Lumonite SM-yö 2019 Himoksella

Lumonite SM-yö 2019 Himoksella

Tällä viikolla blogissa kynäilemässä Lumonite SM-yö 2019 -suunnistuksen kilpailunjohtaja Joonas Nurminen, Jämsän Retki-Veikot ry.

Jämsän Retki-Veikot järjestää yösuunnistuksen suomenmestaruuskilpailut 27. –28.9.2019 Jämsässä Himoksen alueella. Nuorten ja veteraanien SM-kisoissa nuorimmat suunnistajat ovat 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 85-vuotiaita. Sarjoja tulee olemaan yli 30. Perjantai-iltana järjestetään miesten pääsarjan karsintakilpailu ja lauantaina suunnistetaan kaikkien sarjojen finaalit. Kilpailuun odotetaan yli 1500 kilpailijaa.

Himos on oivallinen paikka järjestää suuria urheilutapahtumia, sillä majoitustilat ja maastot ovat lähellä toisiaan, ja ulkoiset puitteet ovat erinomaiset. Himoksen sijainti on erinomainen kilpailujen järjestämiseen, sillä pääkaupunkiseudultakin on ainoastaan 2,5 h ajomatka. Himos tunnetaan festareista ja rinteistä, mutta alueella järjestetään muitakin tapahtumia, kuten maastopyörä- ja polkujuoksukisoja. Himos on siis monipuolinen paikka järjestäjän näkövinkkelistä.

Lumonite SM-yö 2019 Himoksella

 

SM-yö 2019 kilpailukeskus Himos Parkissa

Lumonite SM-yön kilpailukeskus rakentuu Himoksen 3000 m² festivaalitelttaan, johon tulee tilat kilpailijoille, yleisölle, kauppiaille ja yhteistyökumppaneille. Kilpailukeskuksesta on helppo seurata kilpailuja GPS-lähetyksen avulla ja samalla siemailla kisakahvion antimia. Normaalisti suunnistuskilpailujen keskukset sijaitsevat pelloilla, mutta tämän vuoden yö-kilpailussa pystytään tarjoamaan kilpailijoille ja yleisölle huippuolosuhteet. Kilpailukeskus on asfalttikenttää, joten mudassa ja märässä ei tarvitse tarpoa. Lisäksi kilpailijoille on käytössä HimosLomien Terassi Riemun sisäwc-tilat.

Lumonite SM-yö 2019 Himoksella

 

SM-yö 2019 -maastot haastavat suunnistajien taitotasot ja fyysiset ominaisuudet

Kilpailua varten on kartoitettu Himoksen alueelta n. 15 km² uutta karttaa. Maasto on hyvin monipuolista ja poikkeavaa keskisuomalaiseksi maastoksi. On huikeaa jyrkähköä rinnettä, joka haastaa sekä ylös- että alaspäin mennessä. On myös laakeampaa salaraskasta maastoa, jossa loivien rinteiden pitkä suopursu- ja kanervakasvillisuus edellyttävät reipasta polven nousua. Nautintoa lisää alueen metsiin verrattuna poikkeuksellisen hyvä kulkukelpoisuus. Metsät ovatkin pääosin karuja kalliomännikköjä tai rehevämpiä varttuneita rinnesekametsiä. Polkuja ja muita selkeitä maastokohteita on pääosassa kilpailualuetta erittäin vähän. Lumonite SM-yö 2019 tulee haastamaan suunnistajien taitotasot ja fyysiset ominaisuudet.

HimosLomat Oy on kilpailujen pääyhteistyökumppani, joka tukee Lumonite SM-Yön 2019 järjestelyjä tarjoamalla kilpailijoiden käyttöön valmiin infrastruktuurin. HimosLomat Oy toimii kilpailujen majoitus- ja ruokapalvelujen tuottajana. Suussa sulavat ja maukkaat ruuat tarjoillaan kilpailukeskuksen viereisestä Tupa kitchen & barista, joka on myös erikoisuus muihin suunnistuskilpailuihin nähden. HimosLomien mökistä on helppo tulla kilpailukeskukseen kilpailijana tai yleisönä.

Kilpailun nettisivut löytyvät osoitteesta www.jrv.fi/sm2019/

LISÄTIEDOT

Joonas Nurminen
Jämsän Retki-Veikot ry
Lumonite SM-yö 2019 kilpailunjohtaja

 

Lumonite SM-yö 2019

Lumonite SM-yö 2019