HimosLomat on 30-vuotias perheyritys

Hannu ja Harri Haljala aloittivat mökkien vuokrauksen ja ravintolatoiminnan Himoksella kolmekymmentä vuotta sitten. Himoksen rinteet olivat toimineet jo pari vuotta toisen yrittäjän toimesta, mutta rinneyrittäjä ei tarjonnut asiakkailleen majoitusta eikä iltaelämää, joten Hannu ja Harri tarttuivat haasteeseen vuonna 1989.  Veljesten aamut käynnistyivät vastaanotossa asiakkaita vastaanottamalla, päivällä he tekivät myyntiä ja markkinointia, välissä kävivät ohjaamassa safareita ja illat kuluivat pubissa olutta valuttaen. Yrittäjät eivät laskeneet työpäiviensä pituutta! Majoitustoiminta käynnistyi hotellihuoneilla ja muutamalla mökillä.
30 vuotta myöhemmin, vuoden 2019 lopussa mökkejä vuokrauksessa oli 500 kpl ja vuodepaikkoja vajaa 4000 kpl.  Kasvu on ollut tasaista ja tulevaisuuden suunta näyttää edelleen vakaasti kasvuhakuiselta.

Yrityksen historiaan kuuluu erilaisia tempauksia ja erikoisia tapahtumia, ja esimerkiksi Miss Suomi -kilpailijat ovat vierailleet useana vuonna Himoksella. Missikokelaat pääsivät kokeilemaan safareita sekä saunomaan ja nauttimaan porealtaasta. Himos Hotellilla on myös kuvattu karsintojen uimapukukierrosta!

Himos Safarit kasvoi nopeasti

Himos Safareiden toiminta oli jo yhtiön alkutaipaleella vahva osa palvelutarjontaa, koska sillä varmistettiin lomalaisten viihtyminen Himoksella. Mönkijä- ja moottorikelkkasafarit olivat heti Himoksen alkuvuosina suosituin aktiviteetti ja ne ovat säilyttäneet asemansa näihin päiviin saakka. Myös lapsille on hankittu omat moottorikelkat, joille on tehty rata Himos Centerin edustalle. Himosvuoren upeissa maisemissa ympäri vuoden ajettavat safarit, joissa pysähdytään laavulla nauttimassa kahvia ja eväitä, ovat todellisia elämyksiä. Safareita ajetaan nykyään moottorikelkoilla, mönkijöillä sekä sähköavusteisilla fatbikeillä.

1990-luvulla erityisesti Peikkoteatteri oli luokkaretkeläisten keskuudessa suosittu käyntikohde – vierailijoita oli jopa 10 000 vuosittain. Peikkoteatteria ei enää ole, mutta nykyisin Peikkometsässä järjestetään ohjattuja retkiä, joissa peikot avustavat lapsia siellä olevalla temppuradalla. Talven ja kesän viikko-ohjelmia Himos Safarit on tarjonnut jo yli 20 vuoden ajan. Mukana ohjelmassa on monipuolisesti liikuntaa, kädentaitoja sekä rentoa yhdessäoloa lomalaisille.

Safarien toimintaa kehitetään jatkuvasti, vaikka jo vuosikymmeniä mukana olleet aktiviteetit houkuttelevat asiakkaita edelleen. Uusimpia lisäyksiä ohjelmapalvelupuolella ovatkin esimerkiksi Fatbikevuokraus ja -safarit sekä isoja ryhmiä varten rakennettu Saunapiha.

Himos on ympärivuotinen lomakohde

Talvella Himoksella nähdään perheitä ja ystäväporukoita niin kotimaasta kuin kauempaakin, eri kokoisia yritysryhmiä kokouksineen ja virkistyspäivineen sekä erityisesti viikonloppuisin aktiivista bileväkeä.  Laskettelu, hiihto ja pulkkamäki ovat talvilomailun ikisuosikkeja. Muita talven aktiviteetteja ovat mm. retkiluistelu, potkukelkkojen vuokraus ja pilkkiminen.

Yritykset ovat jo pitkään nähneet Himoksen myös oivallisena kokouskohteena. Kokouksia järjestetään niin huviloissa kuin Kokouskeskus Koulun tiloissakin. Useimmiten päivä kuluu kokoustaen, jonka jälkeen hyödynnetään laajaa aktiviteettien valikoimaa ja loppuilta nautitaan saunoista ja hyvästä ruuasta.

Kesällä Himos täytyy mökkeilijöiden lisäksi erilaisista tapahtumista ja festivaaleista. Juhannus festivaalia on juhlittu Himoksella jo yli 20 vuotta, ja muita pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme ovat mm. V8- ja New Wine -tapahtumat. Tapahtumissa vierailee satoja tai tuhansia asiakkaita, festivaaleilla yli 10 000 asiakasta joka festivaalipäivä! Tapahtumat ovat hyvin erilaisia riippuen tapahtuman luonteesta. Jotkut keskittyvät lauluun tai tanssiin, toisissa urheillaan tai joogataan. Omat tapahtumansa ovat myös koiraharrastajille ja niille, jotka tulevat kuulemaan Jumalan sanaa. Yksi Himoksen uusimmista tapahtumista on rakentunut polkujuoksun ympärille. Kansainvälinen Himos Winter Trail -polkujuoksutapahtuma pidetään talvella ja vastaava, lumettoman ajan Himos Trail loppukesällä.

Yhteisöllinen perheyritys

Yhtiö on henkilökuntansa tekemä, ja näin ainakin HimosLomilla voidaan sanoa. Yrityksessä on paljon henkilökuntaa, joka on ollut töissä lähes alkuajoista alkaen.  Yhtiö on kehittynyt, joten myös työnkuvat ovat muuttuneet vuosien saatossa siten, että jokainen työntekijä on voinut löytää itselleen sopivan tehtävän.  Yhdessä pyritään kehittämään jatkuvasti jotain uutta ja palvelua parantavaa. Hannun ja Harrin perhe on Himoksella kasvanut ja työntekijöitä on täällä nykyään lähes 100!

Merkittävä saavutus on vuosien saatossa ollut se, että majoitusta vuokrataan nykyään yhtä paljon talvella ja kesällä. Sekä talvi- että kesäkaudella asiakkaita on jo noin 150 000.  Himos on siis todellakin ympäri vuoden sykkivä lomakeskus.

Yhtiö jatkaa edelleen perheyhtiönä ja panostaa Himoksen kehittymiseen koko henkilökuntansa voimalla!

 

Tervetuloa Himokselle!

HimosLomat keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi