Iskelmäkaravaani

Karavaanari on kaikkien kaveri myös Iskelmäfestivaalilla

Karavaanari on kaikkien kaveri myös Iskelmäfestivaalilla

Vuodesta toiseen Iskelmäfestivaalin aikaan karavaanarialueet täyttyvät Himoksen viimeistä paikkaa myöden. Ja miksi eivät täyttyisi! Karavaanarielämän, Suomen kesän, hyvän musiikin ja samanhenkisten ihmisten kombo on sellainen, mikä saa ihmiset tulemaan Jämsään Himoksen Iskelmäfestivaaleille asuntoautolla tai -vaunulla. Iskelmäkaravaanareita saapuu Himokselle ympäri Suomen ja Iskelmäkeskiviikon ja -sunnuntain karavaanariletkat ovat tuttu näky muun muassa Keski-Suomen teillä.

Alun perin pienenä lisämajoituksena alkanut karavaanaripaikkojen myynti on kasvattanut suosiotaan vuodesta toiseen. Lisätyistä karavaanialueista huolimatta sähköpaikat on myyty loppuun viimeisten parin vuoden aikana jo pari päivää myyntiin tulonsa jälkeen.

Ensi vuonna Iskelmä festivaalien karavaanareille on tarjolla 6 erilaista aluetta, joista jokaisella on oma leimansa. Esimerkiksi Ranta -karavaanialue on oma erillinen alueensa Himoksen pohjoisrinteiden luona. Patalahden rannalla olevalla alueella on mahdollisuus uida ja saunoa ennen Iskelmäfestivaaleille suuntaamista.

Suurin osa alueista eli Pepsi, Iltasanomat, Iskelmäniitty ja Iskelmähiekka ovat alle kilometrin matkan päässä Himos Parkin Iskelmäfestivaalialueelta. Näiden alueiden lisäksi karavaanari voi löytää festivaalikodillensa paikan Lähitapiola -alueelta, joka sijaitsee luoteisrinteiden kauniilla metsien ja rinteiden rajaamalla alueella.

Karavaanereille on alueille rakennettujen WC- ja suihkutilojen lisäksi käytössään myös Himos Parkin savu- ja rantasauna. Osalla karavaanarialueita on myös omat aluesaunansa. Alueiden valmistelu, siivouksen ja yli tuhannen karavaanarisähköpaikan rakentaminen ei tapahdu hetkessä. Pari päivää ennen festarikansan saapumista karavaanarialueille rakennetaan sähköpaikat vetämällä alueille kaiken kaikkiaan yli 10 kilometriä sähkökaapelia jo valmiiksi sähköistettyjen paikkojen lisäksi.

Vuosittain suurin osa karavaanipaikoista täyttyy jo keskiviikkona, kun Himos Areenalla pidetään karavaanareiden omat Iskelmäfestivaalien aloitusbileet. Vuonna 2018 karavaanareita tunnelmaan villitsi Meiju Suvas Himos Areenalla. Bileissä oli mukana sähköpaikan varanneiden karavaarareiden lisäksi suuri määrä sähköttömälle paikalle parkkeeranneita festivaalijuhlijoita. Sähköttömät paikat festivaaleille jaetaan tulojärjestyksessä eikä niitä voi varata etukäteen.

Haluaisitko sinä olla mukana kokemassa Himoksella Iskelmäfestivaalin tunnelman muiden karavaanareiden kanssa? Vuoden 2019 Iskelmäfestivaalien karavaanaripaikat tulevat myyntiin keskiviikkona 10.10. kello 8. Varauksia vastaanotetaan vain puhelimitse Himos Keskusvaraamolla, numerossa 020 711 9200.