Himos Mökkipalveluiden huoltohenkilökunnan päivä

Kuppi kahvia ja menoksi! Kello on seitsemän ja aamu huoltohenkilökunnalla starttaa kirjattujen työtehtävien tarkastelulla: kiuas ei lämpene, astianpesukone ei toimi, mökissä on liian lämmin…

Himos Mökkipalvelut Oy siivoaa ja huoltaa vuokravälityksessä sekä avainpalvelusopimuksella olevia mökkejä Himoksen alueella. Himos Mökkipalveluiden huoltohenkilökunta huolehtii vuokravälityksen sujuvuuden kannalta olennaisista huoltotoimenpiteistä. Huoltotehtävät ovat kiinteistöihin liittyviä akuuttihuoltoja, jolloin osa tehtävistä voi vaatia nopeaakin reagointia. Toisinaan taas varauksien jälkeen on korjaushommia; lauteet, ovi tai tuoli ovat menneet rikki, jolloin tarvitaan pientä fiksausta. Joskus tosin korjauskaan ei auta ja uusien samanlaisten huonekalujen etsiminen saattaa muuttua vaativaksi salapoliisityöksi. Toimivan yhteistyökumppaniverkoston kautta saamme ammattitaitoista apua monissa kiinteistön ja huoneiston hoitoon liittyvissä asioissa, kuten isommissa remonteissa tai sisustamisessa. Paikallisia yhteistyökumppaneitamme on mm. Veikon Kone Jämsä, Sotka Jämsä, Jämsän huoltopalvelu Oy, Blue Rak Oy, Repo-Remontit ja LVI-KAT Oy.

Hommat hanskassa Himoksella

Himos Mökkipalveluiden huoltohenkilökunta huolehtii noin 500 kohteesta, joten tekemistä siis riittää. Tämän vuoksi on pohdittava asioiden tärkeysjärjestystä jatkuvasti. Välillä huolto pääsee nopeammin paikalle, mutta joskus apua joutuu odottamaan. Matkat mökkien välillä voivat olla pitkiä ja kiireellinen hälytys iskee usein tietenkin silloin, kun sattuu olemaan aivan Himoksen alueen toisella laidalla. Kaiken lisäksi autolle rientäessä huomaa kauhuksi, että äskettäin on pyryttänyt lunta ja tiet ovat auraamatta. Tällöin muutaman kilometrin matkaan kuluu enemmän aikaa kuin voisi kuvitellakaan.

Huoltohenkilökunnalla riittää monenlaista tehtävää laidasta laitaan. Niin pienet kuin isotkin huollot kirjataan aina sähköiseen järjestelmään, josta ne käydään tarkasti läpi ja hoidetaan kuntoon. Päivään voi mahtua yllättäviäkin käänteitä, ja jos jokin on varmaa niin se, ettei ikinä voi tietää mitä päivä tuo tullessaan. Välillä työtehtävän saadessa tarvitsee höristää korvia tai hieraista silmiä uudelleen. Humoristista hommaa sattuu myös eteen ajoittain! Huoltohenkilökunnaltamme löytyykin runsaasti hersyvää huumoria ja ripeitä otteita.

Huoltohenkilö, eläintenpelastaja vai taikuri?

HimosLomien vuokramökit Keski-Suomessa sijaitsevat lähellä luontoa, joten huoltohenkilökunta saattaa aika ajoin kohdata myös metsän asukkaita. Pelastusta ovat kaivanneet sisälle eksyneet niin linnut, lepakot kuin hiiretkin. Ehdottomasti hurjin ja mieleenpainuvin eläinpelastustehtävä on ollut Himos Centerin vastaanottoon eksynyt kyykäärme, mikä aiheutti kimakoita kiljahduksia myös vastaanottotiskin takana.

Onpa kerran eräs mukava huoltomies saanut villin ihailijankin. Varhaisena kevätaamuna koppelo päätti seurata työn touhussa olevaa huoltomiestä. Metsälintu oli kai ihastunut, sillä olihan ”se aika” vuodesta. Työrauhan säilyttämiseksi piti koppelo varovasti palauttaa syvemmälle metsään.

Tiirikointitaidot ovat myös ehdoton plussa huoltotehtävissä. Päivän aikana saattaa nimittäin joutua luvallisiin murtohommiin, mikäli mökin avaimet hukkuvat ja vara-avainkin on kadoksissa. Ja niin… saattaa se avain tippua, vaikka terassin lautojen väliin, silloin pirahtaa huollon puhelin ja tiedossa on purkuhommia! Välillä myös taikurin taidoistakin olisi hyötyä, sillä huoltomme on kalastellut puhelinta ja muita tärkeitä esineitä esimerkiksi takan takaa ja milloin mistäkin kolosta.

Mökki pimeänä ja sähköä ei tule – mikä avuksi?

Työ Himos Mökkipalveluiden huollossa vaatii nopeaa oivalluskykyä ratkaista yllättäviäkin ongelmia. Monet työtehtävät ovat kuitenkin tavalliseen asumiseen liittyviä huoltotehtäviä ja ne sujuvat tutulla rutiinilla. Tyypillinen työtehtävä on esimerkiksi sulakkeen vaihto, viemärin aukaisu tai päänvaivaa aiheuttava pätkivä nettiyhteys.

Erityisesti viikonloppuisin mökkisaunojen ollessa ahkerassa käytössä, saattaa vastaan tulla ikävä ongelma, kun kiuas ei jostain syystä lämpene. Silloin huoltopalvelumme hurauttaa paikalle tarkastelemaan tilannetta. ”Oho, hups… meillä olikin tuo ajastin päällä!” on lause, joka välillä kantautuu huoltohenkilökunnan korviin jo mökin ovelta. Mökeistä löytyy hyvin erilaisia saunan kiukaita ja niiden käyttö ei välttämättä ole kaikille tuttua. Huolto mielellään opastaa asiakasta saunan käytössä ja varmistaa makoisat löylyt. Joskus ratkaisu huolto-ongelmaan voi olla hyvin yksinkertainen, kun vain pyytää rohkeasti neuvoja.

Apua, täällä on kriisi! – äkilliset tilanteet vaativat joustoa

Himos Mökkipalveluiden huoltohenkilökunta työskentelee sesonkikaudella kahdessa vuorossa. Äkillinen tilanne, niin sanottu kriisi, iskee yleensä juuri ennen työvuoron loppua. Kun mökin ovi ei aukea tai avain on mökissä ja asiakas pihalla, täytyy huoltohenkilökunnan venyttää työvuoroa. Sesongin vilkkaina tulopäivinä huoltohenkilökunta on paikalla alkuyöhön saakka, jotta saamme autettua asiakkaita parhaiten. Yöaikaan akuuttia huoltoapua on saatavana vuorokauden ympäri palvelevasta päivystysnumerosta.

Kärsivällisyyttä toivomme myös asiakkailta, etenkin sesonkiaikaan. Huoltomies saattaa olla juuri lauteiden alla lämminvesivaraajan kimpussa, kun uusi huoltomääräys kilahtaa järjestelmään. Aina ei pääse rientämään välittömästi, vaikka haluaisikin. Joskus taas saattaa tulla tilanne vastaan, jolloin ei yksinkertaisesti voi heti tehdä mitään, kun esimerkiksi jotain sellaista hajoaa, minkä saa korjattua vain tilaamalla uuden.

Himos Mökkipalveluissa teemme parhaamme auttaaksemme asiakkaita. Haluamme kaikin tavoin varmistaa, että asiakkaillamme on viihtyisä ja turvallinen lomakokemus Himoksella.

Tervetuloa Himokselle!

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi