Joogat & Workshopit

Sitovat ilmoittautumiset workshopeihin tulee toimittaa Himos keskusvaraamoon 8.8.2019 mennessä (himoslomat@himoslomat.fi).

Tutustu workshopien ohjaajiin täällä »

Katso tapahtuman ohjelma »

Workshopit

”Ihastu itseesi” on neljän flow:n sarja, jossa tutustutaan läsnäoloon liikkeessä eri teemojen kautta. Voit osallistua mihin tahansa yksittäiseen workshopiin.

Havahtuminen – flow (Maija Peltola)
Ajatukset pyörivät siinä mitä kukakin sanoi eilen, mitä tapahtui. Mitä pitäisi tehdä vielä tänään, huomenna, jonakin päivänä. Energia kuluu muualla oloon, tuntuu vaikealta olla tässä hetkessä. Ravistellaan, todennetaan, ollaan tyytyväisiä siihen mitä on nyt. Pyydetään lempeästi kehoa olemaan läsnä, kerätään palaset yhteen. Ei yritetä mitään, tarkkaillaan ja havainnoidaan tätä hetkeä. Liikutaan ja rentoudutaan, ehkä vähän hassutellaan. Tässä hetkessä on kaikki.

Avautuminen ja antautuminen -flow (Maija Peltola)
Rakastun tähän hetkeen, tahdon lisää ja enemmän. Mitä enemmän availen, sitä enemmän avaudun. Tahdon enemmän. Rakastun enemmän, itseeni, kykyihini, olemukseeni. Mennään syvemmälle, annetaan meille vähän vauhtia. Antaudutaan liikkeeseen ja taaksetaivutuksiin pehmeän dynaamisesti.

Minä itse voiman lähteenä -flow (Maija Peltola)
Mistä ammennan voimaa väsyneenä? Nykymaailman vaatimukset ajavat meidät tekemään enemmän kuin jaksamme ja pelkästään vaatimusten ajatteleminen väsyttää. Voiman lähde, generaattori, on meidän keskustassa. Se tarvitsee vain käynnistää ja sillä voimalla jaksaa tehdä joogaa ja muuttaa maailmaa oman osuutensa verran, ilman että voimat kuluvat loppuun. Herätellään omaa voimaa ja annetaan sen virrata.

Tasapaino -flow (Maija Peltola)
Mihin energiat katoavat? Käytänkö liikaa voimaa, puskenko fyysiset suoritteet, mielipiteet, toimintatavat läpi voimalla, vaikka kaikki toimisi paljon hienovaraisemmalla tavalla yhtä hienosti? Tai sanooko mieli, että luovutan, tuo ei sovi minulle tai en edes aloita tuota, koska minulla ei kuitenkaan ole voimia. Voinko tehdä kaiken saman mitä ennenkin, mutta säästää energiaa vielä moneen muuhun? Luotanko, että pystyn? Uskallanko nojata, tukeutua, luottaa kehooni puskematta tai luovuttamatta? Neuvotellaan kehon kanssa, nautitaan ja etsitään tasapainoa.

Pranayama workshop (Asha Piotelat)
Pranayama is the science of breathing. On this workshop we learn concentration, detachment and meditation. This workshop is suitable for everyone who is interested in expanding their knowledge of breathing techniques and the benefits.

Äänimalja -workshop (Päivi Roiha)
Työpaja antaa sinulle fyysisen kosketuksen harmonisten äänten ja värähtelyn maailmaan äänimaljojen kautta. Saat kokea miten maljan sointi ja värähtely kämmenelläsi vaikuttavat koko kehoosi, hiljentäen samalla hellästi mielesi. Työpajan päätteeksi sinut kutsutaan sointurentoutukseen; äänimaljoja ja gongia soittaen, matkalle rajattoman tilan maailmaan, unen ja valvetilan rajamaille. Sointurentoutus kuuluu syvärentouttavaan ääniresonanssimetodiin, joka tuottaa kokonaisvaltaisesti hyvää oloa sekä kehoon että mieleen. Tutkitusti kehon ja mielen rentoutuessa virkeys- ja energiataso lisääntyvät, stressitaso laskee, tasapainoisuus, levollisuus ja unenlaatu paranevat sekä itsetuntemus vahvistuu.

Kaverijooga (Emilia Haljala ja Maija Leino)
Kaverijoogassa yhdistyy antamisen ja vastaanottamisen ilo sekä lempeän yhteyden luominen toiseen ihmiseen. Mitä on tuntea oma hengitys ja syke? Entä miten huomioida toisen hyvä olo? Workshopissa työskennellään yhdessä parin kanssa ja vuorotellen paria avustaen. Harjoittelemme kontaktia, vuorovaikutusta ja luottamusta. Asanat ovat leikkisiä ja luovia. Voit tulla joko elämäsi kaverin eli itsesi, ystäväsi tai partnerisi kanssa tai saada ryhmästä kaverin pariksesi. Otamme parillisen määrän osallistujia.

Your Mess is Your Message / KAAOKSEN JOOGA (Katri Syvärinen)
Sielun matkalla vastoinkäymiset eivät ole esteitä tai edes hidasteita vaan nimenomaan itse matka. Teema ja oppiläksy, joka elämässäsi toistuu, kasvattaa sinua kohti tehtävääsi: kaaos voikin olla kauneinta ja tärkeintä, mitä koet. Tässä workshopissa pääset tarkastelemaan elämäsi polkua inspiroivasta näkökulmasta. Harjoituksessa yhdistyvät meditaatio, intuitiivinen kirjoittaminen ja yksinkertainen, voimaannuttava asanaharjoitus. Ne auttavat sinua kirkastamaan ainutlaatuista energiaasi ja elämäntehtävääsi.

Yoni Yoga (Meri Mort)
Jokaisen naisen sisällä piilee ikiaikainen elämänvoima, joka on koko hyvinvoinnin ydin. Tervetuloa kutsumaan elämään runsautta, nautintoa, rakkautta, hyvinvointia ja sydämen yhteyttä! Joko lantiopohjaa energisoivat, hellivät ja rentouttavat Yoni egg:it, eli kristallikuulat ovat sinulle tuttuja? Lähestymme kehomme viisautta hengitysharjoituksilla, jakamisella ja Yoni Yogalla! Teemme mehukkaan, kaikille sopivan lempeän harjoituksen, josta saat inspiroivia ideoita kotiharjoitukseen, joko tehtäväksi kristallikuulan kanssa tai ilman. Tule lumoutumaan kehosi villistä voimasta ja tuo lisää nautintoa kaikkiin elämänvaiheisiin. Sinulla ei tarvitse olla omaa kristallikuulaa, teemme harjoituksen ilman. Merillä on mukanaan Yoni eggejä myytävänä session jälkeen.

Powerjooga (Lilli Kastrén)
Powerjooga on dynaaminen, lämmittävä ja energisoiva tunti, missä mennään oman hengityksen virran mukana. Tehdään vahvistavia liikkeitä ja parannetaan lihaskuntoa, notkeutta sekä tasapainoa. Powerjooga tunneilla hikoillaan ja lopuksi tehdään loppurentoutus.

Afrotanssi (Lilli Kastrén)
Afrikkalaisten tanssien pohjalta syntynyt afrotanssi on mukaansatempaavaa. Siinä liikutaan paljain jaloin, vapaasti tarttuvan rytmin mukaan ja tehdään lähes aerobicmainen askeltava sarja. Tanssiessa paitsi kunto nousee, myös selän ja lantion liikkuvuus paranevat. Et tarvitse aiempaa kokemusta tanssista, eikä tunnilla tuijoteta peiliin ja hiota kuvioita.

Luontoyhteys (Paula Mattila ja Karoliina Laakso)
Luontoyhteystyöpajassa rauhoitumme yhdessä aistimaan ja tutkimaan niin sisäistä kuin ulkoista luontoa ja niiden vuorovaikutusta. Kun avaudumme kokemaan elämää itsessämme ja ympärillämme tässä ja nyt, mitä löydämme? Vahva ja läsnäoleva yhteys luontoon rauhoittaa kehoa ja selkiyttää sekä mieltä että tunne-elämää, mahdollistaen yhä luovemman ja välittömämmän vuorovaikutuksen. Työpajassa herättelemme ensin kehoa ja aisteja rentoutuneeseen läsnäoloon ohjatun meditatiivisen osuuden avulla, ja nautimme sitten sekä omasta että jaetusta luontoyhteydestä yksilö- ja ryhmäharjoituksin. Työpaja soveltuu kaikille, ja tarjoaa myös vinkkejä luontoyhteyden ylläpitämiseen kaupunkiympäristössä!

Integral Yoga hatha ® (Maija Leino)
Kokonaisvaltainen joogaharjoitus, jonka luoja on Sri Swami Satchidananda. Integral yogan tavoite antaa harjoitteita keholle, jotta keho olisi mahdollisimman kivuton, mielelle, jotta se rauhottuisi, hengitykselle, joka vaikuttaa emotionaalisuuteemme – ja tulla tietoiseksi näiden vaikutuksista toisiinsa. Tavoitteena on yhteensovittaa keho, mieli ja henki, yhdistämällä fyysiset harjoitteet ja filosofiset lähestymistavat elämään, kehittämään yksilöiden fyysisiä, emotionaalisia, älyllisiä ja hengellisiä ulottuvuuksia. Integral harjoitus tarjoaa ääniharjoituksia mantroja, Netravyamamam silmäharjoituksen, asanoita (dynaamisena aurinkotervehdyssarjana sekä staattisesti tehden asanoita seisten, makuulla, kiertäen, ylösalaisin)Yoga Nidra syvärentoutusharjoitus, Pranayama hengitysharjoituksia ja maistiaisen meditaatiosta. Integral yoga avoin harjoitus sopii kaikille.
Teitä on monia, Totuus on yksi. ~
Easeful body, Peaceful mind, Useful life
– Sri Swami Satchidananda

Hathajoogaa selälle (Ulla-Maija Rönkä)
Hathajoogaa selän hyvinvoinniksi ja ohjattu fyysisiä jännityksiä vähentävä ja mieltä rauhoittava syvärentoutus. Huom. Syvärentoutus tehdään selinmakuulla mukavassa asennossa. KIpuselkäisille on tarvittessa vaihtoehtoisia asentoja. Lämmin kiristämätön vaatetus tai lisäksi peite on tarpeen lämpimänä pysymisen takia.

Hathajooga notkistaa (Ulla-Maija Rönkä)
Tunti alkaa notkistavalla ja hengitystä helpottavalla hathajoogalla. Harjoitus päätyy fyysisesti rentouttavaan ja mieltä rauhoittavaan jooganidraan, joka johdattelee tietoisen levon ja valppauden tilan kautta sisäiseen harmoniaan. Huom. Jooganidra tehdään selinmakuulla mukavassa asennossa. Lämmin kiristämätön vaatetus tai lisäksi peite on tarpeen lämpimänä pysymisen takia.

Psoas – sielun lihas (Magnus ja Riitta Appelberg)
Tämä workshop on Rööperin aamujoogan kestohitti ja se kehittyy ja elää vuodesta toiseen. Saat kattavan tiedon Psoaksesta, lonkankoukistajasta, sen rakenteesta ja toiminnasta. Tämän jälkeen tutkimme ja harjoittelemme millä tavalla Psoasta voidaan vapauttaa ja vahvistaa toimimaan paremmin niin, että joogaharjoitus ja koko elämä olisi himpun verran helpompaa. Jokaisessa jooga-asanassa Psoaksen tiedostaminen auttaa saavuttamaan paremman vakauden, rauhan ja tehokkaamman venytyksen. Aktivoimme, vahvistamme ja rentoutamme sitä vuorotellen jotta se vapautuisi hoitamaan tekemään työnsä hyvin. Teemme Psoaksen kannalta todella tehokkaita ja vahvistavia venytyksiä ja tutkimme sen toimintaa eri avainasanoissa. Vapaa Psoas antaa myös rennon, vankan ja hiljaisen olon. Runollisemmin sanottuna Psoas on sielun lihas, koska se rauha, mitä saavutetaan Psoaksen rentouduttua, on niin taivaallinen.

Kundaliinijoogasta elinvoimaa (Ari Marjamäki)
Kundaliinijoogaa tavallisille ihmisille, jotka haluavat elää täyttä elämää. Kundaliinijooga on yksi monipuolisimmista ja nopeimmin vaikuttavista joogamuodoista. Se lisää elinvoimaa, vahvistaa fyysistä kehoa ja rauhoittaa mieltä. Kundaliinijooga sopii ihan kaikille tavallisille ihmisille ja sen suosio on nopeassa kasvussa myös Suomessa. Tässä työpajassa opit kaikki kundaliinijoogan yleisimmät perustekniikat: mantrat, mudrat, bandhat, pranayamat, meditaatiot, asanat ja liikesarjat, jotta voit helposti jatkaa omaa harjoitustasi kotona tai tunneilla.
“Onnellinen elämä on jokaisen syntymäoikeus!” – Yogi Bhajan – “Happiness is your birthright!”

Kundaliinijooga ja chakrat (Ari Marjamäki)
Yksi kundaliinijoogan tärkeimmistä käsitteistä ja työkaluista on Chakra-järjestelmä eli joogiset energiakeskukset kehossa. Työpajassa tutustut tarkemmin kundaliinijoogan kahdeksan eri chakran ominaisuuksiin. Lisäksi opit miten voit monipuolisten harjoitusten avulla vahvistaa ja tasapainottaa chakrojen toimintaa. Kun kaikki chakrat ovat tasapainossa ja vahvoja, elämänenergia pääsee virtaamaan vapaasti ja voit nauttia onnellisesta ja terveellisestä elämästä.
“Tavoitteena terveellinen, onnellinen ja pyhä elämä!” – Yogi Bhajan – “Living Healthy, Happy and Holy life!”

Jooga ja luovuus (Emilia Haljala)
Luovan ajattelun harjoittaminen tuo meitä lähemmäksi todellista minäämme ja tarjoaa mahdollisuuden vapaampaan itseilmaisuun. Joogan rauhoittaessa kehoa ja mieltä luodaan tyhjää tilaa uusille ideoille ja ajatuksille. Mitä luovuus merkitsee juuri minulle? Mikä on oma tapani ammentaa luovuutta? Workshopissa keskitymme aluksi rauhallisiin maadoittaviin harjoitteisiin, joista jatkamme helppoihin mutta hieman dynaamisempiin asanoihin. Harjoitteiden kautta jokainen pääsee tutkiskelemaan omaa luovaa potentiaaliaan ja sen merkitystä. Avaamme aistejamme musiikin ja liikkeen avulla ja annamme mielikuvituksen lentää! Workshop sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin joogeille sekä kaikille luovuudesta kiinnostuneille.

Align the Spine! in English (Rich Logan)
This course will be designed to highlight the practical application of how to bring better alignment to our students through adjustment of the spine and the pelvis as it relates to the spine. We will explore safe ways to be present with our students with mindful touch focusing on what I call bone energy. Whether you are a new teacher or a seasoned pro, there will be something for everyone.

Inversion workshop in English (Rich Logan)
Obsession with Inversions: Get upside down safely. Inversions provide us a multitude of benefits but can be harmful if our alignment is compromised. Learn to explore your body, breath and mind from a different point of view. Learn to safely explore “The Inward Postures” using techniques that will give you more time to explore the effects these poses create for us. We will warm up with alignment based asana and sun salutes to understand our unique tensions and habits in the Body and Mind, with an intention to balance those re-actions, as they tend to worsen when upside down. Then we will bring that new awareness into a world that seems completely upside down. Bring a strap!

Himos Keskusvaraamo |  020 711 9200  |  himoslomat@himoslomat.fi