Murtomaahiihto Himoksella

Himoksen hiihtoladut

 

Himoksen Peikkometsän latu

Perheen pienempien kanssa hiihto on tunnetusti hitaasti etenevää touhua, kun lapsia pitää aina välillä nostaa pystyyn kesken pyllähdysten. Lapsille onkin Himoksella tehty oma, helppo latunsa, jotta mielenkiinto puuhassa säilyisi mukavasti. Peikkometsän ladulla riittää ihmettelemistä perheen pienimmille hiihtäjille, latu on tasamaastoinen, pienelle ihmiselle ymmärrettävän pituinen, noin 300 metrin pituinen lenkki ja siellä on peikkoaiheisia kuvia matkan varrella.

Peikkometsän latu sijaitsee lähellä Länsirinteitä, Himoslaaksossa olevan leikkipuiston kupeessa.

Himoksen latuverkosto

Himoksella on useita latureittejä, muutamasta kilometristä yli kymmeneen kilometriin. Patalahden yli on yhteys Jämsän kaupungin ylläpitämään latuverkostoon, jossa latuja löytyy sitten 100 km verran.  Himos ei tule koskaan kilpailemaan pohjoisten hiihtolatujen kanssa, mutta hyvälumisena talvena voimme olla erittäin tyytyväisiä Himoksen latuverkostoon, joka tarjoaa liikunnallisia mahdollisuuksia Himoksella lomaileville.

Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n vuokraamosta löytyy myös hiihtoon sopivat välineet laskettelun ohella.

Latuverkosto on tehty suurelta osin niin, että laduilla onnistuu sekä perinteinen että luistelu. Kiitos latuverkostosta kuuluu Himosvuoren Latuosuuskunnalle!

Himoksen golfkentän upeat hiihtomaastot

Himoksen golfkentän vaihteleviin maastoihin on myös vuosittain ajettu upeat hiihtoladut. Hiihtoladulta näkee melkein koko ajan Himoksen rinteille, ja korkeusvaihteluidensa ansiosta golf-latu sopii peruskuntoilijalle mitä parhaiten.

Myös Himoksen Pohjoisrinteiden jylhät maisemat tarjoilevat hiihdon nautintoa. Pohjoishimokselle voi mennä hiihtäen, jokin reitin varrella saa kokeilla tiukempaakin nousua ja tiristellä hikikarpaloita. Jos taas Himoslaaksosta starttaavaa lenkkiään ei  halua aloittaa kovalla nousulla ja päättää jyrkkään laskuun, Pohjoishimoksen ladulle on mahdollista mennä myös autolla. Myös Pykälän reitti, Patapirtin lenkki ja Morvan lenkki sopivat hiihtolenkiksi laskettelu- ja ulkoilupäivän lomaan.

Jotain muutakin kuin hiihtoa?

Retkiluistelurata sijaitsee aivan Himos Centerin lähistöllä, Patalahden järven jäällä. Vuokraa retkiluistimet Himos Centeriltä, sauvoilla tai ilman – retkiluistelu on kokeilunhaluisille erilaista hiihtolenkin kaltaista liikuntaa.

Himoksella voi liikkua monella tapaa. Kuka muistaa vielä perinteisen potkukelkan? Niitä on myös vuokrattavana Himos Centerillä, joko perinteistä mallia tai sitten vähän nykyaikaisempaa. Liikunta on kaikella tapaa palkitsevaa. Sitä voi tehdä oman fiiliksen ja kunnon mukaan, yksin tai perheen kanssa.

Katso ajantasainen tilanne Himoksen latujen kunnosta täältä »

Lisätietoja hiihtoreiteistä ja latujen kunnosta saat myös Himos keskusvaraamosta!

puh. 020 711 9200 / himoslomat@himoslomat.fi