Matkamessut 2018

Matkamessut 2018

Tämän vuoden matkamessuilla HimosLomat oli mukana yhteisosastolla Western Lake Land, jossa mukana oli JyväskyläLahti sekä Tampere.  Yhteisosasto kuvaa hyvin tämän hetken matkailua, eritoten kansainvälisten asiakkaiden osalta. On hienoa, että yhteistyötä löytyy yli maakuntarajojen matkailun tuotteistamisessa. Tästä yksi osoitus on yhteisosasto matkamessuilla, mutta tietenkin yhteistyötä on monella muullakin tapaa.

Yhdessä on käyty esim. kansainvälisillä messuilla, jopa Japanissa. Tämän lisäksi on myös yhteisiä tuotekortteja, joissa asiakkaalle on tehty valmis tuotepaketti sisältäen Tampereen osalta mm. Muumit, Mäntän Serlachius museo, Jyväskylän Alvar Aalto kohteet ja Himokselta luontoelämyksiä. Tämä tuote sai myös kiitosta kansainvälisiltä matkatoimistoilta.

Matkamessuilla kohtaa laajasti eri asiakaskuntia. Messut alkoivat keskiviikkona workshop tapaamisella, jossa Himoksenkin pöydässä kävi 20 minuutin välein ennalta sovitut matkailuagentit niin Espanjasta, Hollannista, Saksasta kuin Kiinastakin. Siinä nopeasti kerrotaan HimosLomien palveluista ja toisaalta agentti esittää omia toiveita tuotteistamiseen. Messujen jälkeen sitten seuraavat viikot ollaankin agenttien kanssa tiiviisti yhteyksissä ja laaditaan sopimuksia, tuotteistetaan lisää jne.

Messuilla tapaa myös yksittäisiä lomalaisia, jotka tulevat osastolle meitä tervehtimään, kertomaan viimekertaisesta Himos lomastaan tai tiedustelemaan lumitilanteesta tai milloin mistäkin. Nämä kohtaamiset ovat matkamessujen parasta antia!

Nykyään matkamessuilla on myös oma osasto yritystapaamisiin, joka näyttää kasvaavan ja olevan hyvin aktiivinen. Business-osasto on avoinna vain messujen alkupäivät, ei enää viikonloppuna ja se on oiva paikka tavata yritysten edustajia. HimosLomat pystyy Kokouskeskus Koulun ja Himos Parkin tiloilla hyvinkin palvelemaan yrityksiä monenlaisissa tilaisuuksissa, esim. isommat tai pienemmät kokoukset ja talvi-, kesä- tai tyky-päivät henkilökunnalle. Ensi vuonna on siis harkitsemisen arvoista olla mukana myös tällä Business-osastolla!

Matkamessuilla järjestettiin myös erilaisia luentoja niin meille matkailun toimijoille kuin lomamatkaa suunnitteleville. Näistä saa upean lisämausteen matkamessujen ohjelmaan!