lumireinot himoksella

LumiREINOT kisattiin humoristisella fiiliksellä Himoksella

LumiREINOT kisattiin humoristisella fiiliksellä Himoksella

LumiREINOT kilpailtiin viime lauantaina Himoksella pikku pakkasessa, lumisissa maisemissa ja auringonpaisteessa. Puitteet hellivät kilpailijoita, puhumattakaan kilpailun rennosta ja humoristisesta fiiliksestä! Kilpailun kruunasi Himos Safarin kehittämät hauskat rastitehtävät, joita oli 6 km matkan varrella kahdeksan kappaletta.

Myöskin joukkueiden asuvalikoima oli aivan mahtava jälleen tänäkin vuonna! Kilpailuun lähdettiin porrastetusti neljä joukkuetta kerrallaan, 5 minuutin välein. Lähdöstä ja ajanotosta vastasi kilpailun ylituomari Harri Holli. Hän tarkasti samalla, että jokaisella kilpailijalla oli aidot Reino- tai Aino-tossut.  Edellä mainittuja tossuja on valmistettu jo 2,5 milj. kappaletta, joten kyllä sellaiset lähes jokaisen jalasta löytyivät! Ylituomari jakoi sakkominuutteja, jos tossut puuttuivat tai eivät olleet aidot.

lumireinot himoksella

 

Tänä vuonna kilpailun tehtävät olivat hyvin lumipainotteisia, koska sään puolesta se oli nyt mahdollista.  Ensimmäisenä rastina oli lankkuhiihto, sitten kannettiin jääkuutiota ja kolmantena rastina pulkalla veto.  Voimaa vaadittiin enemmän seuraavalla rastilla eli ison traktoripyörän kannossa.  Sitten reitti siirtyikin järven jäälle, jossa pelattiin alppicurlingia. Tästä matka jatkui kiipeilytehtävään, ja viimeisenä rastina ennen maalia oli vielä lumikasojen ylitys.

lumireinot himoksella

lumireinot himoksella

Pulssi nousi varmasti jokaisella rastilla, toisilla hieman enemmän ja toisilla vähemmän. Rastien välit mentiin hölkäten tai retkimielellä kävellen. Matkalla oli kuumaa mehua tarjolla, ja osalla kilpailijoista oli myös omat kisajuomat mukana. Kisatehtävät toivat parhaiten esiin yhteishengen, ilon, naurun ja hauskan yhdessäolon; huumoria ei unohdettu missään vaiheessa matkan varrella! Yhteishenki yli 30 kilpailijajoukkueen välillä syttyi jo ennen lähtölaukausta.

lumireinot himoksella

Maaliin päästyä kilpailijoille oli tarjolla buffetruoka Tupa kitchen & barissa ja yhteinen palkintojenjako Himos Areenalla. Kukaan ei pitänyt toistaan sen parempana, palkintoja saivat parhaat häntäpään kilpailijaryhmät samoin kuin etupään menijät. Se kuuluu Reino-kilpailun henkeen. Ylituomari Harri Holli piti kilpailun päätyttyä kiitospuheen, joka sai hurraahuutoja ja kannustavia kommentteja kilpailujoukkueelta toiselle. Ja kyllähän poskisuudelminkin yritettiin ylituomaria lahjoa ihan palkintojenjakoon asti.

LumiREINOT -tapahtuman osallistumismaksusta lahjoitetaan merkittävä osa Pelastakaa Lapset ry:lle, joten hyvää jaettiin tälläkin tavalla tässä upeassa kisatapahtumassa Himoksella. LumiREINOJEN lahjoitus suunnataan pääsääntöisesti Jämsän ja Keski-Suomen Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan.

Kilpailukeskuksena LumiREINOISSA toimi Himos Areena, jonne varmasti suurin osa päivän kilpailijoista ajautui vielä illan aikana. Viikonlopun bileet Jysäri Dance Weekend Himos Areenalla oli lähes loppuunmyyty, joten meno varmasti jatkui myös bileillassa Himos Areenalla aamuyön tunteihin asti.

dance weekend himos areena

dance weekend himos areena

Samaan aikaan LumiREINOJEN kanssa Himoksella järjestettiin myös Himos Winter Trail -polkujuoksutapahtuma eli Himos todella kuhisi viikonlopun aikana ihmisiä ja meininkiä. Kokonaisuudessaan paikalla oli viikonloppuna noin 400 urheilijaa Himoksen poluilla; kuka rennommin ja kuka fyysisesti enemmän rehkien.

HimosLomat järjestää LumiREINOT-joukkuekilpailun jälleen ensi vuonna helmikuun ensimmäisenä lauantaina 2.2.2019.  Samaan aikaan järjestetään myös tuttuun tapaan jälleen Dance Weekend eli menoa riittää varmasti myös ensi vuonna!

Tervetuloa jälleen ensi vuonna viettämään talvista LumiREINOT viikonloppua Himokselle!

LumiREINOT tapahtumaa ei enää Himoksella järjestetä, kiitos tapahtumaan osallistuneille!