Syksy Himoksella

Markkinointiviestinnän harjoittelu HimosLomilla

Tällä kertaa HimosLomat-blogin vieraskynään tarttui markkinoinnin harjoittelijamme Saana. Blogin kautta pääset kurkistamaan Saanan kokemuksiin markkinoinnin työtehtävistä!

Moikka,

Tällä kertaa täällä kirjoittelee Saana, olen Gradia Jämsän Matkailualan opiskelija. Viimeinen vuosi opintojani on nyt käynnissä ja jouluna olisi tarkoitus valmistua. HimosLomillla olen nyt tekemässä Markkinointiviestinnän tutkinnonosaa. Himoksella olen ollut aiemminkin työssäoppimisjaksoilla, ensimmäisenä vuonna olin talvella kaksi kuukautta Himos Safareilla ja viime keväänä olin Himos Centerin vastaanotossa, se oli huippua! Halusin tulla tekemään Markkinoinnin tutkinnonosan tänne, sillä työporukka on täällä aivan ihana ja tänne on aina mukava tulla. Mielestäni varsinkin tälläisessä työssä työporukalla on suuri merkitys. Olen pyörinyt täällä niin kauan kun muistan, äiti on tuossa toisella puolella käytävää Yritys- ja ryhmämyynnissä.

Työtehtävistä

Ensimmäisellä viikolla ensitöikseni tutustuin tarkemmin HimosLomien ja Himos Areenan nettisivuihin. Kun tutustuminen sivuihin oli tehty aloin etsimään kevään artistien promokuvia ja muokkaamaan niitä sopiviksi Areenan sivuja varten. Tein myös somesuunnitelman alkuviikosta, jonka mukaan julkaisen HimosLomien Instagramiin kolme kertaa viikossa ja Facebookin kerran viikossa, erinäisiä julkaisuja mitkä keksin ja suunnittelin. Aluksi suunnitelman teko tuntui vaikealta, mutta sitten kun sai kiinni aiemmista julkaisuista ja niiden julkaisutyylistä niin hommakin alkoi paremmin luistamaan 🙂 Loppuviikosta tein artistiesittelyjä Himos Areenan kevään esiintyjistä, tietoa etsin netistä ja muokkasin niistä infopläjäyksen. Joulua varten suunnittelin joulun uutiskirjeen vanhoja uutiskirjeitä mallina käyttäen.

Monipuolisuus

Olen käynyt myös muutaman kerra sähköavusteisella Fatbikellä mökkikylissä ottamassa kuvia HimosLomien Instagramiin, tästä voi todeta töitten olevan monipuolisia. Seuraavalla viikolla kävin aika paljon kuvailemassa maisemia sekä ottamassa muutamasta mökistä kuvia mökkikuvauksiin. Kultakurkkukaraoken ollessa Himoksella käväsin ottamassa myös Areenalla fiiliskuvia. Aukioloaikojen ja tuloinfon sekä screeneille vaihtuvien kuvien päivityksissä olen ollut mukana katsomassa miten se tapahtuu. Aikaisemmin tehdyn joulun uutiskirjeen käänsin englanniksi ja somesuunnitelman käänsin ruotsiksi, jotta saan näytettyä kielellisen osa-alueen näyttöä varten. Lisäksi olen muokannut ja rajaillut kuvia.

          

Näppäinyhdistelmä Ctrl+z on ollut hyvin tarpeen, sillä tällä yhdistelmällä pystyy peruuttamaan edellisen painalluksen/toiminnon 🙂 Sitten harjoittelun välissä oli syysloma, sain pitää koko viikon loman paitsi sunnuntaina olin Respassa muutaman tunnin check-outissa apuna. Syysloman jälkeen harjoittelua oli vielä kaksi viikkoa jäljellä, nämä viikot pääsin päivittelemään HimosLomien nettisivuja. Päivitysohjelmana toimii WordPress, mitä en ollut ikinä ennen käyttänyt ja nyt harjoittelun aikana olen tekemällä oppinut päivittämään sivuja ihan sujuvasti. Nettisivujen päivittäminen oli lempipuuhani harjoittelujakson aikana. Kokonaisuudessaan olen tykännyt todella paljon tästä harjoittelujaksostani täällä Himos Lomilla sekä oppinut paljon uutta.

Kiitos, Himos Lomat ja erityisesti Kaisa ja Manke!

– Saana