Himoksen hiihtoladut huippukunnossa

Himoksen hiihtoladut huippukunnossa

Himoksella koko latuverkosto on nyt huippukunnossa, kiitos runsaiden lumisateiden. Viime aikojen lumisateet ovat edesauttaneet jo entuudestaan tyydyttävässä kunnossa olevaa latuverkostoa.

Lisäksi tykkilumilatu tehtiin jo ensimmäisillä pakkasilla. Tykkilumen latu on noin kilometrin mittainen lenkki, jolla sivakoidaan varmasti vielä vappunakin. Tykkilumilatu on ihan Himoksen keskustassa, joten sinne on helppo tulla mökkikylästä.

Himoksen Peikkometsän latu

Perheen pienempien kanssa hiihto on tunnetusti hitaasti etenevää kun lapsia pitää aina välillä nostaa pystyyn kesken pyllähdysten. Lapsille on Himoksella tehty oma latunsa, Peikkometsän ladulla riittää ihmettelemistä perheen pienimmille hiihtäjille. Latu on on pienen ihmisen ymmärrettävän pituinen lenkki ja siellä on peikkoaiheisia kuvia matkan varrella.

Peikkometsän latu on lähellä lasten laskettelurinteitä, pulkkamäen ja leikkipuiston kupeessa. Himoksen Peikkometsän  latu on tasamaastoinen noin 300 metrin pituinen lenkki.

Himoksen latuverkosto

Himoksella on useita latureittejä, muutamasta kilometristä yli kymmeneen kilometriin. Järven yli on yhteys Jämsän kaupungin ylläpitämään latuverkostoon, jossa latuja löytyy sitten 100 km verran.  Himos ei tule koskaan kilpailemaan pohjoisten hiihtolatujen kanssa, mutta tänä talvena voimme olla erittäin tyytyväisiä Himoksen latuverkostoon, joka palvelee hyvin Himoksella lomailevia.

Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n vuokraamosta löytyy myös hiihtoon sopivat välineet laskettelun ohella.

Latuverkosto on tehty suurelta osin niin, että laduilla onnistuu sekä perinteinen että luistelu. Kiitos latuverkostosta kuuluu Himosvuoren Latuosuuskunnalle!

Himoksen Golf kentän upeat hiihtomaastot

Himoksen Golf kentälle on saatu upeat hiihtoladut, kauniissa maisemissa. Hiihtoladulta näkee melkein koko ajan Himoksen rinteille ja upeille maisemille. Himoksen Golf kenttä on vaihteleva maastoista, joten golf-latu sopii peruskuntoilijalle mitä parhaiten.

Myös Himoksen Pohjoisrinteiden jylhät maisemat luovat hiihdon nautintoa. Pohjoishimokselle voi mennä hiihtäen, jossa saa kunnon nousua ja hikikarpaloita. Pohjoishimoksen ladulle pääsee myös autolla sujauttaen, jos ei lenkkiään halua aloittaa kovaan nousuun ja päättää jyrkkään laskuun. Myös Pykälän reitti, Patapirtin lenkki ja Morvan lenkki sopivat hiihtolenkiksi laskettelu- ja ulkoilupäivän lomaan.

Hiihtoon vaihtelua

Ice Way eli retkiluistelurata sijaitsee aivan Himos Centerin lähistöllä, järven jäällä. Vuokraa retkiluistimet Himos Centeriltä, sauvoilla tai ilman – retkiluistelu on kokeilunhaluisille erilaista hiihtolenkin kaltaista liikuntaa.

Himoksella voi liikkua monella tapaa. Kuka muistaa vielä perinteisen potkukelkan? Niitä on myös vuokrattavana Himos Centerillä, joko perinteistä mallia tai sitten vähän nykyaikaisempaa. Liikunta on kaikella tapaa palkitsevaa. Sitä voi tehdä oman fiiliksen ja kunnon mukaan, yksin tai perheen kanssa.  Tällä viikolla kuulin Himoksella, kun pieni tyttö sanoi äidilleen:  ”Tämä on koko elämäni mukavin päivä!”. Elämää tytöllä lienee takana jo 6 vuotta. Ja kyllä äitikin oli onnellinen ja hiihtolenkki jatkui.

HimosLomien mökkikylä toissa viime viikonloppuna melkein täynnä. Muutama porukkaa järjesti täällä omatoimisesti hiihtokilpailut – siinä oli omalle porukalle hauskaa yhdessäoloa ja kannustusjoukoilla juomapisteineen iloinen meno, kauniissa aurinkoisessa säässä.

Talvi antaa nyt meille parastaan, nautitaan siis siitä!

Katso ajantasainen tilanne Himoksen latujen kunnosta täältä »

Vuokraa mökki läheltä hiihtolatuja suoraan Online-varaamosta »