin täällä, monissa niistä löytyy myös ulkopore » 

perheloma poreallas

Loma lasten kanssa Suomessa – tervetuloa Himokselle!

Himos on koko perheen lomakohde, sillä meillä viihtyvät kaiken ikäiset vauvasta isovanhempiin.

Kaipaatko vielä perusteluja, miksi Himos on loistava kohde lapsiperheille?
Soita myyntipalveluumme niin kerromme lisää!

 

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi

Voit myös klikkailla tästä suoraan varaamaan lomasi HimosLomat Keskusvaraamon verkkokaupasta »

Pyydämme huomioimaan, että Korona pandemian aikana aktiviteettien ja palveluiden saatavuudessa voi esiintyä rajoituksia lyhyelläkin varoajalla.