Joogat & workshopit

Liput ja majoitus  •  Ohjaajat  •  Ohjelma  •  Info  •  Tuotteet ja hoidot

AFROTANSSI (Lilli Kastrén)

Afrikkalaisten tanssien pohjalta syntynyt afrotanssi on mukaansatempaavaa. Siinä liikutaan paljain jaloin, vapaasti tarttuvan rytmin mukaan ja tehdään lähes aerobicmainen askeltava sarja. Tanssiessa paitsi kunto nousee, myös selän ja lantion liikkuvuus paranevat. Et tarvitse aiempaa kokemusta tanssista, eikä tunnilla tuijoteta peiliin ja hiota kuvioita.

ALKU-FLOW (Maija Peltola)

Joskus on vaikea lähteä liikkeelle, aloittaa, oli kyse sitten mistä tahansa asiasta. Henkinen liikkellelähtökitka on vain liian suuri. Millä tavoin kehoa ja mieltä saa vastaanottavaisemmaksi liikuttamalla. Mistä löytää alkuun auttava voima ja mikä on sen vastavoima? Mistä keho alkaa ja loppuu? Mikä aloittaa upean viikonlopun? Tervetuloa lempeän aloitus-flown pariin herättelemään ja valmistamaan kehoa ja mieltä uusia alkuja varten.

BREATHINGMAN: SYVÄHENGITYS & DETOX (Arttu Lipsonen)

Elämän vaihtuvat kokemukset kerryttävät kehoomme jännityksiä ja tukkoisen hengityksen lisäksi koko elämä voi joskus tuntua tahmealle. Syvähengitys & Detox puhdistaa kehoa ja mieltä ja sopii sinulle, joka haluat elää luovempaa, syvempää ja täydempää elämää.
Syvähengitys & Detox -työpaja on puhdistava hengitysprosessi, jossa musiikki, liike ja syvähengitys johdattavat sinut syvälle oman itsen ääreen. Prosessi poistaa hetkellisesti päältä egon ja ajattelun suojamekanismeja ja näin emotionaalista ja mentaalista ”tavaraa” pääsee pintaan itsen syvemmiltä tasoilta. Osallistujasta riippuen, monenlaiset ohimenevät kokemukset ovat mahdollisia (fyysiset kokemukset, mielikuvat, muistot, traumat, näyt, värit, tuoksut, autuaat/hankalat tunteet, itku, nauru jne.). Hyväksyvän tiedostamisen ja purkamisen seurauksena työpajasta jää syvästi vapautunut ja puhdistunut olo, jonka hedelmät kantavat pitkälle tulevaisuuteen.
Tämä työpaja sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka ovat halukkaita kohtaamaan itsen eri tasoja hyväksyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä. Tämä kurssi ei sovellu raskaana oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville tai jos koet olevasi mieleltäsi hyvin hauras. Jos epäilet työpajan sopivuutta itsellesi, olethan yhteydessä ohjaajaan ennen ilmoittautumistasi.
”Tämä oli kyllä vaikuttavin hengitysharjoitus mihin olen törmännyt! Oli helppoa heittäytyä ja päästää kontrollista irti. Yksinkertasella rytmityksellä ja toistolla hommaa syvennettiin ja se toimi. Minulla kehossa tuntui tuikkimista ja leukaperissä värinää. Päällimmäisenä tuntemuksena minulle jäi keveys – tämä oli hieno tunne. Musiikin, liikkeen ja rytmityksen mukana pääsi helposti syventämään tuntemuksia hapesta ja energiasta. Oli jotenki helppo uppoutua mielen maailmasta, hengityksen ja kehon maailmaan. Ohjaus oli selkeää, hyvin etenevää ja mukaansa tempaavaa. Vahva suositus kannattaa kokea ja itse tuntea.” -Kimmo-

CREATIVE VINYASA WORKSHOP (Bingen Esturo Etxabe, in english)

It’s a fun, challenging and creative way to do Vinyasa, creating limitless varieties to sequence and move in a different way.  We will also add some extra acrobatic movement to the practice, working a bit on the arm balances and inversions with a touch of curiosity & exploration. This workshops is suitable for more experienced yogis.

HENGITYKSEN TEHOKURSSI (Arttu Lipsonen)

Kun hengität paremmin, voit paremmin. Tutkitusti! Tehokurssi sopii kaikille hengityksestä kiinnostuneille ja tunnet harjoitusten vaikutukset käytännössä jo heti ensimmäisellä harjoituskerralla. Aiempaa kokemusta hengittämisestä ei tarvita. Säännöllisellä hengitysharjoittelulla hallitset stressiä, parannat vastustuskykyäsi, nukut paremmin ja hyvinvoinnin tunne elämässäsi lisääntyy. Tehokurssilla opit rennon ja terveyttä edistävän tavan hengittää arjessa. Lisäksi opit lempeitä ja voimakkaampia harjoitteita, joilla katkaiset stressin, nollaat työpäivän tai keräät lisädraivia päivään tehokkaasti. Kurssi päätetään loppurentoutukseen ja kotiin viemisiksi viedään tietysti autuaan hyvä fiilis. Saat myös yksinkertaiset ohjeet, joilla voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti kotona.

HEHKU-FLOW (Maija Peltola)

Sopivan sulavat liikkeet saavat energiat virtaamaan. Anna kehon hehkua tyytyväisyyttä ja iloa. Uskalla hellittää ja liikkua sulavammin ja pehmeämmin. Hidasta, mutta niin, että liikkeet tuntuvat paremmin ja menevät syvemmälle. Muista, että liike jatkuu, vaikka fyysinen keho näyttäisi pysähtyneeltä. Päätöspäivän rauhallinen flow jättää kehonkin onnelliseksi.

KOTONA KEHOSSA (Emmi Ohraniemi & Susanna Jussila)

Anna kehosi liikuttaa sinua! Kokemuksellisessa joogatyöpajassa pysähdytään kuuntelemaan oman kehon viestejä lempeän uteliaasti eri menetelmiä hyödyntäen. Tarkoituksena on syventää suhdetta omaan kehoon ja sen sisäiseen viisauteen. Työpaja sisältää kuulostelevaa ja hidasta yin- ja flow-joogaa, vapaata liikettä, somaattisia harjoituksia ja luovaa kirjoittamista. Asanan linjausten sijaan työpajassa keskitytään kokemuksellisuuteen, siihen, miltä liike tuntuu sisältä käsin.

KUNDALIINIJOOGAN PERUSTEET (Ari Marjamäki)

Kundaliinijooga on yksi monipuolisimmista ja nopeimmin vaikuttavista joogamuodoista. Se lisää elinvoimaa, vahvistaa kehoa ja rauhoittaa mieltä. Kundaliinijooga sopii ihan tavallisille arjen ihmisille, jotka haluavat nauttia täyttä elämää terveinä ja onnellisina. Tässä työpajassa opit kaikki kundaliinijoogan yleisimmät perustekniikat: mantrat, mudrat, bandhat, pranayamat, meditaatiot, asanat ja liikesarjat, jotta voit helposti jatkaa omaa harjoitustasi kotona tai tunneilla. Työpaja ja harjoitus päättyy gong-rentoutukseen. “Onnellinen elämä on jokaisen syntymäoikeus!” – Yogi Bhajan – “Happiness is your birthright!”.

KUNDALIINIJOOGAN SYVENTÄVÄ TYÖPAJA (Ari Marjamäki)

Sukelletaan syvälle kundaliinijoogan voimakkaisiin harjoituksiin ja pidempiin meditaatioihin. Tämä työpaja sopii Kundaliinijoogan perusteisiin jo aiemmin tutustuneille (esim. aamupäivän perusteet työpajaan) ja pidempään harrastaneille. Teemme tavallista voimakkaampia harjoituksia ja pidempiä meditaatioita, joiden kautta pääset tutustumaan entistä syvemmin omaan tietoisuuteesi ja voimaasi. Pitkä gong-rentoutus vahvistaa harjoituksen voimakkaat vaikutukset. “By cleansing your mind your soul will shine through you.” – Yog Bhajan – “Puhdistamalla mielesi saat sielusi loistamaan”.

MUSTA JOOGA – DARK RIVER (Meri Mort)

Tunnelmaltaan hämärä ja musiikeiltaan tumma joogatunti kaikille ketkä nauttivat myös elämän varjopuoliin katsomisesta. Harjoitus on vaihtoehto joogalle usein niin tyypilliselle “shiny happy people” -meiningille. Harjoitus antaa mahdollisuuden tutkiskella omaa hengitystä ja olemisen tapoja tunnelmaltaan synkän ja riipaisevankin taustamusiikin tahtiin, ja tehdä tietoista varjotyöskentelyä. Kun uskaltaa kulkea hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin! Tunti virtaa rauhallisesti kuin tumma vesi.

RITUAL & PLAY – SYVEMPI YHTEYS ITSEEN JA TOISIIN (Emilia Haljala)

Yhteys itseen ja toisiin ihmisiin on suunnattoman tärkeää. Tätä yhteyttä vahvistaa leikki, tanssi, laulu, kuunteleminen, kuulluksi tuleminen, jakaminen ja ylipäätään yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Työpajassa tutustumme erilaisten rituaalien maailmaan liikkeen, leikin ja läsnäolon kautta sekä itsenäisesti että ryhmän kanssa. Ravistelemme vanhoja toimintatapojamme ja herättelemme uusia. Voit osallistua työpajaan yksin, kaverin tai kumppanin kanssa.
”Kun oivallamme että meillä on yhteinen alkuperä, että unelmamme, toiveemme ja pelkomme kumpuavat samasta lähteestä, huomaamme olevamme osa samaa olemassaolon ihmettä. Kun olemme valmiit jakamaan sisäistä rikkauttamme, luomme ympärillemme rakkauden ja viisauden ilmapiirin ja tulemme osaksi ikuisuutta.” -OSHO

VAPAA LIIKE & INTUITIIVINEN KIRJOITTAMINEN: KEHOSI TAIKAVOIMA (Katri Syvärinen)

Kehosi välityksellä aistit tunteesi ja sen, mitä ne haluavat sinulle kertoa. Kun jokainen solusi on hereillä ja hengittää vapaasti, olet aidosti elossa ja läsnä itsessäsi. Tämä vapauttava ja inspiroiva workshop sopii sinulle, joka haluat opetella kuulemaan kehosi viestejä ja purkaa tukoksia elinvoiman tieltä. Harjoitus on yhdistelmä vapaata, tutkiskelevaa liikettä ja intuitiivista kirjoittamista (muistikirja ja kynä mukaan!). Molemmat menetelmät auttavat sinua päästämään irti turhista odotuksista ja löytämään itsestäsi jotain uutta.

YANG BECOMES YIN (Jarna Paalanen-Flyktman)

Harjoitus yhdistää Yangin ja Yinin, niiden ikuisen vuoropuhelun kehossamme, elämässä, maailmassa, kaikessa. Energian ja pysähtymisen tasapaino, Yang Yinissä, Yin Yangissa, molemmissa on molempaa. Tasapainon kokeminen harjoituksessa: vasen-oikea, ylä-ala, edessä-takana. Oman akselimme ympärillä, omalla paikallamme; “niin kuin ylhäällä, niin alhaalla”. Koemme harjoituksen siirtyvän asteittain energian sykkeestä hiljaisuuteen, olemiseen, hengityksen hidastumiseen. Löydämme tasapainon, tyhjentymisen, puhdistumisen. Työpajassa läpikäytävä harjoitus on teknisesti melko helppo mutta keskittävä ja meditatiivinen. Harjoitus päättyy pitkään loppurentoutukseen, jonka myötä laskeudumme elokuun iltaan.

YIN TURNS INTO YANG (Jarna Paalanen-Flyktman)

Lähdemme harjoitukseen aamuviileinä, havainnoiden asanoiden syntymistä kehoomme, siirrymme asana asanalta niiden yangisempiin ilmenemismuotoihin, ja yhdistämme näin kehossamme ja hengityksessämme pysähtymisen ja energian virtauksen, tuloksena tasapaino tekemisen ja olemisen välillä. Säilytämme harjoituksemme kautta valon ja energian pimenevässä loppukesässä, huomaamme pimeyden kauneuden, valon vastinparina. Työpajan harjoitus alkaa hitaasti, ja muuttuu loppua kohti dynaamisemmaksi. Teknisesti helppo, mutta energisoiva ja lämpöä nostattava kokonaisuus. Harjoitus päättyy nadi shodhana hengitysharjoitukseen sekä energiankiertomeditaatioon, yangin ja yinin yhdistämiseen. Tässä työpajassa saat eväitä säilyttää tasapaino olemisen ja tekemisen välillä omassa arjessa alkavana syyskautena.

YONI YOGA – VILLIN VOIMAN JOOGA (Meri Mort)

Jokaisen naisen sisällä piilee ikiaikainen elämänvoima, joka on koko hyvinvoinnin ydin. Omaan syklisyyteen tutustumalla ja kuunvaiheita seuraamalla voi oppia kunnioittamaan kehonsa viisautta ja tuoda lisää nautintoa kaikkiin elämänvaiheisiin. Mehukkaassa harjoituksessa kutsumme elämään runsautta, nautintoa, rakkautta, hyvinvointia ja sydämen yhteyttä! Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla ja inspiroivalla liikkeellä. Saat ideoita kotiharjoitukseesi, joko tehtäväksi yoni eggin kanssa tai ilman. Tule lumoutumaan kehosi villistä voimasta!

360° TRAINING METHOD®️ (Bingen Esturo Etxabe, in english)

360° Yoga is a dynamic Yoga, based on the exploration of the space around you & inside you. It offers possibilities in each asana to expand the movement in lenght, width & height in a organic way. 360° also helps to build a functional & healthy fascial system within the body. The practice is a mindful journey through each asana where there is no end nor beginning, where the connection between the asanas is never lost. We challenge the body and mind in creative yet original way. Recommended for anyone who wants to challenge his body in 3D, improve breath capacity and work holistically differents areas of their body

360° DUO YOGA️ (Bingen Esturo Etxabe, in english)

In 360° Duo Yoga workshop we will be assessing and helping to go deeper into the 360° practice by working together with a partner. This practice creates a deep bond between the partners who work together, in different levels. Gaining deeper layers of empathy and mutual understand with the help of touch, breathing and sensing.
360° Yoga is a dynamic yoga, based on the exploration of the space around you & inside you. It offers possibilities in each asana to expand the movement in lenght, width & height in a organic way. 360° also helps to build a functional & healthy fascial system within the body. The practice is a mindful journey through each asana where there is no end nor begging, where the connection between the asanas is never lost. We challenge the body and mind in creative yet original way. It is more teaching oriented version of the. You can join the workshop also without a partner, we will take even number of participants.

Himos Keskusvaraamo |  020 711 9200  |  himoslomat@himoslomat.fi