Suurpeli: Pohjoismaiden suuri paintballpeli

Suurpeli: Pohjoismaiden suurin paintballpeli

Melkein missasin vuoden ainoan tapahtuman, jonka suhteen päätin jo viime vuonna, että nyt pääsen paikalle. Piti kaverin polttarit järjestää ja vähän harmitti kun kaverit munasivat homman. Jos ajatellaan, että tyyppi menee kerran elämässään naimisiin, niin eikö voi järkkää sellasta hommaa, joka jää myös mieleen? Se jäi hiukan sapettaa, vaikka pirun kivaahan meillä oli silti, äijäin kanssa. Pidettiin vähän hauskaa… Oltiin Himoksella silloinkin ja nyt ollaan taas.

Ilmoittauduttiin Suurpeliin 2018, helppo nakki. Kaikki on valmiina: mökki, joka saatiin Suurpelialenuksella, päivän aktiviteetti eli paintball ja illan bileet. Varattiin mökki ja ihan päätettiin lähteä kavereiden kanssa viikonlopuksi chillaamaan ja pelaamaan. Pari emäntääkin lähti mukaan. Ne, jotka eivät halua pelata voivat katsella ja huoltojoukoissa. Parkkipaikalta pääsee myös poistumaan jos niikseen tulee ja misut ei jaksa.


…ohan toi sellanen juttu, johon pääsee mukaan vain kerran vuodessa, elokuussa. Pohjoismaiden suurin paintballpeli. Mikä parasta niin siihen voi jannut osallistua ilman kokemustakin. Itse olen splätännyt viimeksi pari vuotta sitten ja sitä ennen luoja ties millon. Otin yhteyttä tohon Suurpeliin ja kysyin, että voiko sinne osallistua tällanen ihan tavallinen jannu, joka ei osaa mitään. Sieltä vastas joku nainen, joka nauroi mulle hyväntuulisesti. Se totesi, että ”Kuule, tossa päivässä parasta on se, että taatusti löytyy jengiä joihin osua! Ja tämä homma ei taitoja tarvitse. Itse aloitin niin, että seurasin muiden mukana ja tein mitä huudettiin. Siellä on joukkojen mukana sector-paitaisia osallistujia, niitä kun seuraa tai ei seuraa niin pääsee pitkälle. Tärkeintä on hauskapito ja plussaa on jos kertyy kunniaa, eli saa kerättyä omalle joukkueelle pisteitä. Päivän päätteeksihän paras joukkue palkitaan.”

Se kuulosti tosi hauskalta. Kävin katsoon sivut suurpeli.fi ja luin ohjeita sekä linkin ”Mikä on Suurpeli?” Se sai kyllä sykkeet ja odotustason nousemaan sillain positiivisesti, tästä tulee hauskaa. Yks kaveri oli käynyt aiempina vuosina pari kertaa ja kehui, että homma kehittyy joka vuosi. Se peli on Suomen suurimmalla paintball pelialueella. Kenttiä on päivitetty ja hommaan panostettu. Kamat voi vuokrata jos itellä ei ole. Ja nii, me ilmottauduttiin jo. Hinnoittelu on porrastettua ja se nousee tapahtuman lähestyessä. Kuulat saa edullisesti heinäkuun puoliväliin saakka. Tää oli mulle helppo päätös. Tähän peliin voi osallistua vaikka yksinkin. Jos jannut ei olis lähteneet messiin, niin olisin lähtenyt yksin ja ajanut kotiin yötä myöten, mut helpompaahan tää näin on. Ja hauskempaa. Meillä on oma ryhmä ja ryhmätunnus et päästiin samaan joukkueeseen.

Yks meistä otti lääkintämiehen roolin, se päätti maksaa vaan sisäänpääsymaksun ja kerätä hihamerkkejä. Paras lääkintämies kun palkitaan pelin lopuksi. Ite mietin tota PST miehen roolia, tietäs ainakin mitä tehdä. Saa toisen aseen ja eri kuulan, jolla ne ajoneuvot saa pudotettua kentältä pois. Siellä on kyydissä ampuja, mut sen ampuminen ei hyödytä. Pitää osua auton ikkunassa olevaa punaiselle rajattuun ruutuun et ajoneuvo vetäytyy. Olin kahden vaiheilla, jätin roolin ottamatta. Ajattelin et ehdin paikan päälläkin päättämään asian. Pelialuehan on jotain 12-15ha? Eli kyl mä ehdin telmiin… Settihän kestää koko päivän. Aamulla mennään jo klo 8.00 tutustuun alueeseen pelikartan kanssa, suunnitellaan jo vähän hommaa ja miten liikutaan. Sen jälkeen valmistaudutaan. Otetaan jotain kokoon taitettavaa istumasettiä mukaan, pöytä ja viltti. Jos ei satu nurtsille, niin aseen voi pitää viltillä ja vetää vaikka itekin vähän lonkkaa välillä jos siltä tuntuu.

Paikan päältä saa ruokaa ja juomaa, omat eväätkin on ok. Otan rahaa ja kortin mukaan, kaveri sanoi et joskus ei kahvilaan käynyt kortti. Kuulia saa ostaa kortillakin paikan päältä. Se on käynyt sen pari kertaa, oli ostanut joskus etukäteen pari laatikkoa ja vielä lisääkin pari pussia paikan päällä kun oli vähän innostunut. Siellä on kuulemma tosi hyvää porukkaa ja henki on hyvä. Paintballtyypit on kuulemma hauskaa ja mukavaa sakkia. Niitä ny näkee varmaan iltabileissä. Rankan päivän jälkeen saattaa olla rankat huvit tiedossa…

Hitsit. Olispa jo 4.8.2018.

HimosLomat toimii yhteistyössä Suurpelin kanssa ja peliviikonlopulle on tarjolla edullisia majoituskohteita.

Tutustu Suurpelin majoitustarjouksiin täällä »

Suurpelin iltabileet järjestetään Himos Areenalla 4.8.2018 alkaen klo 22! Iltaa viihdyttää The Bilebändi, jonka tahdissa ei varmasti tanssijalka hyydy edes pelipäivän jälkeen!

Osta liput iltabileisiin »

Ilmoittautuminen ja lisätiedot www.suurpeli.fi