Joulu Himoksella

10 vinkkiä stressittömään jouluun!

Vaikka joulu onkin monelle vuoden paras ja tärkein juhla, voi se aiheuttaa paineita ja stressiä jo hyvän aikaa ennen H-hetkeä. Joululahjat, jouluruuat, jouluvieraat, jouluohjelma – kuinka saada kaikki hoidetuksi ajoissa ja vieläpä niin, että kaikki voivat joulun jälkeen huokaista tyytyväisinä: ”Olipa ihana joulu!”.

HimosLomilla on kokemusta ihanien joulujen järjestämisestä jo kolmenkymmenen vuoden ajalta ja asiaan perin pohjin vihkiytyneinä päätimme jakaa vinkkimme, kuinka säästät itseäsi ja pääset kuitenkin nauttimaan kaikkien aikojen joulusta!

1. Joulu mökillä

Oikean joulutunnelman jäljille pääsee varmasti parhaiten kokoamalla perheen, suvun tai ystäväpiirin mökille. Kun heti loman alkuun laittaa glögin lämpiämään, joululaulut soimaan ja pukee mökin joulukuosiin, niin oikea joulun henki syntyy kuin itsestään. Kuusen ja koristeet voi tilata valmiiksi mökille odottamaan tai tuoda omat mukanaan. Talven viiman vinkuessa ulkona on mukava loihtia yhdessä jouluruuat mökin keittiössä, nauttia joululöylyt mökin saunassa ja lopuksi kerääntyä odottelemaan joulupukkia takkatulen ääreen. Mökkejä on monen kokoisia ryhmän tarpeen mukaan; isoja huviloita, joihin mahtuu koko suku tai ystäväporukka ja pienempiä mökkejä pariskunnille tai pienille perheille.

Mökki jouluksi Himokselta

 

2. Joulu hotellissa

Haluaisitteko tänä vuonna jättää jouluvalmistelut muille ja nauttia joulusta kiireettömästi ihan vain kahdestaan? Vai vietätkö joulua yksin, mutta et haluaisi silti olla yksinäinen? Himos Hotellissa on tarjolla valmis joulu niin ruokailujen kuin ohjelmienkin puolesta ja omatoimiseen ulkoiluunkin sopivat maastot alkavat ihan hotellin vierestä.

3. Joulupuuhaa

Odottavan aika on pitkä, mikä pätee erityisesti lapsiin ja varsinkin joulunpyhinä. Jos omat ideat eivät riitä antamaan perheen pienimmille – ja vähän isommillekin – riittävästi virikkeitä, löytyy ratkaisu HimosLomien jouluohjelmista. Tarjolla on monenlaista puuhaa isoille ja pienille, sisällä ja ulkona: Peikkometsän seikkailua, piparien leivontaa, kauniita joululauluja, moottorikelkka-ajelua ja paljon muuta! Ja muuten: myös tonttujen on nähty liikuskelevan ympäri Himosta joulun aikaan…

Joulun ohjelma

 

4. Koko perheen joulu

Useimmiten joulun valmistelut siivoamisineen, ruuanlaittoineen ja muine järjestelyineen kaatuvat kotona perheen aikuisille, mutta HimosLomilla joulusta pääsevät nauttimaan kaikki. Kerrankin on aikaa keskittyä olennaiseen, kun ei tarvitse koko ajan häärätä hiki hatussa ja tuhlata kaikkea aikaa valmisteluihin. Ulkoilua, aktiviteetteja, joululauluja, jouluherkkuja ja yhdessäoloa, sitähän joulu parhaimmillaan on!

5. Luotettava joulupukki

Jos lapsilta kysytään, joulun jännittävin ja odotetuin osa on tietysti joulupukin vierailu. Aikuisille sekin tahtoo aiheuttaa harmaita hiuksia: mistä löytää luotettava, raitis ja asiansa osaava joulupukki. Tämäkin asia on meillä mietitty valmiiksi, sillä juuri tällaisen joulupukin voit tilata käymään mökissänne! (Psst. Jos varaat joulun mökkimajoituksen 30.11.2020 mennessä, niin saat joulupukin käynnin veloituksetta…)

6. Jouluruoka ravintolassa

Himos Hotellin ravintoloiden Tupa kitchen & barin ja Liiterin henkilökunta on valmiina tarjoamaan perinteisiä ja uusia makumuistoja tunnelmallisesti katetuissa noutopöydissä joulun juhlijoille. Kokit loihtivat jouluiset herkut niin aamiaisbrunsseille kuin joulun juhlapäivällisillekin. Jotkut haluavat nauttia kaikki joulunajan ruuat ammattilaisten valmistamina, toiset taas valmistavat osan aterioista omassa mökissään. Kumpikin vaihtoehto on hyvä, kun haluat vähentää stressiä jouluruokailuiden osalta!

Jouluruoka ravintolassa

7. Joululaulut

Niidenkään, joiden joulu ei ole mitään ilman joulumusiikkia, ei tarvitse pettyä HimosLomien joulussa. Jos omat joulumusiikit eivät riitä joululaulunälkää taltuttamaan, pääsee Himos Areenalla kajauttamaan niin uusia kuin perinteisiäkin joululauluja seurakunnan järjestämässä perinteisessä Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa. Laululihaksia pääsee verryttämään myös Mono pub & pizzerian karaokessa.

8. Joulusauna

HimosLomien jouluun on jo vuosia kuulunut jouluaaton ja joulupäivän yhteinen joulusauna ihanassa savusaunassa. Mieli rauhoittuu ja todellinen joulutunnelma valtaa sielun ja mielen hämärän savusaunan lempeissä löylyissä. Uskaliaimmat pääsevät pulahtamaan savusaunan laiturilta Päijänteen Patalahteen. Oman porukan kesken voi nauttia myös mökkisaunasta ja monessa mökissä joulusaunan kruunaa rentoutuminen mökin omassa ulkoporealtaassa. Hotelliasukkaillekin lämpiävät hotellin saunat joka ilta.

Vuonna 2020 Himoksen joulunviettäjien käytössä on ensimmäistä kertaa Himoksen saunapiha! 4 erilaista saunaa (myös savusauna), 2 ulkoporetta, palju, 2 avantoa ja saunojen takkatuvat rentouttavat viimeisenkin joulustressin. Katso lisää saunapihasta joulun ohjelmasta »

9. Jouluostokset

Mikäpä voisi olla pahempi joulustressin aiheuttaja kuin tekemättömät joululahjaostokset. Jotain persoonallista pitäisi keksiä, mutta kovin kauas ei enää ehdi hankintoja lähteä tekemään. Kaikkein lähin apu viime hetken joululahjahankintaan on Center Market Himos, josta löytyy suloisia lahjatavaroita ja pieniä matkamuistoja. Pienen ajomatkan päässä ovat niin Huopaliike Lahtinen, TV:stä tuttu farkkuliike Vehkala, kenkien todellinen aarreaitta Pajalan Kenkä kuin ihastuttava sisustusliike ja kahvila Witikkalan kartano.

10. Valmis joulu = stressitön joulu

Mitä jos tänä jouluna antaisit itsellesi lahjaksi valmiin joulun?
Anna ammattilaisten hoitaa joulusiivous, ruuanlaitto ja kaikki muu aikaa vievä. Tilaa valmiiksi mökkiin lakanat, pyyhkeet ja joulukuusi koristeineen. Jätä ohjelman suunnittelu Himos Safareille. Tee itse vain se, mikä hauskalta tuntuu, pysähdy, älä stressaa ja NAUTI JOULUSTA!

 

Kiinnostuitko Himoksen stressittömästä joulutarjonnasta? Ota yhteys myyntipalveluumme tai varaa sopiva mökki netistä! 

HimosLomat keskusvaraamo

puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi