Liikunnallista tekemistä Jämsässä koko perheelle

Skuuttailua pumptrack-radalla, polkuautoilua liikennepuistossa, vesileikkejä maauimalassa, kuntoilua ja erilaisia pallopelejä. Kaikkia näitä ja paljon muuta aktiviteettia löytyy aivan Jämsän keskustan tuntumasta ja vieläpä lähietäisyydellä toisistaan. Maauimalan liikuntapuisto kutsuu kaikenikäisiä naperoista teräsmummoihin liikkumaan ja viihtymään!

Suomen suurin pumptrack-rata Jämsässä on ollut kovassa käytössä heti valmistumisestaan asti ja kaikenikäiset ovatkin olleet kiinnostuneita käyttämään sitä. Radalla voi pyöräillä, skuuttailla, potku- ja rullalautailla, rullaluistella. Kun valvoja on paikalla kesällä noin klo 12 – 16, lainaksi löytyy kaksi skuuttia ja kaksi BMX-pyörää, jalkapallo ja koripallo. Valvojalla on mukanaan myös ensiapupakkaus haavereiden varalta. Alueelta löytyy myös kiipeilyteline, freeride-seisomakeinu ja valaistut Loop-penkit.

Pumptrack-rata sijaitsee osoitteessa Keskuskatu 18 B, 42100 Jämsä.


Heti radan vierestä löytyy hiekkatekonurmipohjainen monitoimiareena, jossa on mahdollisuus pelata sählyä, jalkapalloa ja koripalloa, rantalentistä sekä kohottaa lihaskunto erilaisilla street workout -ulkoliikuntavälineillä. Monenmoista innostavaa kuntoa kohottavaa ja mieltä piristävää kohdetta löytyy liikuntapuistosta. Aluetta on myös tehty viihtyisämmäksi istutuksilla, jotka jakavat samalla aluetta omiksi osikseen.


Pumptrack-rata on niin mieluisa, että vähän kauempaakin nuoriso saapuu harjoittamaan taitojaan tai ajelemaan radalla muuten vain ajankuluksi. Jesse, Jonne, Antti ja Eetu olivat saaneet äidiltä kyydin Orivedeltä asti. Pojat kertoivat käyvänsä ehkä kerran viikossa radalla. Mukavinta radalla on ajella aaltoilevista möykyistä, koska niistä saa kovimmat vauhdit. Vauhdikkaalta meno näyttikin radalla!


Maauimala on heti monitoimiareenan vierellä. Kuumana kesäpäivänä ihanaan veteen pääsee pulahtamaan ja viilentymään nopeasti pallopelien tai kuntoilun jälkeen ja lekottelemaan hiekkarannalla nauttien auringon lämmöstä. Pyyhe ja uimapuku vain mukaan ja pukukoppiin vaihtamaan uimapukua päälle!

Uimarannalta löytyi kesäisiä vieraita Helsingistä nauttimassa auringonpaisteesta ja vesileikeistä. Stella, Sini ja Nella olivat tulleet lomailemaan seudulle ja leikkivät ilmapatjalla ja hyppivät veteen laiturilta. Jukka-vaari vahti tyttöjä rannalta ja kertoi tyttöjen olevan varsinaisia vesipetoja. Mielellään tytöt esittelivätkin taitojaan vedessä.

Kiven heiton päässä tien toiselta puolelta löytyy liikennepuisto, joka on ollut huippusuosittu paikka jo 50 vuoden ajan. Kesällä 2019 liikennepuisto täytti pyöreät 50 vuotta ja juhlan kunniaksi puistossa oli tarjolla mehua ja munkkia sekä upea musiikkikonsertti Mimiltä ja Kukulta, jotka valloittivat liikuntapuiston yleisön energiallaan ja hulluttelullaan.Liikennepuistossa pääsee tutustumaan liikennesääntöihin ja harjoittelemaan polkuautoilla ajelua vaikkapa liikenneympyrässä. Auton voi tankata ja liikennevalot pysäyttävät välillä menopelit. Puistosta löytyy myös leikkikenttä keinuineen ja liukumäkineen sekä korkea kiipeilyverkko. Liikennepuiston kahviosta saa virvokkeita ja lisäksi puistossa on teemapäiviä. Iltaisin puisto on pienten polkupyöräilijöiden käytettävissä. Liikennepuistoon on mahdollista ostaa kertalippuja tai kausilippu.

Lue lisää liikennepuistosta täältä »


Muutaman minuutin kävelymatkan päässä liikuntapuistosta löytyy myös Lamminsuon DiscGolfPark, joka on ilmainen yhdeksänväyläinen frisbeegolf-puistorata. Alue hivelee silmää tunnelmallisine lampineen ja siltoineen.

Jämsän keskustan kupeesta löytyy siis monenlaista liikunnallista toimintaa pienille ja isommille. Jos vähän kauemmas vaivautuu ajelemaan, niin kesäisiä mahdollisuuksia avautuu vielä enemmän melonnasta maastopyöräilyyn ja retkeilyreiteistä poniratsastukseen!

Tervetuloa tutustumaan liikunnallisen ja kesäisen Jämsän mahdollisuuksiin!

Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia aktiviteetteihin sekä liikuntaan voit etsiä myös sivulta himosjamsa.fi.

Kysy lisää myös Himos keskusvaraamosta
puh. 020 711 9200
himoslomat@himoslomat.fi