Tuntikuvaukset 2022

Liput ja majoitus  •  Ohjaajat  •  Ohjelma  •  Info  •  Tuotteet ja hoidot

AAMUSADHANA (Ari Marjamäki)

Aikainen 2,5 tunnin aamuharjoitus, jota kundaliinijoogit tekevät samaan tapaan kaikkialla maailmassa. Se koostuu kolmesta osasta: Ensin lausutaan pyhä runoteos “Japji Sahib”, jota kutsutaan myös Sielun Lauluksi (noin 30 min). Sen jälkeen tehdään normaali fyysinen kundaliinijoogaharjoitus (noin 60 min). Lopuksi on vielä mantrameditaatio (noin 60 min), jossa lauletaan seitsemän kaunista vesimiehen ajan mantraa musiikin säestyksellä. Aamusadhana on hyvin voimakas, kehoa, mieltä ja sielua puhdistava kokemus, joka antaa uutta energiaa koko päivän ajaksi.

BREATHINGMAN: HENGITYKSEN TEHOKURSSI (Arttu Lipsonen)

Tämä hengitystyöpaja on ollut kestosuosikki ympäri Suomea!

Tehokurssilla opit rennon ja terveyttä edistävän 24/7 arkihengitystavan, joka auttaa elimistöäsi toimimaan paremmin ja jolla saat rentoutta arkeesi. Lisäksi opit lempeitä ja voimakkaampia harjoitteita, joilla katkaiset stressin, nollaat työpäivän tai keräät lisädraivia päivään tehokkaasti. Kurssi päätetään ihanaan loppurentoutukseen ja kotiin viemisiksi viedään tietysti autuaan hyvä fiilis. Säännöllisellä harjoittelulla hallitset stressiä, parannat vastustuskykyäsi ja nukut paremmin. Jokaisen vuorokauden aikana hengität helposti 20 000 sisään- ja uloshengitystä. Siksi hengityksen laatuun on tärkeää kiinnittää huomiota. Kokeneen huippuvalmentajan ohjauksessa opit maailman parhaat ja tutkituimmat hengitystekniikat turvallisessa ja rauhallisessa ilmapiirissä. Kun hengität paremmin, voit paremmin – tutkitusti.

 GONG SPA™ / Sound healing (Jagaspace)

We are happy to share with you deep and relaxing Gong Vibes. Gong SPA™ is a perfect tool to help release tensions and charge ourselves. This will contribute to increasing creativity and multiplies the activity of the immune system.

HOITAVAN ÄÄNEN KONSERTTI (Lotta Maija)

Hoitavan äänen konsertissa pääset lepäämään musiikin lempeässä läsnäolossa. Luonnon syvästä sylistä kumpuava musiikki ja Lotta Maijan hoitava ääni luovat tilan, missä saat olla kannateltuna ja päästää irti. Hän luo kitaran, huilun ja äänensä kautta turvallisen tilan ja saattelee kuulijan oman luontonsa ja tunteiden äärelle. Lotta Maijan musiikkia on kuvailtu herkäksi ja avaavaksi, sekä oman musiikki-inspiraation herättäväksi.

ILMAN JA VEDEN FLOW (Jarna Paalanen-Flyktman)

Ilmavaa, virtaavaa, orgaanista liikettä alkukesän energioissa – hengityksen ja liikkeen flown yhdistyessä elinvoimasi uudistuu ja näet itsesi arvokkaana, vapaana, omana itsenäsi, ehkä vähän villinäkin?

KOTONA KEHOSSA- JOOGATYÖPAJA (Emmi Ohraniemi & Susanna Jussila)

Anna kehosi johdattaa sinut kotiin. Kun olemme läsnä kehossamme, olemme läsnä tässä hetkessä. Kokemuksellisessa joogatyöpajassa pysähdytään kehollisen kokemisen äärelle eri menetelmiä hyödyntäen. Työpaja on matka, jonka aikana kuljemme asanoiden, vapaan liikkeen ja hermostoa rauhoittavien somaattisten harjoitusten avulla kohti itseä. Tarkoituksena on levätä liikkeessä, ja syventää suhdetta omaan kehoon ja sen sisäiseen viisauteen. Työpaja sisältää kuulostelevaa ja hidasta yin- ja flow-joogaa, vapaata liikettä, rauhoittavia somaattisia harjoituksia sekä luovaa kirjoittamista. Ohjaajina toimivat kehoyhteydestä voimaa ammentavat joogaopettajat ja Kotona kehossa -kirjailijat Emmi Ohraniemi (Authentic Flow Yoga Teacher 300h) ja Susanna Jussila (Yoga and Mindfulness Teacher 300h, Embodied Yin Teacher 60h).

MIKSI RAJOJEN ASETTAMINEN ON TÄRKEÄÄ? -työpaja (Noora Lintukangas)

Olemme yhtä – ja samalla erillisiä olentoja. Ykseys on tietyllä tavalla rajattomuutta, mutta paradoksaalista kyllä se edellyttää selkeitä rajoja. Jokaisen on tarkoitus kasvaa omaksi autenttiseksi itsekseen ja ilmentää elämää juuri sillä hienovaraisella vivahteella, jota kukaan muu ei voi samalla tavalla ilmentää. Tällainen autenttisuus kypsyy vain rakastavien rajojen sisäpuolella. Miten rajoja asetetaan? Ja miten joustavat rajat voivat olla? Miksi rajatyöskentely on tärkeää? Työpajassa lähestytään aihetta niin teorian kuin henkisten harjoitusten kautta.

MUSTA JOOGA – DARK RIVER (Meri Mort)

Kun välillä kulkee hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin. Tunnelmaltaan hämärä ja musiikeiltaan tumma joogatunti kaikille ketkä nauttivat myös elämän varjopuoliin katsomisesta. Harjoitus on vaihtoehto joogalle usein niin tyypilliselle ”shiny happy people” -meiningille. Harjoitus antaa mahdollisuuden tutkiskella omaa hengitystä ja olemisen tapoja tunnelmaltaan synkän ja riipaisevankin taustamusiikin tahtiin, ja tehdä tietoista varjotyöskentelyä. Kun uskaltaa kulkea hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin! Tunti virtaa rauhallisesti kuin tumma vesi.

SAUNAYOGA (Saunayoga International)

Saunayogan liikkeet pohjautuvat eri joogalajeihin ja ne tehdään noin 50 asteen lämmössä lauteilla istuen. Osa liikkeistä poistaa kireyksiä niska-hartiaseutua, selkärankaa ja lonkkia ympäröivistä lihaksista. Toiset liikkeet taas vahvistavat keskivartalon ja jalkojen lihaksia. Saunan lempeä lämpö sulattaa tehokkaasti jännityksiä. Huomaat harjoituksen suotuisat vaikutukset jo yhden kerran jälkeen.

Ohjatut Saunayoga-harjoitukset kestävät 30-45 minuuttia. Harjoitus sopii kaikille eikä liikkeiden tekeminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta.

STRESSIN JA RENTOUDEN OPTIMAALINEN YHDISTELMÄ ON ELINVOIMAA (Noora Lintukangas)

Stressin haitoista puhutaan paljon, mutta stressi ei ole läpeensä paha asia. Itsensä haastaminen ja kaikkensa antaminen ovat joskus hyvinkin positiivista. Mutta stressistä on osattava päästää irti. Kun stressiä seuraa sopivanlainen rentoutus, tuo näiden kahden ääripään suhde elämään ennennäkemätöntä elinvoimaa ja elämäniloa. Kuinka päästää irti stressistä, opetella rentoutumista ja kutsua elinvoimaa? Tunnilla tehdään kundaliinijoogaperinteen harjoituksia, joiden tarkoitus on tuoda elämään sopivasti paineensietoa, reilusti palautumista ja rutkasti elinvoimaa. Tunnilla liikutetaan kehoa, hengitetään virtaavasti, rentoudutaan syvästi ja meditoidaan rauhallisesti.

TAIKAELÄMÄÄ-työpaja (Katri Syvärinen)

Onko sinun vaikea pysähtyä kuulemaan itseäsi arjessa? Miten luoda pyhiä hetkiä kiireiden keskelle? Taikaelämää-työpajassa palautat yhteyden itseesi, kehoosi ja elämän luonnollisiin sykleihin. Kehoa ja mieltä hoitavien harjoitusten avulla pääset kysymään, mitä sinulle oikeastaan kuuluu – ja miten ohjata energiaa haluamaasi suuntaan. Työpajassa opit yhdistämään kauniisti kehollisuutta, korttien kanssa työskentelyä sekä intuitiivista kirjoittamista. Ota mukaan muistikirja & kynä, ja jos sinulla on jo käytössä jokin korttipakka, tuo sekin! (Paikalla on joitakin korttipakkoja lainaan, ja halutessasi voit myös ostaa oman.) Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja. Tule ammentamaan välineitä taikaelämäsi luomiseen.

TRADITIONAL HATHA YOGA in English (Asha)

The word Hatha is made up of two words ’Ha’ and ’tha’ where ’Ha’ represents mental energy and ’Tha’ represents prana, the vital energy. So, Hatha Yoga means the union of the pranic and the mental forces. The aim of Hatha yoga is to have mastery over the body and mind. Hatha yoga stems from a deep understanding of mechanics of the body, and uses yogic postures, such as yoga asanas, to enable the system to sustain higher dimensions of energy. By practicing this profound science, one can change and enhance the way they think, feel and experience life. Hatha yoga is about creating a body which is not an obstacle but a stepping stone in the progress towards blossoming into your ultimate possibility.

UNLOCKING MAGIC (Katri Syvärinen)

Sinussa on taikavoimaa. Joskus se vain piiloutuu roolien ja rajoittavien uskomusten taakse. Joogapolku on parhaimmillaan matka, joka ohjaa sinua laskeutumaan itseesi, sukeltamaan pinnan alle ja vapauttamaan ainutlaatuista elämän energiaa. Tule nauttimaan ensimmäisestä festari-illasta taianomaisessa tilassa, jossa yhdistyy Katrin meditatiivinen puhe ja rentouttavat lepoasanat. Sen jälkeen harjoituksessa seikkaillaan uteliaasti yin-joogan pitkien venytysten sekä yksinkertaisten flow-asanoiden välillä. Hetkittäin päästetään irti kaikista muodoista ja annetaan kehon ilmaista omaa taikaansa vapaassa liikkeessä. Sopii kaikentasoisille: jokainen voi toteuttaa harjoitusta itseään kuunnellen ja kunnioittaen. Tämä harjoitus on elämys, jota ei kannata jättää väliin!

Himos Keskusvaraamo |  020 711 9200  |  himoslomat@himoslomat.fi