Tuntikuvaukset 2021

Liput ja majoitus  •  Ohjaajat  •  Ohjelma  •  Info  •  Tuotteet ja hoidot

AAMUSADHANA (Ari Marjamäki & Kajsa Ekroos)

Aikainen aamuharjoitus, jota kundaliinijoogit tekevät samaan tapaan kaikkialla maailmassa. Se koostuu kolmesta osasta: Ensin lausutaan pyhä runoteos “Japji Sahib”, jota kutsutaan myös Sielun Lauluksi (noin 30 min). Sen jälkeen tehdään normaali fyysinen kundaliinijoogaharjoitus (noin 60 min). Lopuksi on vielä mantrameditaatio (noin 60 min), jossa lauletaan seitsemän kaunista vesimiehen ajan mantraa musiikin säestyksellä. Aamusadhana on hyvin voimakas, kehoa, mieltä ja sielua puhdistava kokemus, joka antaa uutta energiaa koko päivän ajaksi

BREATHINGMAN: SYVÄHENGITYS & DETOX (Arttu Lipsonen)

Elämän vaihtuvat kokemukset kerryttävät kehoomme jännityksiä ja tukkoisen hengityksen lisäksi koko elämä voi joskus tuntua tahmealle. Syvähengitys & Detox puhdistaa kehoa ja mieltä ja sopii sinulle, joka haluat elää luovempaa, syvempää ja täydempää elämää.
Syvähengitys & Detox -työpaja on puhdistava hengitysprosessi, jossa musiikki, liike ja syvähengitys johdattavat sinut syvälle oman itsen ääreen. Prosessi poistaa hetkellisesti päältä egon ja ajattelun suojamekanismeja ja näin emotionaalista ja mentaalista ”tavaraa” pääsee pintaan itsen syvemmiltä tasoilta. Osallistujasta riippuen, monenlaiset ohimenevät kokemukset ovat mahdollisia (fyysiset kokemukset, mielikuvat, muistot, traumat, näyt, värit, tuoksut, autuaat/hankalat tunteet, itku, nauru jne.). Hyväksyvän tiedostamisen ja purkamisen seurauksena työpajasta jää syvästi vapautunut ja puhdistunut olo, jonka hedelmät kantavat pitkälle tulevaisuuteen.
Tämä työpaja sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka ovat halukkaita kohtaamaan itsen eri tasoja hyväksyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä. Tämä kurssi ei sovellu raskaana oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville tai jos koet olevasi mieleltäsi hyvin hauras. Jos epäilet työpajan sopivuutta itsellesi, olethan yhteydessä ohjaajaan ennen työpajan alkua.

 GONG SPA™ / Sound healing (Jagaspace)

We are happy to share with you deep and relaxing Gong Vibes. Gong SPA™ is a perfect tool to help release tensions and charge ourselves. This will contribute to increasing creativity and multiplies the activity of the immune system.

HEHKU-FLOW (Maija Peltola)

Sopivan sulavat liikkeet saavat energiat virtaamaan. Anna kehon hehkua tyytyväisyyttä ja iloa. Uskalla hellittää ja liikkua sulavammin ja pehmeämmin. Hidasta, mutta niin, että liikkeet tuntuvat paremmin ja menevät syvemmälle. Muista, että liike jatkuu, vaikka fyysinen keho näyttäisi pysähtyneeltä. Päätöspäivän rauhallinen flow jättää kehonkin onnelliseksi.

KOTONA KEHOSSA- JOOGATYÖPAJA (Emmi Ohraniemi & Susanna Jussila)

Anna kehosi johdattaa sinut kotiin. Kun olemme läsnä kehossamme, olemme läsnä tässä hetkessä. Kokemuksellisessa joogatyöpajassa pysähdytään kehollisen kokemisen äärelle eri menetelmiä hyödyntäen. Työpaja on matka, jonka aikana kuljemme asanoiden, vapaan liikkeen ja hermostoa rauhoittavien somaattisten harjoitusten avulla kohti itseä. Tarkoituksena on levätä liikkeessä, ja syventää suhdetta omaan kehoon ja sen sisäiseen viisauteen. Työpaja sisältää kuulostelevaa ja hidasta yin- ja flow-joogaa, vapaata liikettä, rauhoittavia somaattisia harjoituksia sekä luovaa kirjoittamista. Ohjaajina toimivat kehoyhteydestä voimaa ammentavat joogaopettajat ja Kotona kehossa -kirjailijat Emmi Ohraniemi (Authentic Flow Yoga Teacher 300h) ja Susanna Jussila (Yoga and Mindfulness Teacher 300h, Embodied Yin Teacher 60h).

KUNDALIINIJOOGAA JA SHAKTITANSSIA LEMPEÄSTI  (Ari Marjamäki & Kajsa Ekroos)

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi ja se on hyvin kokonaisvaltainen ja nopeasti vaikuttava joogamuoto, jossa käytetään kaikkia joogan eri tekniikoita ja menetelmiä. Shaktitanssi (Shakti Dance®) on tanssin joogaa – ainutlaatuinen menetelmä, joka tuo harmonisesti yhteen joogan, energiatyöskentelyn ja tanssin.
Teemme aloittelijoille sopivan lempeän rauhallisen kundaliinijoogaharjoituksen shaktitanssin elementtejä hyödyntäen livemusiikin säestyksellä. Keskitymme herättelemään kehoa ja mieltä lempeästi, vapauttaen mahdollisia jännityksiä ja tukoksia, tavoitteena saada energia virtaamaan vapaasti. Pyrimme laskeutumaan mielen tasolta sydäntietoisuuteen, jotta olemme valmiina ottamaan vastaan tulevien festivaalipäivien tarjoaman runsaan ohjelman sydän avoinna ja mieli kirkkaana.

LAULUN SYLI – HOITAVAN MUSIIKIN KONSERTTI (Lotta Maija)

Lotta Maijan hoitavassa konsertissa saat levähtää äänen ja luonnon lempeässä syleilyssä ja ehkäpä vähän tanssahtaakin! Rentouttava ja tunteisiin tuova laulu syleilee kuulijan turvaisaan syliin. Lotta Maija taikoo laululla, huilulla ja kitaralla maisemia, missä on hyvä olla. Kanssa-muusikkoina toimii maan rytmejä ilmentävä Samu “Musa” Peltola, sekä mantramuusikko- ja kitaristi Veli Sola. Laulujen sylissä kaikki ovat sallittuja ja tervetulleita.

MANTRA singing (Jagaspace)

Mantrameditaatiossa saat kokemuksen yhteyden löytämisestä oman äänesi kautta. Sinun ei tarvitse olla muusikko tai osata laulaa tai meditoida. Voit osallistua myös vain kuuntelijana. Tässä tilanteessa voit vain rentoutua.

Sana “MANTRA” tulee kahdesta sanskritin sanasta: “man=mies” mieli; ja “tra” = ajoneuvo tai instrumentti – ääni on väline jolla kuljetaan mielen aktiivisesta toiminnasta hiljaisuuteen. Sanat juna, matka ja kuljetus saadaan sanskritin juuresta “tra”. Mantra on pyhä sana, ääni tai ilmaus, yleensä sanskritin kieltä, jolla uskotaan olevan henkistä ja psykologista voimaa. Sanskritin kielellä se tarkoittaa ”ajattelun työkalua”. Mantraa käytetään usein meditaatiossa keinona valjastaa mieli ja keskittyä siihen.
Mantrajooga käyttää mantrojen toistamista ja laulamista mielen kannustamiseksi siirtymään meditatiiviseen tilaan, jotta harjoittaja voi olla yhteydessä itsensä ja herätellään korkeampaa tietoisuuden tasoa.

MUSTA JOOGA – DARK RIVER (Meri Mort)

Kun välillä kulkee hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin. Tunnelmaltaan hämärä ja musiikeiltaan tumma joogatunti kaikille ketkä nauttivat myös elämän varjopuoliin katsomisesta. Harjoitus on vaihtoehto joogalle usein niin tyypilliselle “shiny happy people” -meiningille. Harjoitus antaa mahdollisuuden tutkiskella omaa hengitystä ja olemisen tapoja tunnelmaltaan synkän ja riipaisevankin taustamusiikin tahtiin, ja tehdä tietoista varjotyöskentelyä. Kun uskaltaa kulkea hämärässä, niin sisäinen aurinko loistaa kirkkaammin! Tunti virtaa rauhallisesti kuin tumma vesi.

SINUN KEHOSI TAIKAVOIMA (Katri Syvärinen)

Kehosi välityksellä aistit tunteesi ja sen, mitä ne haluavat sinulle kertoa. Tämä harjoitus auttaa sinua vapauttamaan kehosi taikavoiman. Katrin ainutlaatuinen ohjaus on lempeä ja inspiroiva yhdistelmä vapaata liikettä, yksinkertaisia asanoita ja intuitiivista kirjoittamista (muistikirja ja kynä mukaan!). Harjoitus sopii sinulle, joka haluat opetella kuulemaan kehosi viestejä ja purkaa tukoksia elinvoiman tieltä. Festaripäivän päätteeksi tämä elämyksellinen harjoitus rentouttaa, vapauttaa ja auttaa sinua löytämään sisältäsi jotakin uutta. Kun jokainen solusi on hereillä ja hengittää vapaasti, olet aidosti elossa ja läsnä itsessäsi.

TRADITIONAL HATHA YOGA (Asha)

Hatha yoga stems from a deep understanding of the mechanics of the body, and uses yogic postures, as yoga asanas, to enable the system to sustain higher dimensions of energy. By practicing this profound science , one can change and enhance the way they think, feel, and experience life. Hatha yoga is about creating a body which is not an obstacle but a stepping stone in the progress towards blossoming into your ultimate possibility.

YIN TURNS INTO YANG (Jarna Paalanen-Flyktman)

Lähdemme harjoitukseen aamuviileinä, havainnoiden asanoiden syntymistä kehoomme, siirrymme asana asanalta niiden yangisempiin ilmenemismuotoihin, ja yhdistämme näin kehossamme ja hengityksessämme pysähtymisen ja energian virtauksen, tuloksena tasapaino tekemisen ja olemisen välillä. Säilytämme harjoituksemme kautta valon ja energian pimenevässä loppukesässä, huomaamme pimeyden kauneuden, valon vastinparina. Työpajan harjoitus alkaa hitaasti, ja muuttuu loppua kohti dynaamisemmaksi. Teknisesti helppo, mutta energisoiva ja lämpöä nostattava kokonaisuus. Harjoitus päättyy nadi shodhana hengitysharjoitukseen sekä energiankiertomeditaatioon, yangin ja yinin yhdistämiseen. Tässä työpajassa saat eväitä säilyttää tasapaino olemisen ja tekemisen välillä omassa arjessa alkavana syyskautena.

Himos Keskusvaraamo |  020 711 9200  |  himoslomat@himoslomat.fi